Sannheter og myter om ketokonazol og hårtap

9 november 2018

Ketokonazol er en soppdrepende medisin som har vist seg å forbedre hårvekst i studier. Det er også påstått å ha noen effekt på DHT, hormonet ansvarlig for skallethet hos menn.

Mens ketokonazol er en sikker og nyttig tillegg til hårtap forebygging stabel, er det heller ikke et under hårtap kur. Som mange reseptbelagte Hårtap behandlinger, det er mange myter og rykter der ute om hva ketokonazol kan og ikke kan gjøre for ditt hår helse.

Nedenfor har vi listet opp noen av de vanligste mytene om ketokonazol som et hår vekst og anti-håravfall behandling. Vi har også gitt vitenskapelig bevis for å gi sannheten om mest ketokonazol myter og forklare hvordan ketokonazol kan passe inn i en hårtap forebygging rutine.

load...

Myte 1: ketokonazol er mer effektiv enn Minoxidil

En av de vanligste mytene om ketoconazole er at det er like eller mer effektivt enn bevist Hårtap behandlinger som minoxidil.

Sannheten er at mens ketokonazol er knyttet til en forbedring i hårvekst i noen studier og til og med oppnås likeverdige resultater med minoksidil i en undersøkelse, er det bare er ikke det samme volum av data som viser at ketokonazol så effektivt som minoxidil.

Med dette sagt, de fleste studier som tester ketokonazol som en hårvekst middel finne at den har en målbar effekt på veksten av anagen hårsekkene - hårsekkene som er i aktiv vekstfase.

Hvis du ønsker å forbedre din hårvekst, kan en ketokonazol sjampo være et godt tillegg til håret helse stabelen. Bare ikke anta at det er mer effektivt på egen hånd enn minoxidil, som det rett og slett ikke nok data til å støtte denne konklusjonen.

load...

Myte 2: ketokonazol blokker DHT

En annen vanlig ketokonazol myte er at det blokkerer omdannelsen av testosteron til DHT eller dihydrotestosteron - det mannlige hormonet som skader hårsekkene og forårsaker mannlig mønster skallethet å utvikle.

Per i 2018, er det ikke noen avgjørende vitenskapelig dokumentasjon som viser at ketokonazol har noen reell effekt på DHT nivåer i kroppen.

Det betyr at du ikke bør stole på ketokonazol sjampo som en DHT blocker. Hvis håret ditt begynner å tynne eller falle, og du ønsker å redusere DHT nivåer, må du bruke en velprøvd, godkjent FDA 5α-reduktase hemmere som finasterid.

Vår guide til DHT og mannlig hårtap går mer i detalj om hvordan det fungerer å blokkere DHT å stoppe skallethet, gjør den en verdig lese hvis du ønsker å stoppe skallethet på lang sikt.

Selv om det ikke er noen vitenskapelig dokumentasjon som viser at ketokonazol blokkerer DHT, forskere tror det kan være en sammenheng mellom ketokonazol og DHT veien. En 2004 papir bemerkes at ketokonazol kan potensielt forårsake lokal forstyrrelse av DHT veien.

load...

Selv om dette er ikke avgjørende bevis for at ketokonazol blokker lokale DHT, er det et interessant poeng å merke seg. For nå er det best å ikke stole på ketokonazol som en DHT blocker - for det, må du bruke en velprøvd, FDA godkjent behandling alternativ som finasterid.

Les også:

Myte 3: ketokonazol sjampo kan regrow mistet håret

En annen vedvarende myte om ketoconazole er at det kan føre til at du regrow håret du allerede er tapt på grunn av mannlig mønster skallethet.

Som de fleste myter, denne har en unse av sannhet i det. Mens ketokonazol ikke kan vokse hår som har falt ut som følge av mannlig mønster baldness, kan det potensielt hjelpe deg regrow hår som er tynnet ut som et resultat av seboreisk eksem.

Seboreisk dermatitt er en av flere hodebunnen betingelser som kan forårsake midlertidig hårtap. I dette tilfellet faller håret seg ikke på grunn av DHT, men på grunn av skjellaktig, oljeaktig og betent hud, og en overdreven mengde av sebum som gjør hårvekst vanskelig.

Siden ketokonazol er en effektiv behandling for seboreisk eksem, er det lett å forveksle håret du vokse fra behandling av seboreisk eksem som "permanent" hårtap som reversert på grunn av ketokonazol.

Sannheten er at noen hår du mister på grunn av mannlig mønster skallethet er, for det meste, borte for godt. Mens et lite antall hårsekker kan vokse tilbake med bruk av finasterid, den eneste god måte å "vokse" flekker av tapt hår er gjennom en hårtransplantasjon.

Myte 4: ketokonazol er den eneste hår tap behandling du trenger

Endelig, en irriterende vanlig myte om ketoconazole er at det er det eneste produktet du må ta for å stoppe håravfall.

Dette er lett å forstå. Tross alt, hvem ville ikke heller bare bruke en daglig shampoo enn å ta en pille og bruke en hårvekst serum eller skum?

Dessverre, mens ketokonazol kan være effektive i behandling av hårtap og forbedrer hastigheten som du vokser nye anagen hår, er det ingen bevis for at det er en effektiv Håravfall behandling på lik linje med finasterid.

Hvis du lider av alvorlig håravfall forårsaket av mannlig mønster skallethet, ketokonazol vanligvis ikke vil være nok til å stoppe det. Dette gjelder særlig for folk med hår som er svært sensitive for DHT og merkbar, forverring hårtap.

For å stoppe mannlig mønster skallethet, må du stoppe DHT. Dette betyr at du ikke kan bruke ketokonazol på egen hånd med noen sannsynlighet for suksess.

De fleste studier viser at den mest effektive behandlingen for å forebygge hårtap er en kombinasjon av finasterid og minoxidil. Disse behandlingene begge har nok av vitenskapelige data å sikkerhetskopiere dem, samt millioner av vellykkede brukere over hele verden, og de er begge FDA godkjent for behandling av androgenetic alopecia.

Mens det er ingen reell skade i å bruke en ketokonazol sjampo, spesielt en som du kan kjøpe over disk, bør du aldri stole på det som en erstatning for finasterid og minoxidil.

I stedet er det beste alternativet for å snakke med hårtap lege om bruk av ketokonazol sjampo samt eksisterende håravfall produkter for å blokkere DHT og stimulere til ny hårvekst så sterkt som mulig.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams