Kokosolje for hårvekst, helse og forebygging av hårfjerning: fakta

9 november 2018

I løpet av de siste årene, har kokosolje vokst massivt i popularitet som en helse supplement, i hudpleieprodukter, og selv i sjampo, balsam og andre hår behandlinger.

Kokosolje popularitet som en ingrediens i sjampo og andre hårprodukter er ikke bare et resultat av god markedsføring - det er ganske mye vitenskapelig bevis som viser at kokosolje kan, når de brukes riktig, være bra for håret helse.

Men akkurat som med mange andre hår produkter, er det også noen påstander om kokosolje - spesielt sin antatte evne til å forhindre håravfall - som kanskje ikke er helt nøyaktig.

load...

I denne guiden vil vi ta en titt på vitenskapen bak kokos olje som et hår helse og hårtap forebygging produkt, fra dens virkninger på rygging og behandling av hår skade potensialet for kokosolje for å bremse eller forhindre håravfall.

Kokosolje og hår helse

Søk etter “kokosolje hår” på Google og du vil finne side etter side fremhevet fordelene av kokos olje for å forbedre helse, tykkelse og styrke håret.

I løpet av det siste tiåret, har kokosolje gått fra et produkt de fleste unngikk til en populær ingrediens i alt fra helsekost til sjampo. Mens de antatte ernæringsmessige fordelene av kokos olje er diskutabelt, de fleste synes å være enige om at kokosolje er bra for håret ditt.

load...

Men vitenskapen bak kokosolje og hår helse ikke alltid samsvarer med de krav du kan se på blogger og i blader. Faktisk er det svært lite reell vitenskap bak mange av påstandene om kokosolje og hår.

Nedenfor har vi sett på de reelle, dokumenterte vitenskapelige data om kokosolje og hår helse for å prøve og skille fakta om kokosolje (mange av dem er positive) og de krav du kan se på blogger, i blader og på diskusjonsfora.

Kokosolje og hår skade

Kokosolje er ofte markedsført som en stor “skadeforebyggende” produkt for hår, bidrar til å stoppe eller reversere skader forårsaket av soleksponering, salt vann, kam og hår produkter.

Study data støtter opp noen av disse påstandene. I en studie fra 2003, ble kokos olje behandlinger funnet å hindre gre skade på forskjellige typer hår når det brukes både forvask og etter vask som en grooming produkt.

I studien deltakerne som brukte kokosolje hadde den laveste satsen av hår protein tap. Protein tap er et vanlig problem for folk som varme, rette eller kjemme håret ofte, så vel som for folk som ofte bruker hår behandlinger og andre produkter.

load...

Forskerne spekulert i at dette er sannsynligvis fordi kokosnøttolje er et triglyserid av laurinsyre, øker dets affinitet for hår proteiner og tillater den å bevege seg inne i hårskaftet mer enn andre vanlig brukte oljer.

Les også:

Nå, betyr dette at kokosolje kan kurere noen hår helseproblem? Ikke akkurat. Håret er bygd opp av protein, akkurat som andre deler av kroppen din. Men mange kokosolje talsmenn hevder at det er en effektiv kur-all for omtrent alle hår problemet, noe som slett ikke er sant.

Kokosolje og hårvekst

En annen vanlig påstand er at kokosolje forårsaker håret til å vokse raskere. I motsetning til den første kokosolje hår helsepåstand - at kokosolje er bra for å forbedre generell hår helse - det er svært lite vitenskapelig bevis for å sikkerhetskopiere denne ideen.

Ifølge Shari Marchbein, MD og bord-sertifisert hudlege, er det i dag “ingen troverdige studier knytter bruken av kokos olje til raskere hårvekst.” De fleste av påstandene online om kokosolje er Unsourced, med få artikler plager å knytte til fast vitenskapelige data.

Naturligvis har en mangel på vitenskapelige bevis ikke bety at noe ikke er sant - bare at det ikke er vitenskapelig bevist å være sant eller usant. Som et resultat, er det best å være skeptisk hvis du ser en blogger, helse guru eller skjønnhetsekspert hevder at kokosolje absolutt vil hjelpe håret vokse.

Kokosolje og håravfall forebygging

Akkurat som med hårvekst, er det vanlig å se påstander på nettet og i blader om kokosolje fungerer som et kraftig stoff for å hindre hårtap. Noen blogger selv anbefale å bruke kokos olje til hodebunnen i stedet for velprøvde, effektive aktuelle medisiner som minoxidil.

Mens det er vitenskapelig bevis på at kokosolje kan redusere protein tap i håret, er det ingen vitenskapelige bevis for å vise at kokosolje har noen effekt på forebygging av mannlig mønster skallethet forårsaket av DHT.

Men dette har ikke stoppet folk fra å gjøre krav om kokos olje er “evne” til å forhindre håravfall. Mange artikler bruke håret protein tap studie vi har nevnt tidligere, men vri sine funn til å knytte håret protein tap med hårtap, som er svært forskjellig.

Som vi sa tidligere, ikke en mangel på bevis ikke bety at noe ikke er sant. Men i øyeblikket er det ingen reell vitenskapelig bevis for å bevise at kokosolje har noen positiv effekt på å forebygge hårtap - bare gjetning og spekulasjon.

Bør du bruke kokos olje som et hår behandling?

Kokosolje er lett å finne i sjampo, balsam og andre hårpleieprodukter. Det er også et godt stoff generelt - det lukter godt, gjør håret glans og har en god følelse etter at den er brukt på håret og hodebunnen.

For det meste, disse kokosoljeprodukter er helt trygge å bruke, forutsatt at du nøye følge instruksjonene og ikke bruke produktene overdrevet.

Men husk at mange av påstandene om kokos olje som et hår helse og hår skadeforebyggende behandling ikke er støttet av vitenskapen. Som sådan, er det best å ikke tenke på kokosolje som et medisinsk bevist, effektiv måte å regrow håret eller reversere effekten av hårtap.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams