Hvordan livsstilen utløser håravfall

12 november 2018

En traumatisk skilsmisse kan utløse håravfall hos kvinner, men så kan røyking, overdreven drikking og visse medisinske tilstander. Kaffe, solbeskyttelse og et lykkelig ekteskap, på den annen side, bevarer håret.

En kvinne Catcher henne i speilet så hun ordner håret.

Som om hjertesorg skilsmisse var ikke motgang nok, ser det ut til at kvinner varige ekteskapelig break-up kan også ha å forholde seg til hårtap.

Ny forskning viser at genetikk side, neste sterkeste prediktor for midtlinjen (sentralt) hårtap hos kvinner er deres sivilstatus, med tapet av en ektefelle (enten gjennom skilsmisse eller død) øke risikoen for tynt hår over at av gifte eller single kvinner.

load...

Mest sannsynlig, er stress aspekt av en problematisk skilsmisse som ser ut til å føre til hårtap hos kvinner, bemerket studien forfatter, leder av avdeling for plastisk kirurgi ved Case Western Reserve School of Medicine.

Røyking, drikking og håravfall

Dreven drikking og / eller røyking også synes å øke risikoen for hårtap hos kvinner, studie found.But for øvrig de to kjønnene ble berørt annerledes, med ulike mønstre av mannlig hårtap utløst av overeksponering for solen, kreft historie og ha en sofa potet livsstil, blant andre.

Det vi kan si er at vi identifiserte faktorer som synes å både øke risiko og lavere risiko, for både menn og kvinner, uavhengig av genetisk disposisjon.

load...

I den første studie, forfatterne fokusert utelukkende på et basseng av 84 hunn identiske tvillinger, som alle fullførte livsstilsspørre, etterfulgt av hormonblodnivå testing og et omfattende bilde analyse av håret.

Studier av identiske tvillinger kan være nyttig fordi hver tvilling bærer de samme genene som den andre, utelukker genetiske forskjeller som en mulig årsak til en egenskap eller sykdom.

Across the timelige området (nær templer) av hodet, fant teamet at jo flere år en kvinne hadde røykt jo større hårtap.

En historie om hudsykdommer bidro også til hårtap i dette området, samtidig som de har bare et par drinker per uke faktisk syntes å redusere risikoen.

Hårtap i den koronale område (nær den øvre) av hodet hos kvinner var knyttet til å være diabetiske å ha en eller annen form av hudsykdom og er en strøm røyker, mens overvekt eller fedme var assosiert med lavere risiko for håravfall.

Les også:

Funnene tyder på at kvinnelige Hårtap kan også bli utløst av overdreven søvnmønster, samt situasjoner ofte forbundet med stress som har flere barn og / eller gifte.

load...

Hårtap, angst og depresjon hos kvinner

Soleksponering og hår lossWomen som drakk kaffe, brukte solbeskyttelse (for eksempel en lue) og var lykkelig gift alle møtt en lavere samlet risiko for hårtap, la han til.

Lagets andre studien på samme sett på hårtap blant 66 mannlige identiske tvillinger.

Resultatene: i tillegg til røyking og eksponering sol, som har en historie med flass også forsterket midtlinjen hårtap risiko, mens kumulativ soleksponering og en historie med kreft forhøyet risiko for både tidsmessig og koronale håravfall.

Triggere for hårtap

Menn som ikke trener regelmessig og hadde høyt blodtrykk hadde også en høyere risiko for koronalt hårtap.

Menn som trente mye utendørs møter også en høyere risiko for hårtap, og Guyuron mener soleksponering kan spille en rolle der.

En behandlende lege i dermatologi i New York City, uttrykte liten overraskelse på funn knyttet skilsmisse til hårtap hos kvinner.

Det er komplisert, men det er ikke et sjokk å foreslå at ulike typer stress kan føre til hårtap. Eller at menn og kvinner ikke opplever stress på samme måte, slik at deres Håravfall mønstre kan være forskjellig.

Mobbet for min hårtap

Jeg er en stor tilhenger av ideen om at det er hvordan du håndterer stress som kan gjøre en forskjell.

Sinnet-og-kropp-tilkobling er utrolig kraftig. Det hjelper å prøve og holde perspektiv, sette de store ting som skjer i livet, de store milepælene i deres sted og holde et åpent sinn.

Selvfølgelig kan du fortsatt få behandling.

Du kan fortsatt gå for Rogaine (minoxidil) dråper eller laser hår behandling, for eksempel.

Det er alltid medisinske ting som kan gjøres, og en utelukker ikke det andre.

Men pasientene må også prøve å kontrollere hva de kan kontrollere i forhold til måten de nærmer stress og håndtere situasjoner.

load...