Sink for håravfall - hjelper det?

12 november 2018

Det er billig og lett å finne, så hvorfor ikke prøve sink for hårtap? Det kan ikke skade, ikke sant?

Ved hjelp av denne typen tilnærming for å behandle hårtap er litt som å kaste spaghetti mot veggen for å se om det vil holde seg - ikke nødvendigvis en god taktikk når det gjelder medisinsk behandling. Du kan kaste bort tiden din, pengene dine, og sette deg selv i fare uten å gjøre litt research først.

load...

Når du mister håret ditt, trenger du ikke har tid til å prøve ut hver supplement som kan være effektive. Vi vet, med hver time, du føler at du har mistet en annen hår. For hver uke, bekymre deg du får mye nærmere å gjøre skallet mann barbering-off. Du må vite at det du bruker pengene dine på er verdt. Dessverre, det er ingen garantier, men å gjøre litt research på front-end kan spare deg noen alvorlige stresset nedover veien.

Vi får inn detaljene nedenfor, men hvis du bare har et par minutter til overs, her er hva du trenger å vite om sink og hårtap:

Hva er sink?

Sink er et viktig mineral - ikke bare kroppen din trenger det, men det gjør ikke lagre det. Det finnes naturlig forekommende i enkelte matvarer, lagt til noen som har blitt "beriket", og i kosttilskudd.

load...

Det er nødvendig for riktig immunforsvar (holde deg frisk), sårheling, celledeling og vekst, fysisk vekst og utvikling, og til og med dine sanser av lukt og smak. Fordi kroppen din ikke holder et lager av sink, er en jevn tilførsel nødvendig for at det skal hjelpe til med alle disse viktige funksjoner.

Animalske proteiner er ansvarlig for å gi amerikanere med de fleste av sine sink, ifølge National Institutes of Health. Og mens sink er til stede i plantemateriale, så er fytater, antioksidanter forbindelser som binder med sink og hindrer absorpsjon. Av denne grunn, plantekilder av sink, inkludert hele korn, belgfrukter og muttere, ikke er en stor kilde av mineralet. Ja, hipstere, betyr dette vegetarianere er på et høyere risiko for sink mangel.

Sinkmangel: tegn og symptomer

Håravfall kan være et tegn på sinkmangel, selv om andre symptomer på mangel må være til stede for legen din å gjøre at samtalen.

Hva vet vi om sinkmangel kommer i stor grad fra studiet av mennesker med en genetisk lidelse som kalles acrodermatitis enteropathica. Personer med denne tilstanden lider av alvorlig sinkmangel og før forskerne oppdage årsaken, de vanligvis døde. Det er svært lite sannsynlig at mangel på kosttilskudd sink kan føre til dette nivået av alvorlig mangel. Mer sannsynlig er moderat eller marginal sinkmangel, med mindre dramatiske (men fortsatt alvorlige) effekter.

load...

Symptomer på mild / moderat sinkmangel:

Symptomer på alvorlig sinkmangel:

Hvem er i faresonen?

Noen mennesker er mer utsatt for sinkmangel enn andre. De omfatter: for tidlig fødte barn og personer som mottar IV ernæring, de som lider av feilernæring, lider av alvorlig og kronisk diaré, eller diagnostisert med sigdcelleanemi, inflammatorisk tarmsykdom, cøliaki, eller leversykdom. Alkoholikere, eldre, og strenge vegetarianere er også i en økt risiko for sinkmangel.

Sink-tilskudd og din helse

Sink tjener forskjellige roller i kroppen - som er godt kjent og allment akseptert. Men som de fleste vitaminer og mineraler, det vitenskapelige bevis for at det er helsemessige fordeler ved å supplere med sink er uimponerende.

Forkjølelse. Mer enn sannsynlig, har du sett sink pastiller formulert for å bekjempe forkjølelse. Flere studier har indikert sink pastiller for å bekjempe både symptomene og varigheten av forkjølelse når det tas tidlig i sykdommen, men det er like mange studier som har konkludert med noe annet. Konklusjonen av en 2000 meta-analyse av forskning funnet at bevis for effektiviteten av sink i kuldebehandling, "fremdeles mangler".

Makuladegenerasjon. Aldersrelatert macula degenerasjon er en ledende årsak til blindhet hos eldre amerikanere. Forskere hypoteser sink kan være relatert til AMD, hovedsakelig fordi sink er funnet i netthinnen påvirkes av AMD og sinkkonsentrasjon i retina avtar med alderen. Men, som forskning om sink og forkjølelse, er bevis blandet om effektiviteten av mineralet i behandling av macula degenerasjon.

Les også:

De fleste bevis for de helsemessige effektene av sink er relatert til studiet av sinkmangel.

Diabetes. Diabetikere kan være mer utsatt for sinkmangel, hovedsakelig fordi hyppig vannlating vanlig hos diabetikere spyler sink fra kroppen. Av den grunn bør diabetikere sørge for å få den anbefalte daglige mengden av sink i kostholdet, men kanskje ikke overstige det - noen bevis indikerer at for mye sink kan negativt påvirke blodsukkeret kontroll.

HIV / AIDS. Vi vet sink er viktig i immunforsvaret, og fordi HIV-viruset legger avfall til immunsystemet, det er noe bevis på at sink kan hjelpe. I henhold til Linus Pauling Institute, en studie funnet zink reduserte infeksjoner i AIDS-pasienter. Men fordi HIV-viruset også trenger sink for å overleve, tilskudd kan også bidra til sykdommen fremgang.

Sink og håret: bevisene

Det er antatt sink virker som en 5-a-reduktase-inhibitor (5-ARI). Dette betyr at det hemmer omdannelsen av testosteron til DHT, eller dihydrotestosteron, et mer potent androgen forbundet med forstørret prostata og håravfall. Reseptbelagte legemidler som finasterid (Propecia) også virker som 5-ARTene. En 1988 studie av sinksulfat klassifisert mineralet som en "potent inhibitor av 5-alfa-reduktase-aktivitet."

Mange studier har sett på effekten av sink på hårtap, selv om de fleste har fokusert utelukkende på alopecia areata, en autoimmun sykdom. De fleste menn coping med hårtap har androgenetic alopecia eller mønster Hårtap. Selv om disse to formene for hårtap kan ha ulike årsaker, de har også ting til felles, noe som gjør forskning på alopecia areata potensielt nyttig for menn med mønster baldness, også.

Som du kan se, er bevisene blandet og det er ingen konkrete bevis på at sink tilskudd kan utvetydig hjelpe bremse eller reversere mønster Hårtap. Men i den vitenskapelige verden, det er en ekstremt tung bevisbyrde - du vil bli hardt presset til å finne en studie som utvetydig beviser noe.

Fordi sink har vist lovende i å hjelpe visse typer hårtap, fordi det er dokumentert at både blod og hår sink nivåene er lavere hos menn med mønster Hårtap, og fordi sink er kjent for å opptre som en 5-ARI, er det en ganske utbredt brukt reseptfrie tilnærming til hårtap. Selv med blandede resultater.

Sikkerhet, bivirkninger, og forsiktighetsregler

Anbefalt daglig inntak av sink for voksne menn er 11 milligram per dag. Med et kosthold rikt på protein, bør de fleste menn ikke har problemer med å nå dette nivået. Men de med kjent mangel eller i fare for kjent mangel, kan supplere med sink.

Den "tålelig øvre inntaksnivå" for voksne menn er 40 mg sink daglig. Hvis du overstiger dette beløpet, og overgå det på lang sikt, kan du se uønskede bivirkninger. Akutt eller kortsiktige, bivirkninger av sink toksisitet inkluderer: kvalme, oppkast, tap av appetitt, diaré, hodepine og mage nød. Kronisk toksisitet sink - som innebærer å ta høye nivåer av sink i løpet av lengre tidsperioder - kan resultere i kobber mangel, redusert immun helse, og reduserte nivåer av lipoproteiner med høy tetthet, eller “gode” kolesterol.

Sink kosttilskudd kan også samhandle med noen reseptbelagte legemidler, som fører til negative utfall. Disse inkluderer antibiotika, penicillamin (brukt til å behandle revmatoid artritt), og diuretika, blant andre.

Som alltid er det lurt å prate med en lege før du begynner på supplement diett, spesielt hvis du tar reseptbelagte legemidler.

Bunnlinjen

Det er ingen signifikant bevis på at sink tilskudd kan hjelpe til å bremse eller reversering av mannlig mønster hårtap. Imidlertid er det noen bevis på at det kan hjelpe til visse typer av hårtap, inkludert alopecia areata, en autoimmun sykdom. Det er antatt sink virker som en 5-a-reduktase-inhibitor, som Propecia (finasterid), ofte foreskrevet for hårtap.

Fordi risikoen ved å ta sink kosttilskudd er lave, kan det være lurt å diskutere et supplement diett med legen din. Det er lurt å spørre om eventuelle interaksjoner, herunder om det kan eller bør tas med andre 5-ARTene.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams