Hvorfor er hodebunnen så kløende? - 10 måter å behandle en tørr, kløende hodebunn

9 november 2018

En kløende hodebunn er en av de vanligste grunnene til at folk ser en hudlege.

Det starter med en rask scratch. Og så en annen. Snart kan du ikke stoppe skrape hele hodet. Hvorfor er hodebunnen så jævla kløende? (Vennligst ikke være lus!)

Slappe av. Det er mange grunner til at du har en kløende hodebunn, hvorav mange er lett å behandle. “Itchy hodebunnen er en av de vanligste årsakene til at folk kommer til hudlege,” sier Marc Glashofer, MD, bord-sertifisert hudlege som spesialiserer seg på hårtap i Northern New Jersey. Her er 10 vanlige årsaker til at du ikke kan slutte å skrape jævla hodet.

load...

Flass

Hvis du ser hvite flak spredt over skuldrene, kan du ha flass. Flass er en av de vanligste grunnene til at folk har hodebunnen klør. Disse irriterende flak er også kjent som seboreisk eksem.

“Det er en kombinasjon av rødhet, kløe, tørrhet og flassing,” sier Jessica Weiser, MD, en hudlege fra New York Dermatology Group. “Det er mange teorier om hva som forårsaker det. Det kan være en genetisk predisposisjon. Det er nok en sopp eller gjær komponent som utløser kroppens immunsystem. En endring i været kan også bidra til fakler,”sier Dr. Weiser.

Hvordan å stoppe kløe

Flass er en kronisk tilstand som kan blusse tid til annen. “Målet med flass behandling er å finne den rette vedlikehold diett for å redusere hyppigheten av fakler og alvorlighetsgraden av symptomene,” sier Dr. Glashofer. Siden kroppen blir vant til forskjellige behandlinger, anbefaler Dr. Glashofer roterende mellom resept basert og over-the-counter flass sjampo og tea tree olje baserte sjampo, som kan roe rødhet og betennelse, å lure hodebunnen.

load...

Vi liker Selsun Blå Medicated maksimal styrke Dandruff Shampoo, som inneholder anti-fungals. Sørg for å forlate sjampo i håret i fem til ti minutter. Ellers vil det ikke være effektivt, sier Dr. Weiser. Hvis over-the-counter sjampo ikke gjør jobben, kan du se en bord-sertifisert hudlege som kan foreskrive en resept styrke sjampo eller aktuell kortison eller steroid.

Psoriasis

Den tykke røde plakk psoriasis kan forklare hvorfor du ønsker å klø i hodebunnen non-stop. Det er en kronisk inflammatorisk hudsykdom hvor immunsystemet blir aktiv, noe som resulterer i tykke, røde skalaer og smertefulle, grove flekker på huden. Psoriasis kan ramme alle deler av kroppen, inkludert hodebunnen.

Hvordan å stoppe kløe

Jo mer du gni eller klø, du mer flaky skalaer er sannsynlig å spre seg, sier Dr. Weiser, så prøv å ikke røre den. Som seboreisk eksem, det er ingen magisk kur. “Du kan styre den via aktuell eller mer aggressiv medisinering slik at det ikke blusser, men du vil aldri være helt fri for det,” sier Dr. Weiser.

load...

Hun anbefaler steinkulltjære og salisylsyre-basert sjampo, noe som kan bidra til å bryte ned noen av huden bygge opp og reseptbasert aktuell kortison skum eller væske. For de med alvorlige tilfeller kan excimer laser behandlinger være nyttig.

Dr. Weiser liker MG217 Psoriasis Medicated Conditioning 3% Coal Tar Formula Shampoo, som hjelper til å kontrollere kløe, flassing, rødhet og oppbygging av hodebunnen.

Lus

Hvis du er hodebunnen klør mye og du har små barn i huset, er du sannsynligvis lurer på om du har hodelus. Disse små krypene (og deres egg) feste til roten av håret og kan spre seg fra person til person når du deler en lue eller hårbørste. Det er mest vanlig å finne bak ørene og på baksiden av hodebunnen, ifølge Dr. Weiser.

Hvordan å stoppe kløe

Din første bestilling av virksomheten: Kick ut alle lus og luseegg fra hodebunnen. Mens det er en smerte i nakken og en tidkrevende prosess, kan lus gjenoppstår hvis du ikke fjerner alt. (I mange byer, kan du leie en “lus fe” for å komme avluse deg og din familie.) Over-the-counter sjampo som inneholder permetrin er vanligvis mer effektive i forhold til mer naturlige behandlinger, sier Dr. Weiser.

Nix Creme Rinse er en permetrin-baserte sjampo som kan drepe lus og luseegg. “Shampoo helt og la den sitte i fem til ti minutter. Re-behandle helt etter en uke for å hindre re-angrep ", sier Weiser.

Les også:

Follikulitt

En kløende hodebunn ledsaget av røde kvise-lignende humper er kjennetegn du kunne ha follikulitt, ifølge Dr. Glashofer. Bakterier eller sopp på huden kan forårsake dette kronisk tilstand. Det humper kan fylles med puss og kan være smertefullt til tider så vel som kløende.

Hvordan å stoppe kløe

Siden follikulitt svarer best til reseptbelagte-baserte behandlinger, snakke med deg lege. Glashofer anbefaler en protokoll som kan inneholde anti-inflammatoriske medisiner, antibakterielle medikamenter, og, til tider, medisinske sjampoer.

Hårfarge allergi

Har du nylig farge håret? Behovet for å klø kan skyldes en allergisk reaksjon, selv om du har brukt produktet før. “Det kan starte med en lav grad av reaksjon og litt kløe. Du kan ikke tenke noe på det. Men med hver påfølgende bruk, kan du oppleve mer rødhet, flakiness og irritasjon," sier Dr. Weiser. Det kan føre til hevelse og betennelse i hodebunnen og noen mennesker kan oppleve en anafylaktisk reaksjon, også. Den vanligste allergenet er paraphenylene diamin (PPD ), som brukes i brunt og sort hårfarge FYI:. Det kan også bli funnet i henna.

Hvordan å stoppe kløe

Trinn en er å slutte å bruke produktet. Hvis du ønsker å fortsette å farge håret, bytte til en PPD-free fargestoff. Selv om disse ikke kan vare så lenge som fargestoffer med PPD, vil du hindre fremtidige allergiske reaksjoner. Du kan også gjøre en patch test på et nytt produkt for å se om huden din reagerer eller spør din salongen for å gjøre en for deg. Se opp for utslett, kløe eller hevelse.

Eksem

Selv om du kanskje vanligvis forbinder eksem med albue bretter og fingre, kan det dukke opp på hodebunnen også, sier Angela J. Lamb, MD, bord-sertifisert hudlege og assisterende professor i dermatologi ved Icahn School of Medicine ved Mount Sinai. Eksem, aka atopisk dermatitt, er en annen inflammatorisk hudsykdom som oppstår når immunsystemet opprør. Det påvirker om lag 32 millioner amerikanere. Resultatet? Tørr, flassende, betent patcher. Noen ganger brenner det også.

Hvordan å stoppe kløe

Selv om det ikke er en kur for eksem, sier Dr. Lamb behandlinger som steroider og steroide sjampo kan redusere intensiteten av symptomene dine og hyppigheten av utbrudd. Snakk med hudlege om den beste behandling plan for deg.

Lichen Planopilaris

En kløende hodebunn kan noen ganger gå hånd i hånd med en inflammatorisk tilstand som kalles Lichen planopilaris, noe som fører til flekkvis håravfall, sier Dr. Glashofer. Andre symptomer er smerter og rødhet, men det er en sjelden tilstand.

Hvordan å stoppe kløe

Dessverre, sier Dr. Glashofer det er ikke stor over-the-counter produkter for å hjelpe til med kløe assosiert med denne tilstanden. Det beste alternativet? Se hudlege for bekreftelse av diagnose og for reseptbelagte medisiner for å stoppe den inflammatoriske prosessen.

Eksem

Det kan være tilfeller når hodebunnen er kløende, men legen din kan ikke forklare hvorfor. “Hver hårfollikkel er festet til en nervebunt. Noen ganger nervene blir overstimulert,”forårsaker kløende følelse, forklarer Dr. Lamb. Men legene er ikke sikker på nøyaktig hva som forårsaker det.

Hvordan å stoppe kløe

Siden det ikke er en spesifikk årsak til denne tilstanden, snakk med legen din. Dr. Lamb sier at resept steroid sjampo kan hjelpe til å håndtere kløe som kan selektive serotoninreopptakshemmere eller SSRI.

Alopecia areata

Alopecia aerate er en tilstand der immunforsvaret angriper hårsekkene, noe som resulterer i runde hårløse flekker. Når tilstanden blir aktiv, kan hodebunnen klø... Mye, sier Dr. Lamb.

Hvordan å stoppe kløe

Hvis du opplever et kløende hodebunn sammen med håravfall, gå til hudlege. Dr. Lamb sier legen kan vurdere deg og kan tilby behandling som steroider eller steroid injeksjoner direkte til hodebunnen.

Svette

Ja, svette og oppbygging kan gjøre deg kløende. I tillegg kan det skape en svært fet hodebunn det er en god grobunn for gjær og sopp, sier Dr. Glashofer. Hvis du bruker en baseball cap eller bandana hver eneste dag, kan du blokkere porene og forårsake svette å sikkerhetskopiere, forårsaker kløende følelse og / eller irritasjon. Men Dr. Glashofer sier at det er mer vanlig hos personer som bor i varme, fuktige miljøer.

Hvordan å stoppe kløe

Simple-vaske håret.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams