Laser hårfjerning

11 november 2018

Oversikt

Laser hårfjerning er en medisinsk prosedyre som bruker en konsentrert lysstråle (laser) for å fjerne uønsket hår.

Under laser hårfjerning, sender ut en laser et lys som absorberes av pigmentet (melanin) i håret. Lyset energi omdannes til varme, som skader de rørformede blærer i huden (hårsekkene) som produserer hår. Denne skaden hemmer eller forsinker tidig hårvekst.

Selv om laser hårfjerning effektivt forsinker hårvekst i lange perioder, det vanligvis ikke fører til permanent hårfjerning. Multiple laser hårfjerning behandlinger er nødvendig for innledende hårfjerning, og vedlikehold behandlinger kan være nødvendig i tillegg. Laser hårfjerning er mest effektiv for personer som har lys hud og mørkt hår.

load...

Hvorfor det er gjort

Laser hårfjerning er brukt til å redusere uønsket hår. Vanlige behandlingssted omfatter ben, armhulene, øvre leppe, hake og bikini linje. Men det er mulig å behandle uønsket hår i nesten alle områder, med unntak av øyelokket eller området rundt.

Hårfarge og hudtype påvirke suksessen av laser hårfjerning. Grunnprinsippet er at pigmentet i håret, men ikke pigment i huden, bør absorbere lys. Laseren skal skade bare hårsekken samtidig unngå skade på huden. Derfor er en kontrast mellom hår og hudfarge - mørkt hår og lys hud - resultater i de beste resultatene.

Risikoen for skade på hud, er større når det er lite kontrast mellom hår og hudfarge, men fremskritt i laser-teknologi har gjort laser hårfjerning et alternativ for folk som har mørkere hud. Laser hårfjerning er mindre effektive for hårfarger som ikke absorberer lyset godt: grå, rød, blond og hvit. Men laser behandling for lyse hår videreutvikles.

load...

Risiko

Risiko for bivirkninger varierer med hudtype, hårfarge, behandlingsplan og tilslutning til forbehandling og etterbehandling forsiktighet. De vanligste bivirkningene av laser hårfjerning er:

I sjeldne tilfeller kan laser hårfjerning forårsake blemmer, skorpedannelse, arrdannelse eller andre forandringer i hudens tekstur. Andre sjeldne bivirkninger inkluderer gråning av behandlede hår eller overdreven hårvekst rundt behandlede områder, særlig på mørkere hud.

Laser hårfjerning er ikke anbefalt for øyelokk, øyebryn eller omkringliggende områder, på grunn av muligheten for alvorlige øyenskader.

load...

Hvordan du forberede

Hvis du er interessert i laser hårfjerning, velge en lege som har styret sertifisert i en spesialitet som dermatologi eller kosmetisk kirurgi og har erfaring med laser hårfjerning. Hvis en lege assistent eller lisensiert sykepleier vil gjøre inngrepet, må en lege overvåker og er tilgjengelig på stedet i løpet av behandlingene. Vær forsiktig med spa, salonger eller andre fasiliteter som gjør at ikke-medisinsk personell å gjøre laser hårfjerning.

Før laser hårfjerning, planlegge en konsultasjon med legen for å finne ut om dette er en passende behandling alternativet for deg. Legen din vil sannsynligvis gjøre følgende:

Ved konsultasjon, diskutere en behandlingsplan og tilhørende kostnader. Laser hårfjerning er vanligvis en ut-av-lomme regning.

Legen vil også tilby spesifikke instruksjoner for å forberede for laser hårfjerning. Disse kan omfatte:

Les også:

Hva du kan forvente

Laser hårfjerning krever vanligvis en serie på to til seks behandlinger. Intervallet mellom behandlingene vil variere avhengig av plasseringen. På områder der håret vokser raskt, slik som overleppen, kan behandlingen gjentas i fire til åtte uker. På områder av treg hårvekst, for eksempel ryggen, kan behandlingen være hver 12 til 16 uker.

For hver behandling vil du bruke spesielle briller for å beskytte øynene fra laserstrålen. En assistent kan barbere området på nytt om nødvendig. Legen kan bruke en aktuell bedøvelse til huden din til å redusere ubehag under behandlingen.

Under prosedyren

Legen vil presse en håndholdt laser instrument til huden din. Avhengig av hvilken type laser, kan en kjøleinnretning på tuppen av instrumentet eller en kul gel brukes til å beskytte huden og minske risikoen for bivirkninger.

Når legen aktiverer laser, vil laserstrålen passerer gjennom huden din til hårsekkene. Den intense varme fra laserstråleskader hårsekkene, som hemmer hårvekst. Du kan føle ubehag, for eksempel en varm stikk, og du vil sannsynligvis føle en følelse av kulde fra kjøleenheten eller gel.

Behandling av et lite område, for eksempel overleppen kan ta bare noen få minutter. Behandling av et større område, for eksempel ryggen, kan ta mer enn en time.

Etter inngrepet

Du legger kanskje merke rødhet og hevelse i de første par timene etter laser hårfjerning.

For å redusere ubehag, bruke isen til det behandlede området. Hvis du har en hudreaksjon umiddelbart etter laser hårfjerning, kan legen bruke en steroid krem ​​til det berørte området.

Etter laser hårfjerning og mellom planlagte behandlinger, unngå soleksponering - både naturlig sollys og solarium - for seks uker eller som anvist av legen din. Bruk en bredspektret solkrem daglig.

Resultater

Hår ikke faller ut umiddelbart, men du vil kaste dem over en periode av dager til uker. Dette kan se ut som fortsatte hårvekst. De gjentatte behandlinger er vanligvis nødvendig fordi hårvekst og tap naturlig forekommer i en syklus, og laserbehandling fungerer best med hårsekker i nye vekstfasen.

Resultatene varierer betydelig og er vanskelige å forutsi. De fleste mennesker opplever hårfjerning som varer flere måneder, og det kan vare i mange år, men laser hårfjerning garanterer ikke permanent hårfjerning. Når håret vokser ut igjen, er det vanligvis finere og lysere i fargen.

Du må kanskje vedlikehold laser behandlinger for langsiktig hår reduksjon.

Hva om hjemme lasere?

I de senere årene har lasere som kan brukes hjemme for hårfjerning blir tilgjengelige. Disse enhetene kan føre til beskjedne hår reduksjon. Men det er ingen store studier som sammenligner hvor effektive disse enhetene er sammenlignet med laser hårfjerning gjort på et legekontor.

I tillegg vurderer Food and Drug Administration disse hjem laser hårfjerning enheter til å være kosmetisk, ikke medisinsk, noe som betyr at de ikke får det samme nivået av gransking som annet medisinsk utstyr. Foreløpig har det ikke vært store, langvarige studier på hvor trygt og effektivt hjemme maskinene er.

Hvis du velger å bruke et hjem laser hårfjerning enhet, følger instruksjonene som følger med enheten for å bidra til å redusere risikoen for skader, spesielt øyeskader.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams