Hårklokke: Dette er de 5 tidlige tegnene på balding

10 november 2018

Har de løse hårstrå som lå rundt drevet deg inn i en panikk? Ikke bekymre deg ennå. Det er helt normalt for folk å kaste alt mellom 100 og 150 hår om dagen. Det er når håret faller på en raskere hastighet og slutter å vokse tilbake at du har et problem.

Mens hår Shedding på egen hånd er ikke alltid et tegn på mannlig mønster baldness, kan det peke til håravfall når den kombineres med andre tegn på skallet. Siden behandling av androgen alopeci (mannlig mønster skallethet) er mer vellykket når fanget i en tidlig fase, vil du ønsker å få øye på disse skiltene så snart som mulig.

load...

Se opp for disse tidlige tegn på skallet

1. Den vikene

Dette er sannsynligvis den vanligste tegn på hårtap, og siden det skjer så gradvis, er det lett å gå glipp av. I utgangspunktet hårfestet begynner å krype videre og videre opp pannen til det er nesten på toppen av kronen. Den beste måten å få øye på hvis hårfestet er i tilbakegang er å se på håret rundt templer, som det er de områdene som vanligvis starter tynning først. Hvis de ser mindre tett enn før, og det ser ut som om du begynner å utvikle en enkes topp, er hårfestet begynner å falle.

Problemet med hårfestet lavkonjunktur er at det sjelden stopper med templer. For de fleste menn, fortsetter den å falle inntil de har en M-formet hårfestet med bare flekker som strekker seg inn i kronen fra hvert hjørne, samt en lapp av håret igjen i midten.

load...

2. Din krone er tynning

Når du børste eller style håret, ikke hodebunnen ser mer synlig enn normalt? Hvis så, kan håret på hodet skal falle ut. Håravfall i kronen kan skje på en rekke forskjellige områder. Du kan utvikle en skallet flekk på issen, kan du miste håret jevnt over hodet ditt, eller det kan få kontakt med vikene og la deg med den beryktede blindgate frisyre.

3. Noe om håret ditt er annerledes

Håret begynner å endre som det begynner tynning. Plutselig, måten du brukte til å style håret bare ikke fungerer på samme måte som det brukes til. For noen menn, kan de selv begynner å utvikle flere bølger eller krøller i håret i nærheten av ørene når de begynner å miste håret. For andre kan det være noe sånt som en cowlick tilsynelatende forsvinner i løse luften, eller håret ønsker å plutselig falle flatt hele tiden. Uansett hva tilfellet kan være, du vet hvordan håret skal bli stylet, og det er noe som ikke kommer til å brått endre unntak av følgende grunner: du har prøvd et nytt stylingprodukt, har du avslappet håret ditt, eller håret ditt er tynning ut.

Les også:

4. Håret ditt vokser saktere

Hvis håret ditt ikke vokser så fort som det brukes til, kan det også være et tegn på at du er i de tidlige stadier av skallet. Et annet avslørende tegn er hvis teksturen i håret ditt har endret seg når det vokser ut igjen. Tynt hår har en tendens til å komme tilbake mer pistrete og svakere enn friske hårstrå.

load...

5. Hair tynning generelt

Mens det er vanlig å miste litt hår som du blir eldre, betyr en sterk forskjell i volum trolig at du er i de tidlige stadier av mannlig mønster skallethet. Hold orden på håret tykkelse på kronen og nær hårfestet. Hvis en av disse områdene ser ut som de blir tynnere, kan du være å miste håret.

Hva gjør du når du merker de første tegn på skallet

Nøkkelen til å hindre mannlig mønster skallethet er å ta en proaktiv tilnærming. Hvis du venter til du har mistet mesteparten av håret ditt, er du sannsynligvis ikke kommer til å få de resultatene du ønsker. Dessverre er en av de vanligste årsakene til at menn lar håret tap gå ukontrollert på grunn av fornektelse.

Mann mønster skallethet er noe som kan skje med menn i alle aldre. Enten du er i 40-årene og 50-tallet, eller du er i slutten av tenårene til tidlig 20-årene, kan håravfall streik. Så, når du begynner å merke mer enn den vanlige mengden av hår på bunnen av avløp, eller håret ditt er ikke fullt så tykt som det pleide å være, er det viktig at du tar initiativet. Det finnes en rekke behandlingsprogrammer som er vitenskapelig bevist å bremse hårtap hos de fleste menn. Noen kan også hjelpe deg regrow noe av håret du allerede har tapt! Mann mønster skallethet er normal, ikke bruke verktøy til å behandle det er det ikke.

load...