Salisylsyre sjampo for å forhindre håravfall: hvordan fungerer det?

10 november 2018

Brukes til å behandle alt fra kviser til flass, er salisylsyre en ingrediens som er ofte funnet i sjampo, balsam og andre hårprodukter.

Faktisk er det en av flere viktige anti-flass og anti-håravfall ingrediensene som inngår i vår DHT blokkere sjampo.

Salisylsyre utfører flere funksjoner på en gang på huden og hårsekker. Det kan forhindre sebum buildup, reduserer risikoen for akne utvikle på ansiktet og hodebunnen. Det er også vist seg å redusere dannelsen av flass, holder hodebunnen fri for døde, flassende hud.

load...

I denne guiden skal vi se på hva salisylsyre gjør og hvordan det fungerer, komplett med flere vitenskapelige studier som ser på hvordan salisylsyre samhandler med hud og hår follicles.

Hva er salisylsyre?

Salisylsyre er en mye brukt medisinsk bestanddel som brukes som en behandling for alt fra vorter og hard hud til flass, akne, ringorm og en rekke andre hudsykdommer.

Finnes naturlig i visse matvarer, slik som valnøtter, peanøtter og bjørnebær, ble salicylsyre opprinnelig hentet fra Salix alba, eller hvitpilbark.

Salisylsyre ved trygt og effektivt å strippe bort epidermis, eller ytre laget av huden. Ved forsiktig fjerning av det ytterste laget av hud, hindrer salicylsyre hudirritasjoner som kviser, soppinfeksjoner og flass fra å utvikle seg over tid.

load...

Svært sikker og mye brukt, er salisylsyre oppført på WHOs liste over essensielle legemidler som en av de viktigste medisinske ingredienser i verden.

Hva gjør salisylsyre gjøre?

Når den anvendes topisk i en sjampo, naturlig strimler salisylsyre bort det ytterste lag av epidermis, slik at død hud for å vaske av hodebunnen når du sjampo og tilstand håret.

Fra flass til ubehagelig, kløende hår, mange av de vanligste skalp forhold forverres når død hud er lov til å bygge opp på hodebunnen din. Du kan tenke på salisylsyre som et verktøy for å løsne døde, irritert hud, noe som gjør det lettere å vaske bort når du dusjer.

Den unike kjemiske struktur av salisylsyre er det en av de mest effektive ingredienser for å trenge inn i hodebunnen og rense huden.

I motsetning til de fleste shampoo ingredienser, kan salisylsyre inngå og rense porene og hindrer olje buildup og bidrar til å rense hårsekkene. Dette kan bety sunnere hår vekst og færre hudproblemer som seboreisk eksem eller flass.

load...

For eksempel, en 2002 studie funnet at personer behandlet med sjampo inneholdende en blanding av salicylsyre og svovel hadde en merkbar reduksjon i mengden av huden skalering (tørr, flasset hud) på sine hodebunnen.

Enkelt sagt, hvis du har lagt merke til flass eller skalp kløe forårsaket av tørr hud, er salisylsyre verdt å vurdere som et tillegg til deg hårpleie protokollen.

Les også:

Salisylsyre og hårtap

Mens salisylsyre ikke er direkte knyttet til en reduksjon i hårtap (som minoxidil eller finasterid), kan det potensielt spille en rolle i å hjelpe deg å holde mer på håret ditt.

Dette er fordi salisylsyre er avgjørende for å vaske bort overflødig talg - en voksaktig, fet stoff som kan inneholde dihydrotestosteron, eller DHT, nøkkelen androgene hormonet ansvarlig for hårtap hos menn.

Foreløpig er det ikke noen avgjørende vitenskapelig bevis som viser at overflødig DHT som finnes i hodebunnen sebum kan bidra til mannlig mønster skallethet. Men å vaske bort sebum er ideell for å holde hodebunnen sunn og fri for akne, irritasjon av flass i første omgang.

Kort sagt, bør du vise salisylsyre som en mirakelkur for skallethet? Nei, men det tilbyr en rekke dokumenterte fordeler for hodebunn og hår helse, samt potensial til å senke DHT nivåer på hodebunnen ved å holde huden din frisk, ren og fri for overflødig flass og sebum.

Hvor effektiv er salisylsyre?

Flere studier har blitt utført på salisylsyre potensial som hårbehandling. En, fra 2002, sammenlignet med salicylsyre til Nizoral shampoo - en populær anti-flass shampo - å regne ut som var den mest effektive behandlingen av flass og seboréisk dermatitt.

Undersøkelsen viste at begge produkter betydelig forbedret seboreisk dermatitt og redusert mengden av flass i hodebunnen. Imidlertid mennesker behandlet med salicylsyre sjampo hadde en større forbedring i kløe symptomer forårsaket av seborreisk dermatitt.

En annen studie fra 2012 viste at salisylsyre ga signifikante forbedringer i hudens rødhet, kløe, ubehag og tørr tilstand forårsaket av seborreisk dermatitt.

Denne studien brukes to blandinger av salicylsyre - en blanding av salicylsyre med lipohydroxy syre, og en av salicylsyre med ciclopirox olamin og mentol. Begge formlene produserte en målbar, betydelig forbedring, med bare en liten forskjell mellom hver gruppe.

Kort sagt virker salisylsyre meget godt for behandling av flass og huden symptomer på seborreisk dermatitt. Dette er bekreftet av en rekke vitenskapelige studier. Mens det kan også hjelpe i behandling av hårtap, er det ikke noen vitenskapelige data for å bevise dette ennå.

Er salisylsyre trygt å bruke?

Salisylsyre i overveldende grad sett på som en sikker og effektiv ingrediens for behandling av tørr hud og hodebunnen betingelser som flass eller seboréisk dermatitt. Den hyppigst rapporterte bivirkningen er hudirritasjon, selv om dette er svært sjelden og vanligvis svært mild.

Mesteparten av tiden blir salicylsyre anvendt i relativt små mengder som en del av et hår helse og flass forebygging sjampo. Bruk den så ofte som du ville en vanlig sjampo for å frigjøre og vaske bort overflødig hud sebum å holde håret og hodebunnen i optimal stand.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams