Helse nyheter roundup: rødt hår knyttet til høyere melanom risiko (forebygging)

10 november 2018

Nyansen at ups risikoen for kreft.

Hvorfor rødhårede er mer sannsynlig å få hudkreft [blisstree]

Selv om rødhårede unngå solen, finner en ny studie at de er fortsatt på et høyere risiko for hudkreft. Publisert i tidsskriftet Nature, fant forskerne at de med rødt hår er ikke bare mer sannsynlig å fregne og brenne, men de er også mer sannsynlig å utvikle melanom-enda mer enn Blonds. Hvorfor? Det viser seg at det røde pigmentet er relatert til kreftfremkallende aktivitet. Studien Forfatterne anbefaler å unngå så mye solskader som mulig og å være religiøs om hudkreft screenings-gode råd for alle.

load...

En naturlig måte å avverge demens [Psych sentral]

Hvis du trenger litt ekstra motivasjon til å ta det morgentur, her er det: Ny forskning fra Storbritannia viser at eldre voksne som regelmessig driver fysisk aktivitet reduserte risikoen for vaskulær relatert demens med 40% og kognitiv svikt av enhver årsak med 60%. Så hvor mye trenger du? Forskere foreslår fysisk aktivitet av moderat intensitet minst 30 minutter tre ganger i uken for å hindre kognitiv svikt.

Antidepressiva & graviditet: bør du eller bør du ikke?

Gravide kvinner som er deprimerte er generelt fortalt at du fortsetter sine medisiner vil hjelpe dem og deres babyer. Men en ny studie gjennomgang spørsmålstegn ved antagelsen om at depresjon er dårlig for et foster, og konkluderer med at antidepressiva har mer risiko enn nytte-høyere risiko for spontanabort, for tidlig fødsel, sjeldne hjertefeil, og atferdsproblemer-og bør unngås. Mange eksperter er imidlertid sterkt uenig.

Les også:

Hvordan Orkanen Sandy messed med vår helse

Orkanen Sandy har forårsaket kansellering av 300 Røde Kors blod stasjoner i 14 land, og som stormen leder vest, flere avbestillinger forventet. Avbestillinger har resultert i mer enn 9000 blod og blodplate donasjoner tapt, og på lang sikt forventes å være betydelig. Du kan hjelpe ved å gi blod, finne en lokal blod stasjon i ditt område på redcrossblood.org eller americasblood.org.

load...

Den vold problemet ingen tenker om

Nesten 50% av kvinnelige vold ofre forsinkelse taste inn krisesenter på grunn av bekymringer for å forlate et kjæledyr bak. Ikke bare gjør dette hindre folk fra å få hjelp, betyr det også dyr forbli i fare i tillegg; 85% av kvinner inn tilfluktsrom snakke om pet overgrep i familien. Mens noen krisesentre tillater dyr, gjør ikke de fleste. The American Kennel Club arbeider for å endre dette ved å tilby støtte til 11 kjæledyrvennlige krisesentre over hele landet.

load...