Myten busting: baldness gen

9 november 2018

I stedet for å slå seg til ro sokker, kuponger eller klebrig gensere, har familier over hele landet vært å gi hverandre en mer spennende ferie gave - DNA-testing kits. I tillegg til å vurdere din barndoms historie, disse pakkene også teste for tilstedeværelse av ulike gener som spenner fra det trivielle - om du foretrekker salt mat - til mer alvorlige, som sannsynligheten for å få Parkinsons sykdom.

En av de mer populære DNA-testing kits, ser også for balding genet og sjansen for hårtap hos menn. Det er nok av myter rundt arvelig hårtap som forårsaker menn til å få panikk og frik ut for ingen god grunn. For denne utgaven av myten busting, vil vi forklare arvelig håravfall og pakke ut hvor nøyaktige disse viden populære DNA-testing kits faktisk er.

load...

Betyr Hårtap kommer fra din mors side?

Du har sikkert hørt denne myten: hvis din mors far er skallet enn du er mest definitivt kommer til å miste håret. Noen ganger får myten mer spesifikk - hvis bestefar begynte å gå skallet da han var 25 enn du bør forvente å begynne å miste håret da; så spenne opp og nyte college. Før du begynner febrilsk å spørre moren din om bestefar sin gamle bilder, er det noen ting du bør vite.

Først, det er noe sant i denne myten. Mannlig skallethet, medisinsk kalt androgene alopesi, betyr for det meste kommer fra genetikk. En studie viste at 79 prosent av mannlig skallethet er arvelig, og en annen studie viser at den androgene reseptorer (AR) genet, (som forårsaker skallethet) kan bli funnet på X-kromosomet. I et forskningsarbeid, 23andMe og forskere fra University of Bonn konkluderte med at X-kromosomet bærer også andre hårtap biologiske faktorer som “melatonin signalering, fettcelledifferensiering, og vekstfaser av håret.”

load...

Biologiske hanner har både en X- og Y-kromosom, mens biologiske kvinner har to XX kromosomer. Siden menn får sin X-kromosom fra sine mødre, ser inn i mors genetikk er fornuftig. Når en egenskap blir sendt til X-kromosomet hos menn, sannsynligheten for det å uttrykke seg selv er større fordi det ikke vil bli balansert ut av en annen X-kromosom. Kvinner, derimot, trenger genetiske egenskaper til å dukke opp i både X-kromosomer til å uttrykke seg selv. Mødre bærer en X-kromosom fra sine fedre, noe som gjør deres bestefars genetikk en sannsynlig indikator for hva egenskaper de vil formidle til menn. Som blir sagt, det ville være reduktiv å hevde at hårtap bare kommer fra din mors genetikk. Her er hvorfor:

Hva betyr det hvis min DNA test sier jeg sannsynligvis til å gå skallet?

Til tross for å være populær, DNA-testing kits er nytt terreng for vitenskap. Med 23andMe, teoretisk sett alt du trenger å gjøre er å spytte i et rør, sende det til et laboratorium, og deretter vente noen uker for å se din risiko for å gå skallet. Selv om denne prosessen kan virke super praktisk, er det ikke ett hundre prosent nøyaktig. 23andMe - og andre testsett - er også utsatt for feil.

Les også:

For noen ikke-kaukasiske etniske grupper, er dataene også begrenset og kan føre til feilaktige resultater. Selskapet advarer kunder at bare fordi varianter er til stede i sitt DNA, betyr det ikke at disse variantene vil alltid uttrykke seg. Dette er en prognose, ikke en diagnose. Det er en forskjell mellom å være en bærer av et gen og som har den symptom eller sykdom. Du kan sannsynligvis passere nedover balding genet til dine barn uten å gå skallet selv.

load...

Betyr skallethet bare komme fra genetikk?

Hvis DNA-test sier at du sannsynligvis til å gå skallet, husk at det er en av mange faktorer som fører til hårtap. Selv om de fleste tilfellene av mannlig mønster skallethet do stammer fra genetikk, er det andre faktorer som ikke lett kan bestemmes fra DNA testutstyr. Husk, det er viktig å ta kontakt med en lege hvis du begynner opplever hårtap, fordi det kan foreshadow alvorlige helseproblemer. Hva er noen ikke-arvelige faktorer som kan føre til hårtap?

Disse faktorene kan ikke behandles med medisiner som Hims tilbud og i de konkrete tilfeller av telogen effluvium og trichotillomania, kan kreve psykologisk eller psykiatrisk hjelp.

Hvordan hindrer jeg har arvelig håravfall?

Dessverre kan du ikke bare slette balding genet. Hvis du begynner å oppleve tegn til hårtap, men det er skritt du kan gjøre for å hindre den fra forverring. For all sin folklore, kommer mest håravfall fra kjemiske reaksjoner i kroppen. Arvelig hårtap forårsaket av dihydrotestosteron (DHT), et androgen som er produsert med testosteron. Alle biologiske menn gjør DHT. Når du er genetisk bundet til å gå skallet, krymper DHT og deretter ødelegger din follicles - noe som resulterer i håravfall. Heldigvis finnes det behandlinger som kan stoppe dette ved å blokkere DHT. Medisinen Finasteride hemmer DHT produksjon, hindrer deg fra å miste flere follikler.

Finne ut genetisk disponert for å miste håret kan være skremmende og nerve wracking. Men det er viktig å sette DNA-testing kits og gamle familiebilder av din bestefar i perspektiv. På Hims, ønsker vi å gi den informasjonen du trenger for å ta viktige skritt for å gå videre. Sjekk ut vår nyttig guide om effekten av finasterid og hvordan det fungerer. Hvis du er interessert i å lære mer om hvordan våre produkter kan lindre hårtap stress, ta en titt på våre hår tap produkter.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams