Skaper kreatin håravfall?

10 november 2018

Rask! Du kan bare ha én: store muskler eller en full leder av hår. Som vil det være?

Hvis du bruker litt tid på å forske kreatin gjennom elektroniske kommunikasjonstjenester, vil du gå bort følelsen som du ikke kan ha begge, er at kreatin en premie muskel-builder, men at den kommer med en endelig bivirkning: en skinnende, skallet hodet. Men gjør kreatin virkelig føre til hårtap?

load...

Se, hvis du bruker litt tid på å forske på kreatin gjennom elektroniske kommunikasjonstjenester, stoppe. Bikuben-sinn bodybuilding og muskel hodet samfunn er ikke de beste stedene å lære om komplekse faglige emner. Shocker, jeg vet. Det er ikke å si at det ikke er intelligente folk i disse gruppene - det er. Men du må bruke nesten like mye tid på å forske sine akkreditiver som du ville emnet på hånden.

Sammenhengen mellom kreatin og håravfall kommer ned til en liten studie av rugby-spillere. En. Dette er omfanget av forskning på emnet. Resten av informasjonen “der ute” er rent anekdotiske.

Å kutte rett på sak: Det er ingen definitive vitenskapelig bevis knytter håravfall og kreatintilskudd. Det motsatte av dette er også sant: Det er ingen definitive vitenskapelig bevis for at reglene ut hårtap som en potensiell bivirkning av kreatintilskudd. Så, la oss grave litt dypere.

load...

Hva er kreatin?

Kreatin er en av de mest forsket bodybuilding kosttilskudd. Det er naturlig finnes i animalske produkter som rødt kjøtt, men kan kjøpes på nesten alle store boksen eller supplement butikken. Tallrike studier har knyttet kreatin til økt styrke, muskel og idrettslige prestasjoner, samt økt utvinning etter trening.

Det finnes flere varianter av kreatin på markedet, men kreatin monohydrat er den minst kostbare og regnes like, om ikke mer effektivt, enn de andre.

Den vanligste bivirkningen av kreatintilskudd er væskeansamlinger, men andre mulige bivirkninger inkluderer: muskelkramper, kvalme, svimmelhet, mageproblemer, dehydrering og varmeintoleranse. Kreatin er ikke anbefalt for folk med nyresykdom eller de med nyreproblemer.

Interessant, gjør de mest anerkjente online kilder for supplement og helsefaglig forskning ikke liste hårtap som kreatin bivirkning.

Finnes det vitenskapelig bevis for kreatin forårsaker hårtap?

Singelen stykke vitenskapelig litteratur potensielt koble kreatin til håravfall var en 2009 studie publisert i Clinical Journal of Sports Medicine. Studien fulgte bare 20 rugby spillere som de supplert med kreatin for bare tre uker. De som i studien som tok kreatin tok en heidundrende 25 gram om dagen (5 gram er den typiske anbefaling).

Les også:

Forskerne fant at kreatin kan øke omdannelsen av testosteron til dihydrotestosteron (DHT). DHT er antatt å være hormonet bak mannlig skallethet hos menn er genetisk disponert for hårtap.

load...

Hva denne studien gjorde ikke er bevise kreatin kan føre til hårtap, eller til og med koble de to. Ikke bare gjorde forskningen ikke nevner hårtap, det var ekstremt liten og begrenset til en veldig smal tidsramme.

Anekdotiske bevis knytter kreatin til balding

Når det er sagt - det er mulig at kreatin kan forstyrre hårvekst eller omsetning, men det er rett og slett ingen bevis. Fordi ingen har bevist at det ikke føre til hårtap, kan det ikke utelukkes, og det er flere folk der ute som sverger det gjør.

“Jeg visste at denne fyren som tok kreatin og var skallet etter to år,” eller “Jeg pleide å ta kreatin, men stoppet da jeg innså håret mitt ble tynning.” Du ser kommentarer som ligner på dette over hele Internett. De er anekdotiske, en historie basert på noens personlige erfaringer. Og problemet med disse uttalelsene er de to variablene - kreatin og håravfall - kan eller ikke kan kobles til. Disse mennene kunne vært disponert for hårtap før du starter kreatin. Vi rett og slett ikke kan vite.

En ting mange av disse anekdotiske referanser har til felles er utvinning etter tilskudd, noe som betyr at menn som hevder å oppleve tynt hår som en bivirkning av kreatintilskudd hevder også de komme når de slutter å ta tilskudd.

Bunnlinjen

Kreatin kan påvirke DHT nivåer, som er kjent for å spille en rolle i hårtap hos menn som er disponert for tilstanden. Men enkelt studie knytter kreatin og DHT var ikke uten feil, nemlig sin størrelse og uanstendig mengde kreatin deltakerne ble tatt. Videre steds innen studiet nevner det hårtap.

Det er mange anekdotiske historier på nettet der menn hevder å ha opplevd tynt hår mens du tar kreatin. Problemet med disse historiene - det er nesten like mange som hevder de har opplevd noen slike problemer.

Avskjedsord: Kreatin er kjent for å være et trygt supplement som kan hjelpe til med muskelvekst og styrke. Bevisene potensielt knytte den til hårtap er tynn, i beste fall, og det er en god sjanse for at du kan ta den anbefalte mengden og erfaring ingenting, men den vanligste bivirkningen: vannretensjon. Hvis håravfall virkelig er et problem det er ting du kan gjøre for å løse det.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams