Slik bruker du ricinusolje for hår, hud og andre skjønnhetsfordeler

15 november 2018

Castor olje gjør comeback takket være sin alvorlige skjønnhet fordeler.

Du tenker kanskje at den eneste personen som sverger ved lakserolje som en del av hennes skjønnhet rutine er din 90 år gamle bestemor. Men du vet hva de sier: Til slutt, alt gammelt blir nytt igjen. Inkludert denne ting.

Yup, blir et økende antall naturlige skjønnhet buffs bannet av ricinusolje-en vegetabilsk olje avledet fra frøene av det dreibare plante som en kur-alt for penere hud, hår glattere, og til og med en flatere buk. Men det er faktisk legit? Her er en titt på noen av de mest spioner skjønnhet fordelene med lakserolje, enten de er verdt å prøve-og når du bør definitivt styre klar.

load...

Hva er lakserolje?

Akkurat som olivenolje kommer fra oliven og kokos olje kommer fra kokosnøtter, kommer lakserolje fra lakserolje anlegget, også kjent som Ricinus communis. Det selges på de fleste apoteker og på Amazon.

Castor olje fordeler

Roligere, mindre akne utsatt hud

Enten du arbeider med rødhet, kviser, eller angrep av rynker, er det ingen mangel på påstander om at lakserolje kan hjelpe. Noen av fordelene er antatt å komme fra ricinolsyre, en anti-inflammatorisk fettsyre som skilte antimikrobielle og antioksidantegenskaper.

Men det er faktisk et bedre valg for huden enn andre oljer lignende kokos, mandel eller jojoba? Forskningen på lakserolje som en hud salve er ganske begrenset, så det er ingen måte å vite sikkert, sier Robin Evans, MD, en klinisk instruktør i dermatologi ved Albert Einstein College of Medicine og grunnlegger av Southern Connecticut Dermatology. Men slathering ting på vilje, i det minste, gi huden din en duggvåte, mer ungdommelig flyt. Den kan fungere som et smøremiddel. Fuktig hud ser bedre enn tørr hud-tenke på en rosin versus en drue.

load...

Det er ikke det riktige valget for alle skjønt. Hvis du har kontakteksem, funn tyder på at lakserolje ytterligere kan irritere huden din. Det er også mildt comedogenic-eller pore-clogging-så det kan forverre hudormer og white hvis huden din er allerede fet.

Les også:

Mykere, glattere hår

Fordi lakserolje fungerer som et smøremiddel, kan det legge bidra til å gjøre tørre, krusete tråder ser glattere og mer glansfullt. Men i så måte, vil du sannsynligvis få de samme fordelene fra en hvilken som helst type olje. Takeaway? Du kan helt bruke den til å temme de lokker. Bare ikke forvent at det skal fungere noen magi utover olivenolje eller kokosolje du kanskje allerede har i pantry.

En flatere mage

Gode ​​nyheter: Hvis du er plaget av forstoppelse-indusert oppblåsthet, kan lakserolje definitivt hjelpe. Forbruker ting ber tarmen å henge på mer vann, så hard, tørr avføring blir mykere. Det stimulerer også tarm sammentrekninger, bidrar til å tømme tarmer ut, forklarer New York-baserte gastroenterolog Samantha Nasaret, MD. Med andre ord? Det er en veldig, veldig god avføringsmiddel.

load...

Ved hjelp av lakserolje for forstoppelse er generelt anerkjent som trygge. (Sjekk etiketten eller snakke med legen din for dosering instruksjoner.) Men det er kraftig, så ikke bli overrasket om det fører til alvorlige kramper og diaré. “Dette bør brukes som en svært midlertidig løsning og ikke bli tatt lang sikt. Fortsett med forsiktighet,”sier Dr. Nasaret.

Når du ikke skal bruke lakserolje

Unngå inntak av lakserolje hvis du er gravid. Castor olje har lenge vært brukt som folkemedisin å jumpstart arbeidskraft; i tillegg til å stimulere tarm sammentrekninger, noen dyrestudier tyder på at det kan utløse sammentrekninger i livmoren. Enten det faktisk fungerer er uklart, men det er bedre å feile på siden av forsiktighet og unngå å konsumere det, sier Sherry Ross, MD, OB / GYN på Providence St. Johns Medical Center i Santa Monica, California. Men hvis du ønsker å bruke den for en hud eller hår pick-me-up?

load...