Hva skjer hvis du slutter å ta finasterid for håravfall?

12 november 2018

En av de vanligste spørsmålene mange menn har om finasterid er hva som vil skje hvis de slutter å ta stoffet. Er håret forebyggende tap effekter permanent, eller vil håret begynne å tynne og faller ut igjen?

Finasteride fungerer ved å stoppe konvertering av testosteron til dihydrotestosteron (DHT), det mannlige kjønnshormonet ansvarlig for skallethet. Studier viser at finasterid blokkerer omtrent 64% av DHT - nok til betydelig treg, eller stoppe, håravfall hos de fleste menn.

DHT-blokkerende stoffer som finasterid tilhører en kategori av medikamenter som er kjent som 5α-reduktase-inhibitorer, eller 5-ARTene. Vår guide til DHT og mannlig hårtap dekker hvordan finasterid fungerer for hårtap forebygging i mer detalj.

load...

Fordi finasterid virker ved å blokkere spesifikke enzymet ansvarlig for DHT, det hindrer bare håravfall mens stoffet er aktivt i kroppen din. Når du slutter å ta finasterid, begynner kroppen å konvertere testosteron til DHT igjen og hårsekkene begynner å reagere som de normalt ville.

I denne guiden vil vi dekke hva du kan forvente å skje hvis du slutter å ta finasterid, samt de langsiktige effekter som stopper finasterid kan ha på hårfestet, tykkelse og all-round hår helse.

Finasteride er bare effektiv når du tar det

Finasteride har en halveringstid på rundt fem til seks timer, noe som betyr at det må tas daglig for å være effektive. Når du slutter å ta finasterid, vil dosen av medisinen som er aktiv i kroppen din sakte avta før det er helt utskilt i løpet av flere dager.

load...

Når det ikke lenger noen finasterid i kroppen din, vil 5α-reduktase enzymet ikke lenger være blokkert, betyr at kroppen vil igjen begynne å konvertere en liten prosentandel av testosteron til DHT.

Hvis du er genetisk utsatt for mannlig mønster baldness, kan dette bety at DHT vil igjen begynne å påvirke hårsekkene, noe som resulterer i fortynning av håret på hodebunnen, hårfestet nedgangstider og annen mannlig skallethet effekter.

Denne effekten er dokumentert i vitenskapelige vurderinger av finasterid for mannlig mønster baldness, som viser at håravfall forebyggende effekten av finasterid stoppe når folk slutter å bruke stoffet.

Kort sagt, hvis du har opplevd hårtap før du tar finasterid, er det en god sjanse for at håret ditt vil begynne å tynne igjen hvis du slutter å bruke finasterid. Finasteride er ikke en levetid kur - i stedet, det er en behandling som du trenger for å fortsette å ta hvis du ønsker å stoppe håravfall for godt.

Les også:

Er finasterid trygt å bruke lang sikt?

Siden finasterid bare hindrer hårtap mens den er aktiv i kroppen din, må du bruke den på lang sikt hvis målet ditt er å stoppe skallethet og beholde så mye av håret som mulig.

load...

For mange menn, betyr dette å ta finasterid for livet. Foreløpig studier viser at finasterid er trygt å bruke på lang sikt. For eksempel, en studie fra Prostate Cancer Prevention Trial sier at det er “lite grunn til bekymring” om noen langsiktige konsekvenser av finasterid.

Andre langsiktige studier av finasterid viser lignende resultater, med en 1mg dose av finasterid godt tolerert over en periode på fem år i en 2012 studie.

Har finasterid bivirkninger slutte med bruk?

Vitenskapelige studier viser at finasterid er en trygg, effektiv Hårtap behandling med få, milde bivirkninger. Men en liten prosentandel av mennesker som bruker finasterid kan oppleve bivirkninger så som depresjon og kortsiktig seksuell dysfunksjon.

Av disse bivirkninger, er seksuell dysfunksjon den mest vanlige, med finasterid bruk som øker risikoen for erektil dysfunksjon og nedsatt seksualdrift (redusert seksualdrift) for noen menn.

Foreløpig data om langsiktige bivirkninger fra finasterid er blandet. FDA studie data viser at det store flertallet av menn som opplever bivirkninger fra finasterid ser også at disse bivirkningene stoppe når de slutter å bruke medisinen.

Men et lite antall menn som bruker finasterid rapport langsiktige bivirkninger som fortsetter etter at de slutter å ta medisinen. På dette punktet, de fleste studier (inkludert en 2012 studie av menn med engangs bivirkninger finasterid) se dette aspektet av finasterid bruk som et område med aktiv forskning.

Hva skjer hvis du slutter å ta finasteride?

Kort sagt, når du slutter å ta finasterid, kan du forvente at håret du har bevart vil begynne å falle ut, akkurat som det gjorde før du tok medisinen. Finasteride fungerer bare når stoffet er aktivt i kroppen din, noe som betyr at du vil gå tilbake til en normal hastighet på hårtap når den er utskilt.

Hvis du har opplevd bivirkninger fra finasterid, bør de stoppe når du slutter å ta det. Dette er dokumentert i de fleste studier av finasterid er bivirkningsprofil. Men det er viktig at du er klar over de potensielle langsiktige bivirkninger av finasterid før du begynner å bruke det.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams