Masturbasjon forårsaker håravfall?

10 november 2018

Det er mange urbane legender om onani, fra tro at onani kan resultere i at du kommer til blind til myter om onani forårsaker håret til å vokse på håndflatene.

En av legendene er at onani kan føre til at du mister hodehår, enten i form av en vikene eller total skallethet.

Som de andre masturbering myter, ideen om at onani vil føre til at håret til å falle ut er ikke sant. Det er absolutt ingen vitenskapelige bevis knytter onani til hårtap, er heller ingen sammenheng mellom hvor mye sex du har og tykkelsen eller helsen til håret ditt.

load...

Interessant, noen av nettsteder som hevder onani fører til skallethet opp håret tap hevder med bevis som høres ganske rimelig. Det finnes en rekke vitenskapelige termer brukt og nevner av hormoner, protein mangler og mineraler i sædvæsken.

Nedenfor vil vi se på noen av de vanligste grunnene til onani hevdes å føre til håravfall og avkrefte noen av tull "vitenskap" brukes til å sikkerhetskopiere disse påstandene.

Myte 1: onani fører kroppen din til å produsere dihydrotestosteron

Dihydrotestosteron, mer kjent som DHT, er en hannkjønnshormonet som er den primære årsaken til mannlig skallethet.

DHT binder til reseptorer i hodebunnen og miniaturizes hårsekkene rundt hårfestet og kronen, noe som resulterer i tap av hår for menn med en genetisk følsomhet til DHT.

load...

En av de vanligste grunnene som brukes til å sikkerhetskopiere påstanden om at onani forårsaker hårtap er at onanert resulterer i en frigjøring av hormoner, inkludert DHT.

Som de fleste urbane legender, reelle vitenskapelige data helt motsier påstanden om at onani har noen effekt på DHT og andre mannlige hormoner. Faktisk er det flere studier som viser seksuell aktivitet, har ingen målbar effekt på testosteron eller DHT produksjon.

En studie sammen menn med normal seksuell funksjon til menn med seksuell dysfunksjon. De endelige resultatene viser at begge grupper av menn har statistisk tilsvarende nivåer av testosteron.

En annen studie sammen menn med normal seksuell aktivitet for menn som bevisst unngått seksuell aktivitet. Blodprøven viste ingen forskjell mellom de to gruppene i nivåene av total testosteron, fritt testosteron og luteiniserende hormon (LH).

Siden DHT er en metabolitt av testosteron, er det svært usannsynlig at seksuell aktivitet (enten det er masturbasjon og samleie) har noen virkning, positiv eller negativ, på DHT-nivået.

load...

Myte 2: onani senker protein nivåer, forårsaker hårtap

Mens det er sant at sæden ikke inneholder protein, onanert eller å ha sex ikke har noen vesentlig effekt på mengden protein tilgjengelig for hårsekkene.

I gjennomsnitt er det ca 5040 mg av protein i hvert 100ml sæd. Siden den gjennomsnittlige mengden sæd som frigjøres under hver utløsning er 3,7 ml, betyr det at du må enten ha sex eller onanere 27 ganger for å løsne litt over fem gram protein.

Les også:

For å sette dette i perspektiv, spiser du omtrent seks gram protein hver gang du spiser et egg, og 30 til 60 gram hver gang du spiser et kyllingbryst.

Mengden protein du taper når du orgasme er ubetydelig i forhold til den gjennomsnittlige persons protein inntak. Selv om du tilbringer hele dagen onanert, vil du fortsatt bruker ca 10 til 50 ganger så mye protein i kosten din, forutsatt at du spiser relativt sunt.

Akkurat som den antatte koblingen mellom onani og DHT, er det ingen sammenheng mellom onani og proteinmangel.

Myte 3: utløsning kontroll er viktig for hormonbalanse

Denne myten er en variant av den "onani påvirker DHT" hevder vi tilbakevist ovenfor, men med den ekstra krav av onani påvirker den totale balansen av hormoner i kroppen din.

Mens det er sant at sex har noen effekt på nivåene av visse hormoner i kroppen din, er det en midlertidig effekt som ikke er knyttet til hårtap.

Den viktigste hormonet frigjøres under sex er oxytocin, som er et peptid hormon som påvirker gleden sentrene i hjernen. Dette er en av grunnene til at sex og onani føles bra, men det er ikke knyttet til helse eller tykkelsen på håret ditt.

Interessant, det er noe begrenset dokumentasjon på at oksytocin kan ha en effekt på konvertering av testosteron til DHT. Men det er ingen bevis spesifikt viser at onani har noen spesiell innvirkning på DHT som ikke ville også forekomme i andre situasjoner som produserer oxytocin.

Siden kroppen din vil frigjøre oxytocin når du gjør ting som å holde hverandre i hendene med partneren din, eller stirre inn i øynene, er det ingen grunn til å spesifikt bekymre oxytocin frigjøres under sex eller onani påvirker hårfestet.

Skallethet er hormonelle og genetisk, ikke en bivirkning av onani

Mannlig skallethet er forårsaket av DHT, som er gjort når kroppen omdanner testosteron til DHT gjennom 5α-reduktase-enzym. Ikke på noe tidspunkt har onani spille noen reell rolle i prosessen med å forårsake hårsekkene å miniatyrisere og slutte å vokse.

Hvis du har lagt merke til håret faller ut eller hårfestet begynner å falle, er det langt mer sannsynlig å være en bivirkning av følsomhet for DHT, stress, ernæring eller livsstil problemer enn et resultat av for mye onanering.

Du kan behandle disse ved å iverksette tiltak for å redusere DHT nivåer ved hjelp av medisiner eller endre kosthold og livsstil for å eliminere de faktorene som bidrar til hårtap.

Kort sagt, kan du være lett. Onani vil ikke påvirke din hårfestet, hår tykkelse eller noen aspekter av ditt hår helse. Heller ikke vil sex. Hvis enten gjorde det, ville det store flertallet av verdens befolkning har alvorlige håravfall problemer og det medisinske samfunnet ville være veldig klar over det.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams