Hva ingen forteller deg om å være frisør

14 november 2018

Å bli en kosmetolog var alltid litt av en ønskedrøm for meg. Jeg begynte å bruke en krølltang lenge før jeg var tenåring, gjorde jeg mitt eget hår for promenadekonsert, og mine små søstre venner foret seg ut leiligheten døren min for å ha håret stylet for hver dans og funksjon. Da jeg var i begynnelsen av 20-tallet, ble jeg styling håret for mine venners bryllup, og deretter venner av venner. Til slutt, jeg ble faktisk ettertraktet å style håret med komplett fremmede, og på dytt av en lang tid venn og mentor, bestemte jeg meg for å bli en kosmetolog i en alder av 30.

Jeg ferska min hale i skjønnhet skolen fra dag én. Bokstavelig. Tre måneder inn i skjønnhet skolen ble jeg humpet rundt som jeg var 100 år gammel i forferdelig smerte fra en stygg sak av bursitt i mine hofteledd. Det var uutholdelig.

Jeg lærte raskt at bursitt var den første i mange timene jeg ville lære om å jobbe i skjønnhetsindustrien. Det er ikke så glamorøst som det ser ut i drøm. Ikke på langt nær.

load...

Mens jeg ikke nedslående noen fra å arbeide i feltet av kosmetikk, er det et par ting som jeg, og flere stylister som jeg snakket med, ønsker vi visste om "jobb" før vi dykket i hodet først. For å være ærlig, tross alt på denne listen, har en god frisør så mye lidenskap for arbeidet hun gjør, og de menneskene hun berører at høydepunktene i jobben langt outshine lavmål (pun intended).

Timene er grov

Arbeide i kosmetikk kan bety noen ganske un-glamorøse timer. Folk vanligvis får håret gjort når de ikke fungerer, noe som betyr tidlige morgener, kvelder og helger er normen. Tidlig lørdag morgen er typisk, spesielt hvis du kommer inn i bryllup arbeid, og jobber så sent som 22:00 er helt normalt på en skole kveld.

load...

På pluss-siden, etter at du har satt i gang og etablert en god solid klientell, sette mer behagelige timer er et alternativ, men sjelden gjør en frisør komme bort fra netter og helger. Hvis du trodde kaffen var en gratis tjeneste til klienten, var du feil. Det er å holde stylister overalt våken.

For bonuspoeng med din favoritt stylist: gave av en god kopp kaffe vil sannsynligvis gjøre henne dagen.

Kroppen din vil skade

Som jeg lærte tidlig i min karriere i kosmetikk, vil smerter og plager av å stå på føttene hele dagen og repeterende bevegelser av skjæring, farging og styling håret gjøre kroppen verke. Jeg har personlig kjempet bursitt i hoftene og senebetennelse i håndleddet mitt, albue og skulder i flere år. Mange av mine stylist venner har hatt carpal tunnel surgeries, skulder erstatninger, leddgikt, og år med fysioterapi for å bekjempe slitasje på kroppen sin. Tar fri til å helbrede er ikke et alternativ for en stylist som må tjene til livets opphold.

load...

"Store ryggsmerter fra å være for kort, tetthet i min skjæring hånd så ille til der jeg ikke kan teksten godt, bruk en redskap til å spise, eller grep en handlekurv," var noen av smerter og plager som deles av frisør Audrey Sadler Holsinger.

Dine fattige verkende føtter

Snakker av kroppen din vondt, jeg lagret en spesiell sporet på denne listen for dine føtter, spesielt. Ikke bare vil føttene verke på slutten av en lang dag, men stress du vil sette på føttene over år arbeidet vil ta sin toll. Hvis du må bare være søt og bruke hæler til arbeid, vil du sannsynligvis betale en tung langsiktig pris. Oh, og hvis du liker å bruke sandaler eller flip-flops, være forberedt på verkende føtter også bli harrying. Så glamorøse.

Omfavne din indre og ytre Sasquatch

Oh, gleden av å komme hjem etter en lang dag og Shedding håret av alle du jobbet på hele dagen lang som et eventyr sprer pixie støv.

Les også:

"Jeg vil si den mest glamorøse delen kommer hjem og fortsatt ha alle dine klienter fra dagens hår over deg inkludert i din BH," stylist Deanna Bean delt med meg.

Du finner hår på de merkeligste steder når du er et hår stylist, inkludert, men ikke begrenset til, innsiden av BH, sokker, lunsj, og vesken. Men se på den lyse siden, finne et hår i maten på en restaurant blir langt mindre ekkelt når du er vant til å bli dekket i den. Dessuten var du sannsynligvis den som kaster den, uansett.

Sa jeg nevne feilene?

Du vil sannsynligvis være bærer av bug nyheter minst en gang i din karriere som frisør. Selv om jeg kan si etter over 7 år i bransjen, har jeg ennå å oppdage en sak (jeg tror jeg er en av de få), jeg har hatt mange kunder kommer til meg for hodelus råd. De fleste stylister vil fortelle deg at de har oppdaget hodelus mange ganger i sin karriere. Flått er en annen vanlig feil å finne på hodet av dine kunder, og det er viktig at du er forberedt på å fjerne dem, bør du finne en.

Hår lunter

Å være en psykolog er stress

Når vi uteksaminert skjønnhet skolen jeg husker tydelig direktør for skolen vår sa: "Gratulerer! Du er nå en kosmetolog og en terapeut." Vi alle lo, men han var ikke fleiper.

Det er noe med styling håret som får folk til å søle sine guts om detaljene i deres liv, og tar alle lokale sladder på kan være stressende. Å vite om folks utroskap, drama, og den generelle stress i livet kan være overveldende på noen stylister hjernen. Det kan være en kamp å fjerne deg fra all dramatikken.

Mens sladder toget kan være utmattende, vil du også hele tiden være i vet som en frisør. Det kan komme godt med fra tid til annen.

Kjøre en bedrift

På et tidspunkt i karrieren som en kosmetolog, vil de fleste stylister dra ut på egen hånd og åpne en salong eller leie en stol og drive egen virksomhet. Kjøre en bedrift har vært, langt, en av de vanskeligste tingene jeg noensinne har gjort. Forstå hvor du pengene går, hvor mye du skal lade en kunde, betale skatt, holde utgiftene nede, og finne plass i budsjettet til å betale selv er en oppgave jeg ikke var forberedt på da jeg begynte.

Du vil også oppdage at alle du noen gang har kjent vil være ivrige for en gratis hårklipp. Det er vanskelig for venner og familie til å forestille seg at skjæring og styling håret er "arbeid", for ikke å nevne den måten du tjene til livets opphold, da det virker som en morsom og glamorøse ting å gjøre hele dagen lang.

Kan du ta et slag?

"Min favoritt er sparker skrikende småbarn," spøkte stylist, Helene Kullen. Dessverre er skrik sparker småbarn ikke noe å le av i frisørsalongen. Med tiden vil du lære å forutsi slag, og med litt flaks, vil ingen ekte blod bli utøst.

Med det sagt, noen av mine favoritt MMA hårklipp endte med en klem og en sucker fra min premie slåss litt klient. Så dramatisk!

Får koselig med kundene dine

Personlige plass er ikke en ting når du jobber i kosmetikk. Det er en hel masse rørende skjer når du er et hår stylist. Tydeligvis du kommer til å berøre folks hoder, nakker og skuldre. Hva jeg ikke forvente var alle albuen skuddene jeg skulle få til magen og skrittet, klosset hodet til brystet humper som skjer rundt en sjampo bolle, og sporadisk klienter som får skumle og har lyst til å berøre tilbake. Ikke kult, ømfintlig-feely fyr. Ikke kult.

Når du er nært og personlig med folk, får du et innblikk i deres hygiene. Frisør, Brenda Ramsey delte hennes største salong pet peeve, "det er alltid en klient som har å kjede røyk til døren, ta en stor drag av stanken stick, bare å helle dem tilbake i en sjampo bolle og ha dem begynne å snakke. Av Selvfølgelig er det mellom hacks og hoste i ansiktet," sa hun. Hun har rett. Det skjer altfor ofte.

Pro tip: gratis mints på din styling stasjon er en god idé.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams