Hvordan beholde du selvtilliten når du mister håret ditt

12 november 2018

Det er noe å si for aldring grasiøst.

Aldring er uunngåelig, og det følger et forutsigbart mønster som starter med utviklingen av fine linjer som utvider seg over tid. Deretter begynner huden å synke, leddene begynner å verke, og du har problemer med å huske navn og detaljer. På et tidspunkt, kan det hende du trenger hjelp fullføre daglige oppgaver.

load...

Når livet følger denne forutsigbart mønster, er det lett å akseptere disse endringene. Når ting skjer i rekkefølge, men det kan være litt vanskeligere å håndtere.

Så mange som 66% av mennene utvikle noen hårtap i en alder av 35 og 85% av menn i alderen 50 år eller eldre har noen grad av håravfall. Alder er en av de viktigste risikofaktorene for hårtap som er det som gjør det så upsetting når det skjer med unge menn.

Å miste håret i alle aldre er vanskelig, men når det skjer i 20-årene eller 30-årene kan det være direkte plagsomme. Til slutt, men du har et valg i hvordan du reagerer. Hold lesing for å lære å holde selvtilliten din når miste håret.

Den psykologiske effekten av hårtap

Håravfall er et fysisk fenomen, men den har potensial til å skape psykologiske effekter som stress, angst, depresjon og lav selvfølelse.

load...

Hvorfor er hårtap så ødeleggende?

Forskere antyder at det kan ha noe å gjøre med vår kultur og vår definisjon av skjønnhet. Gjennom århundrer har menneskene prydet kroppen sin på ulike måter fra smykker og klær til tatoveringer og piercinger. Gjennom årene har frisyrene kommet og gått, men én ting forblir uendret - hår spiller en viktig rolle i selvtillit, og det er ofte betraktet som et abstrakt mål på skjønnhet.

Bortsett fra de kulturelle påvirkninger, er håret et fremtredende trekk, og det påvirker måten du ser deg selv. Når håravfall blir tydelig, kan det føre til forlegenhet eller skam som i sin tur kan føre til at du å trekke seg fra relasjoner eller unngå sosiale situasjoner. Til slutt, kan de mentale effektene av hårtap jobbe seg inn i din karriere og til og med familielivet.

Hvis du fortsatt er skeptisk den psykologiske effekten av hårtap, vurdere resultatene av en fersk undersøkelse. Ifølge resultatene av denne studien, kan håravfall utløse en betydelig psykologisk sammenbrudd, som fører til en overdreven følelse av stygghet. Det kan også utløse Dysmorfofobi, en tilstand der den lidende opplever sterk angst om hans utseende. Videre har oppdaget legene at den følelsesmessige belastningen av skallet kan ødelegge tillit, utløse psykiske lidelser, og kan selv redusere livskvaliteten.

load...

Tips for å holde selvtilliten

Selv om du kanskje ikke være i stand til å velge hvor mye hår du mister eller hvor raskt det skjer, kan du velge hvordan du la det påvirke deg. Ett alternativ er å bli opprørt, deprimert, eller til og med sint. Du kan la den emosjonelle vekten av hårtap sive inn i ditt arbeid, dine relasjoner, og selv det daglige liv.

Les også:

Det andre alternativet er å akseptere det. Du trenger ikke å like det faktum at du mister håret ditt, men du bør erkjenne at det skjer. Jo før du kommer til enighet med hårtap, jo raskere kan du begynne å ta skritt for å løse det.

Hvis du velger det andre alternativet, er det noen enkle ting du kan gjøre for å redusere den psykologiske effekten av håravfall og for å gjenopprette og opprettholde tillit. Her er noen ideer:

Du kan ikke ha et valg om å miste håret, men du kan velge hvordan du reagerer. Du kan enten leve i fornektelse og la hårtap å ødelegge selvtilliten din og redusere livskvaliteten din, eller du kan ta det for hva det er, og lære å håndtere det. Tillit er et valg, og på tross av hårtap, er det en som du bør være å gjøre hver eneste dag.

load...