Symptomer og årsaker til flass, eller hvordan å skjule dårlig flass

14 november 2018

I denne artikkelen:

Flass er en inflammatorisk hudlidelse som døde hudceller er avgitt fra hodebunnen i store nok mengder til å være merkbare som flak i hodebunnen og på klær.

load...

Hva er flass?

Dette er åpenbart bare når de henger sammen, på grunn av overflate rusk og olje på håret. Medisinsk, er det en form for seborreisk dermatitt. Tilstanden har ikke noen komplikasjoner i tillegg en rødhet i hodebunnen.

De tørre hvite flak av hudceller som faller av fra hodebunnen til din krage eller skuldrene er ufarlig, men kan føre til kløe i hodebunnen. Tilstanden har ingenting å gjøre med håret ditt eller hvor ofte du vasker det, men oppstår på grunn av huden på hodebunnen din.

Når hudceller i hodebunnen vokser og dør raskt, vil du ha flass. Helseforskningen har ikke vært avgjørende for hvorfor det skjer. Mange hevder at en sopp som heter Malassezia, som lever i hodebunnen, kan bidra til flass. En annen teori som er knyttet til sopp tyder på at immunsystemet kan overreagere at sopp.

load...

En av de viktigste årsakene til flass er seboreisk eksem eller seborré. Det er ikke bare begrenset til hodebunnen, men kan også ta på seboreisk eksem i andre deler av kroppen slik som ørene og ansikt. Høy stressnivå har vist seg å ha en direkte innvirkning på hvor mye og hvor ofte man lider av flass; flass kan bli verre når du er stresset. Videre er kaldt / tørt vintervær en annen bidragsyter til flass.

Flass kan styres eller kontrolleres. Milde tilfeller av flass trenger noe mer enn daglig sjamponering med et mildt rengjøringsmiddel, mens alvorlige tilfeller av flass svarer godt til medisinert sjampo.

Hva er symptomene på flass?

Flass er en kronisk hudsykdom kjennetegnet ved kløe og flassing av huden på hodebunnen. Hvite flak i hodebunnen og i håret tyder på at man har flass (seboreisk eksem i hodebunnen). De hvite flak bli enda mer merkbar på mørke klær som de faller på personens skulder fra hodet. Flass kan gjøre hodebunnen kløende, tett eller sår. Tilstanden er ikke smittsom og er sjelden alvorlig.

load...

De vanligste tegnene på flass inkluderer:

Når bør man søke legehjelp?

Når hodebunnen blir fet eller gul og reagerer ikke over-the-counter flass sjampo, kremer og andre anti-flass produkter, bør du oppsøke en lege for å lindre rødhet, kløe og flassing.

En person må oppsøke lege hvis symptomene på flass vedvarer eller forverres (alvorlig flassing, kløe, flassing eller rødhet). Hvis man føler at flass sprer seg raskt eller forårsaker hårtap tross riktig hudpleie og hår hygiene, må du oppsøke lege for å komme til roten årsaken til det og få det behandlet. Ved tvil, er det bedre å konsultere en barnelege, familie lege eller hudlege.

Noen vanlige symptomer på flass

Selv skjer flass å være et vanlig problem, er en passende kur for det samme ennå ikke funnet. Det er flere måter å kontrollere og håndtere problemet, men ingen kan gjøre unna med det helt.

Hva er årsaken til flass?

Flass er en vanlig tilstand og påvirker skalp og forårsaker flak av huden til å vises. Hudcellene stadig fornye seg. Når huden celler i hodebunnen fornye seg, skyver de døde celler på overflaten av hodebunnen. For en person som er utsatt for flass, blir flere døde celler skur, og dermed gjøre flass merkbar.

Flass kan være forårsaket av disse faktorene:

Hvordan kontrollere flass:

Hvis sjamponering er din foretrukne måte å takle flass, start med en som inneholder sink pyrithione, som kan drepe soppinfeksjon. Du kan populære merkene på markedet å velge mellom.

Nå, for å skrubbe av flak ville du trenger en sjampo med salisylsyre som en av de viktigste komponentene. Du vil lett kunne finne merkevarer formuleringer i markedet. Vekslende over to sjampoer med hverandre kan vise seg å være en av de mest effektive måter å håndtere flass problemer.

Hvis du bruker kjemisk baserte shampoos er noe du ikke vil, lære å kontrollere flass med naturlige aktive ingredienser er nødvendig. For eksempel kan du se etter en sjampo som inneholder peppermynte og einer som aktive ingredienser. Peppermynte inneholder sink, mentol og selen som alle har anti-flassegenskaper. Einer er lignende sammensetning som peppermynte. Videre er også i besittelse av den flere anti-fungal egenskaper som kan behandle den grunnleggende årsaken til flass.

Calendula og lakris er to av de rikeste kildene til salisylsyre. Sjampoer sammensatt av dem kan derfor hjelpe i behandlingen av flass effektivt. Ty til disse naturlige formuleringer vil hjelpe deg med å unngå de skadelige ekstra som følger med kjemisk baserte forbindelser.

Du kan også velge å ty til naturlige sjampo som inneholder tea tree olje. Disse vil bidra til å fjerne overflødig olje fra hodebunnen og kontroll soppvekst.

I tilfelle du ikke er ivrig på sjamponering, velger å massere hodebunnen med linfrøolje. Legge noen krystaller av sukker for peeling er stadig bedre for skrubbing av flak. Deretter kan du fortsette å skylle av hodebunnen med eple cider eddik. Dette rent naturlig rette er kjent for å gi gode resultater.

I tilfelle dette arbeidet nekter å bære frukter, bør det være bedre å ta kontakt med hudlege. Husk, flass kan være en av de viktigste årsakene til hårtap. Derfor kontrollere den effektivt er avgjørende.

Hvordan kan man forhindre flass?

Flass er en vanlig hodebunnen tilstand som påvirker milliarder på verdensbasis. Heldigvis er tilstanden lett å behandle. Midtgangen av hårpleieprodukter på superstores og farmasøytiske butikker vil ha massevis av anti-flass formuleringer for å hjelpe deg å forebygge eller behandle pinlig tilstand.

Det gamle ordtaket 'forebygging er bedre enn kur' gjelder i dette tilfellet også. Hvis du er utsatt for kløende hodebunn og flak av flass, kan du lære noen enkle forebyggende tiltak for å avverge faren. Det er ingen løsning som kan hjelpe deg å bli kvitt flass helt, men det kan være inneholdt. Gjær, som vanligvis er årsaken til flak i hodebunnen, må samles for å hindre flass.

Nedenfor er noen tips som vil hjelpe deg å unngå flass.

Shampoo ofte: Det er en forutsetning for å holde håret og hodebunnen ren, noe som vil forsikre seg om at døde celler ikke blir akkumulert. Hvis man har en fet hodebunn, helse eksperter anbefaler å bruke en mild sjampo hver dag for å fjerne overflødig olje. Sjampoer som inneholder sinkpyrition, selensulfid, salisylsyre, svovel eller steinkulltjære fungerer best for å hemme veksten av gjær.

Stressmestring: Stress gjør en utsatt for flere helsemessige forhold, inkludert flass. Hvis du er stresset, kan dette forverre eksisterende symptomer.

Avstå fra hår styling produkter: Hår spray, styling gels, mousse og hår voks kan være dårlig for håret. Disse produktene kan gjøre hodebunnen enda mer fet. Hvis du ønsker å farge håret ditt, bør du vurdere naturlige alternativer som henna.

Spis sunt: ​​Spise en sunn diett holder en bort fra sykdommer. Innlemme alle de essensielle vita grupper (blant annet sink, B-kompleks vitaminer og essensielle fettsyrer) i kosten. Videre reduserer inntaket av matvarer som inneholder sukker og gjær kan hjelpe en kontroll flass.

Unngå soleksponering: Tilbringe litt tid i solen hjelper en å redusere flass. Solen må unngås under rushtiden eller hodet skal dekkes for å minimere effekten av ultrafiolett lys.

Hva er diagnostisering av flass?

Tatt i betraktning at symptomene på flass (kløende, tørr og flassende hodebunn) er ganske åpenbart i seg selv, ikke flass ikke trenger å være formelt diagnostisert. De tørre eller hvite flak på hodebunnen i håret indikerer seboreisk eksem. Ingen medisinske tester er nødvendig for å identifisere den.

Hvis du ser en lege, vil han undersøke rødhet og fargen på skalering på hodebunnen for å identifisere tilstanden. Han vil sjekke huden som forårsaker røde, flassende, crusty flekker i huden og sølvfargede skjell for å utelukke muligheten for andre forhold som kan ha lignende symptomer. Flass (seboreisk eksem) opptrer som rødlig flekk på huden med mild, fet, gul skalaer og plaketter at hvis gnidd med negler kan kaste ut flak av hvit pulveraktig flak.

Når du gå til legen for å søke behandling for tilstanden, trenger du ikke å forberede seg på forhånd for avtalen. Legen vil undersøke hodebunnen og huden for å diagnostisere flass og identifisere årsaken. Men, må du sørge for at du forteller legen din om hårpleie og styling produkter som du har brukt. Noen ganger kan flass være en konsekvens av å bruke upassende styling produkter.

Hvordan er flass behandles?

Markedet er oversvømmet med endeløse hårpleieprodukter som tout å fjerne flass fra sine røtter. Ved kjøp av en anti-flass produkt, må man velge en som har aktive ingredienser såsom salisylsyre, tjære og selen i den. De fleste av disse shampoos fungerer best når de blir stående på i flere minutter etter skumming og deretter skylles grundig.

Hvis over-the-counter produkter ikke fungerer, bør helsepersonell konsulteres for behandling.

Forventet varighet av flass

Flass eller de hvite flak av huden du børste av kragen eller skuldrene kan sette deg i en pinlig situasjon. Flass er ikke forårsaket på grunn av den type hår man har eller hvor ofte en vasker det. Det handler om huden i hodebunnen. Flass er en kronisk (langvarig) tilstand som kommer og går. Det kan forsvinne eller bli mindre alvorlig i sommermånedene.

Det er ikke nødvendig å se en lege i de fleste tilfeller, men de som finner seg skrape sine hodebunnen nå og da, eller hvis deres hodebunnen blir rød eller hovne, må de fikse en avtale med legen. I dette tilfelle kan en person være lider av alvorlig seboreisk eksem, eller en annen tilstand en av de symptomer som er flass.

Prognose av flass

Flass er ikke en alvorlig helsetilstand, men kan være pinlig hvis venstre ubehandlet. Dette kronisk tilstand har en tendens til å gjenta seg selv om du gjør forsøk på å kontrollere den. For å holde seg borte fra flass, er det tilrådelig at du bruker en anti-flass shampoo to ganger i uken. Sjampo du bruker må være en mild hypoallergenic sjampo ett og bør vaskes på hodebunnen grundig.

Medisiner som hemmer cellefornyelsen er foreskrevet til personer med alvorlige tilfeller av flass. Etter forløpet av behandlingen, har en tendens celle omsetning for å gå tilbake. Hvis det har en tendens til å gjenta seg igjen og igjen, tar råd en ekspert er viktig.

Si farvel til flass

Flass er synlig utstøtingen av hodebunnen. Noen mengden av flass er den naturlige Ombrettingen av cellene i hodebunnen. Imidlertid kan vedvarende kløe flass være på grunn av soppinfeksjon i hodebunnen og i mer alvorlige tilfeller, en forløper for andre alvorlige sykdommer i hodebunnen.

Naturlige forholdsregler for flass

Sørg for at hodebunnen holdes ren ved rensing håret og hodebunnen så ofte som nødvendig. Unngå å dele håndklær og kammer og så langt som mulig, la håret tørke ut naturlig.

Myter knyttet til flass

Fakta knyttet til flass

Olje Therapy: Varm olje massasje bidrar til å ernære tørr hud hårsekken og stimulerer produksjonen av sebum. Massasje kokosolje eller olje som du bruker med palmer og fingertuppene i 10 minutter. Du kan også Steam ved å plassere et varmt vann håndkle, deretter sjampo. Bruk en god balsam som passer håret ditt for rik condition. Bruk denne behandlingen en gang i fjorten dager.

Les også:

Ingen kløe

Hjem rettsmidler for flass

Det kalde været kommer med sitt eget sett av sesong woes. Flass er en av de vanligste problemene i vintre. I vintersesongen, mange mennesker foretrekker å vaske håret med varmt vann som etterlater hodebunnen tørr og flassende. Den døde huden fortsetter å falle over hele kroppen i form av hvite flak. Men ved å bruke under gitte naturlige midler du kan bli kvitt flass.

Hjem rette for flass: Neem

Neem har vært brukt i ayurvedisk medisin i årevis for å behandle ulike tilstander. Neem kan også være svært nyttig i å bli kvitt flass. Lag en pasta fra 6-10 neem blader, en halv kopp curd og 3 ss bukkehornkløver frø. Legg noen dråper sitron i lime og bruke lim på hodebunnen sammen med noen hår olje. Prøv dette to ganger i uken reduserer flass.

Hjem rette for flass: Bukkehornkløver

Frø av bukkehornkløver ha antifungale og beroligende egenskaper som kan bidra til å redusere forekomsten av flass. Suge noen Bukkehornkløver frø over natten og male dem i morgen. Påfør lim av Bukkehornkløver frø over hele hodebunnen. La den stå i noen timer og så vaske det av med en mild shampoo. Gjenta det to ganger i uken for å hindre flass.

Hjem middel for flass: natron

En annen effektiv hjemme bøte for flass er natron. Den alkaliske natur natron bidrar til å eliminere døde hudceller fra hodebunnen. Det fungerer som en mild exfoliant og reduserer også den olje sekresjon i hodebunnen. Fremstill en pasta av natron ved å tilsette noen få vanndråpe i den. Påfør lim på hodebunnen og massere det i noen minutter. Skyll av håret med vann.

Hjem bøte for Dandruff: Lemon

Sitrusfrukter er surt i naturen og er rik på vitamin C som bidrar til å holde flass unna. Ta sitron og skjær den i skiver. Nå gni disse skivene på hodet. La stå i 10 -15 minutter, og skyll det vann.

Hjem bøte for Dandruff: Curd

Påfør et par strøk med gjæret hjemmelaget ostemasse på hodebunnen din. La ostemasse tørke opp i hodebunnen og vaske den etter en time. Det vil ikke bare redusere flass flak, men vil gjenopprette tapt glans til håret ditt også.

Kan skallet folk får flass?

Flass kan skje med hvem som helst. Men for en skallet person, er det mindre sannsynlig.

Den generelt aksepterte teori er at flass skyldes enten for mye eller for lite olje som blir produsert av talgkjertler i hodebunnen. Flass kan også oppstå på grunn av en overdoser av soppen Malassezia i hodebunnen.

Flass vises som tørre hvite skjell når huden i hodebunnen kaster sine døde celler. Problemet er forverret på grunn av tilstedeværelsen av hår i hodebunnen. For folk som er skallet, er mange av de forhold som ville fremme utviklingen av de fleste av disse problemene reduseres.

I fravær av hår, er det lett å rense og tørke i hodebunnen, for derved å fjerne tørr hud celler. Så, det er en langt mindre sjanse for at flass vil skje i skallet menn.

Forskjellen mellom hodelus og flass

Noen forskjeller mellom hodelus og flass er nevnt nedenfor.

I tilfelle av både hodelus og flass, må du ta riktige tiltak fra starten, da det kan føre til problemer i fremtiden. Hold hodebunnen ren ved å vaske håret grundig hver annen dag. Hvis du tror problemet er alvorlig og du ikke klarer å kurere det riktig, ta kontakt med en hudlege eller en trichologist tidligst.

Ayurvedic rettsmidler for flass

Flass er en vanlig hodebunnen lidelse med flere mulige årsaker alt fra stress av feil hårpleie. Den gode nyheten er at ayurveda gir effektiv og langsiktig behandling for flass. Det finnes ulike ayurvediske rettsmidler for å kurere flass.

Ayurvediske produkter for flass

Ayurvedisk behandling for flass er skånsom mot håret, men svært effektive for å rute ut flass. Siden ayurvediske medisiner og produkter for flass er laget av naturlige ingredienser de er fri fra enhver form for bivirkning.

Herbal rettsmidler for flass

Kjente årsaker til flass

Den eksakte årsaken til flass er ikke funnet ut ennå, men det er kjent at flass ikke er forårsaket av dårlig hygiene. Noen kjente årsaker til flass er gitt nedenfor.

Ikke børste håret ofte nok

Gre eller børste håret hjelpemidler viktig funksjon av Shedding av huden. Det er derfor folk som ikke børste eller kam håret ofte er mer sannsynlig å utvikle flass i håret.

Tørr hud

Tørr hud - den typen du utvikler i løpet av vinteren, er en av de vanligste årsakene til flass sammen med kløe og flass. Hvis du har flass på grunn av tørr hud, ville de resulterende flak være mindre fet enn hvis det var forårsaket av noen annen faktor. Den tørre hud vil være synlig i andre kroppsdeler, så vel som armer og ben.

Ikke vaske håret ofte nok

Hvis du er tilbøyelig til å hoppe vaske håret med en god sjampo, vil det bygge seg opp olje og døde hudceller på hodebunnen som fører til flass.

Gjær

Hvis du er følsom for gjær, sannsynligheten for å ha flass øker. Slike mennesker rapportere sine flass betingelse for å bli bedre i løpet av sommeren og forverres i løpet av vinteren. UV-strålingen fra sola arbeider for å motvirke effekten av gjær i løpet av sommeren. Tilstanden til flass kan snu til det verre i vinter på grunn av tørr hud også. Du kan ikke finne det lett å vite den eksakte årsaken.

Seborrhoaic dermatitt

Dette er en tilstand som påvirker mange områder av huden som bak ørene, øyenbryn, brystbenet, sidene av nesen og selvfølgelig hodebunnen. Pasienten utvikler rød, fet hud og det dekker ham med hvite flak og gule skalaer. Slike pasienter er mye mer sannsynlig å utvikle flass.

Noen hudsykdommer og andre tilstander

Psoriasis og eksem er noen hudsykdommer som gjør utviklingen av flass mer sannsynlig. Voksen som har Parkinsons eller neurologiske sykdommer er mer utsatt for å utvikle flass og seboréisk dermatitt. Generelt mennesker med svekket immunforsvar blir mer utsatt for å utvikle flass.

Reaksjon på hårpleieprodukter

Flass kan også skyldes en reaksjon på et hårpleie produkt. Parafenylendiamin (PPD) som finnes i visse produkter kan forårsake reaksjon som fører til rødt, kløende og skalering hodebunn. Hold deg unna for mange styling gels, fargestoffer og andre slike elementer for å minimere risikoen for å utvikle flass.

Hvordan bli kvitt flass

Bukkehornkløver frø

Bukkehornkløver frø er en av de effektive hjem rettsmidler for flass, spesielt for dem som lider av tørt hår. Sug to spiseskje med bukkehornkløver frø over natten og malte dem i morgen for å danne en fin pure. Påfør lim over hele hodebunnen og la stå i en halv time. Bruk såpe mutter (amla) og Acacia concinna (shikakai) for å vaske håret. Du kan også bruke bomull for å bruke denne løsningen til hodebunnen. For de to første ukene bruke denne anti-flass behandling to ganger i uken, og deretter en gang i uken.

Fersk lime juice

Sitronsaft er et utmerket hjem rette for fet flass. Når du vasker håret, bruk vann med en spiseskje fersk lime juice for den endelige skylling. Foruten å fjerne flass dette hjemme bøte fjerner klissete og gir umiddelbar glans til håret ditt.

Du kan forberede et hår maske ved å blande sitronsaft og Fullers jord. Denne pakken dypt renser hodebunnen og bidrar til å kvitte seg med flass.

Grønn gram pulver

Bland to skjeen av grønn gram pulver med en kopp av ostemasse og vaske håret ved hjelp av denne blandingen. Bruk denne behandlingen to ganger i uken for å bli kvitt flass.

Beets

Bete er et effektivt middel for flass. Kok en bete sammen med sin rot i vann. Masser dette vannet inn i hodebunnen før du går til sengs. La over natten og vask det på neste morgen.

Snake gourd

Slange gresskar ekstrakt er kjent som effektive middel mot flass. Masser forsiktig dette juice på hodebunnen din. For å øke effektiviteten mix bete juice til det.

Cider eddik

Fortynn cider eddik ved å blande like stor mengde vann og bearbeid det på håret med vatt. La stå i 10 minutter og vask. Du kan også bruke cider eddik ved å legge til den endelige skyllevann etter sjamponering.

Yoghurt

Påfør sur yoghurt og forsiktig massasje håret for omtrent en halv time. For å maksimere effektiviteten mot flass mix noen dråper tea tree olje før bruk på hodebunnen.

Antidandruff Shampoo

Hvis du ønsker å gå lett måte og foretrekker sjampo for å takle din flass deretter bruke sjampo med sink pyrithione. Det bekjemper flass ved å drepe soppinfeksjoner i hodebunnen.

Hvordan å skjule dårlig flass

Flass (seboreisk dermatitt) er en vanlig hår tilstand som involverer en kløende og flass hodebunn. Det ser ut som hvite flak (dårlig flass) i hodebunnen og håret og ofte har en tendens til å falle på skuldrene. Bad flass er en pinlig problem. Anti-flass sjampo er løsningen ut av problemet, men de trenger mer tid til å jobbe og gi deg lindring.

Ta en titt på noen av måtene å skjule flass å redde deg fra forlegenhet:

Nevnte ideer kan gjøre deg skjule dine døde hudceller, som er din største bekymring for øyeblikket. Ikke gjør deg mer ubehagelig, men prøv disse ideene for å gjøre offentlige opptredener fritt igjen.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams