Skal flass forårsake hårtap?

13 november 2018

Fra ubehag til stygge flak av huden som fange på nakke og skuldre, har flass mye ulempene.

Flass kan oppstå for en rekke årsaker, fra olje buildup forårsaket av ikke vaske håret så ofte som du bør, til medisinske tilstander som seboreisk eksem.

En av de vanligste spørsmålene knyttet til flass er om ikke flass kan potensielt føre til at du mister håret. Svaret er litt komplisert: mens flass ikke direkte føre til hårtap, kan noen av de forhold som forårsaker flass også forårsake midlertidig hårtap.

load...

Dette håravfall er ikke det samme som mannlig mønster skallethet, betyr det vil vanligvis reversere når du løse det underliggende problemet.

Høres komplisert? Nedenfor vil vi forklare hvordan vanligste årsakene til flass kan også føre til hårtap, samt trinnene du kan ta for å bli kvitt flass og hindre håret fra tynning på grunn av hodebunnen problemer.

Seborretisk dermatitt, flass og håravfall

Mens flass i seg selv ikke føre til hårtap, mange av de helsemessige forhold som forårsaker flass kan også skade hårsekkene og resultere i Shedding.

En av de vanligste flass relaterte helseproblemer som kan føre til hårtap er seboreisk eksem. Seboreisk eksem er en eksentrisk, skjellende utslett som kan danne på hodebunnen og ansiktet. Hvis det utvikler seg på hodebunnen din, kan det føre til flass samtidig skape midlertidig hårtap.

load...

Den av hårtap forårsaket av hudsykdommer som seboreisk eksem er ikke det samme som skallethet hos menn, noe som betyr at medisiner som finasterid (som blokkerer DHT som fører til hårsekkene å miniatyrisere og slutte å vokse) er ikke effektiv.

Mesteparten av tiden, kan seborreisk dermatitt bli behandlet ved anvendelse av en anti-flass shampo med steinkulltjære, ketokonazol eller selensulfid som aktive ingredienser. Noen ganger må du prøve flere forskjellige sjampoer før du finner en som helt blir kvitt seboreisk eksem.

Les også:

Siden hårtap fra seboreisk eksem er midlertidig, vil det vanligvis reversere seg selv når du har løst det underliggende problemet. Husk at det kan ta flere måneder for håret å vokse, noe som betyr at du sannsynligvis må være tålmodig for å se noen varige resultater.

Noen hår tap behandling kan tørke ut hodebunnen

Selv om studier viser at minoxidil ikke fører til en betydelig økning i flass, det er mange anekdotiske rapporter der ute av personer som bruker Minoxidil og opplever tørr, kløende og flassende hud rundt i hodebunnen etter flere uker.

load...

Dette er noe støttet av vitenskapelig studium av data, med en undersøkelse fra 2015 viser at bruk av minoksidil resulterer i høyere grad av hodebunnen kløe enn en placebo.

Hvis du har en sensitiv hodebunn eller allerede har flass, er det en risiko for at bruk av minoxidil for å holde håret ditt kan forverre flass. Risikoen er ikke stor - de fleste som bruker minoxidil ikke få noen hodebunnen problemer - men det er viktig å vite at den er der.

Den mest sannsynlige årsaken til dette hodebunnen kløe problemet er alkohol som brukes i noen minoxidil produkter, slik som minoxidil spray. Siden alkohol er kjent for å strippe bort naturlige hodebunn talg, kan det føre til kløe og flassing, som fører til ubehag og flass.

Hvis du har lagt merke til en økning i flass siden du begynte å bruke minoxidil, kan dette være den viktigste grunnen.

Hvordan å eliminere flass for godt

Mens flass ikke føre til hårtap, er det fortsatt et stort irritasjonsmoment som kan ødelegge selvtilliten din og negativt påvirke livet ditt. Heldigvis finnes det mange måter å håndtere flass, nesten alle som er effektive på lang sikt.

Hvordan bli kvitt flass for god guide dekker de vanligste årsakene til flass, med enkle og effektive behandlinger for å hjelpe deg å eliminere flass og forbedre hår helse på lang sikt.

load...