Hår vekst produkter 2019: er de effektive?

11 november 2018

Behandling av hårtap er en stor industri - en som er anslått til å være verdt nesten 12 € milliarder innen år 2024.

Bare noen få tiår siden, behandling av hårtap og forbedre hårvekst ment bestiller produkter som spesielle kammer, oljer og potions fra postordrekataloger. I dag er det lett å finne en rekke produkter for å bedre hårfestet, jevning tynne områder og fyre hårvekst.

Til tross for dette, det samme spørsmålet gjenstår: Har noen av disse hår vekst produkter faktisk fungerer?

load...

Som de fleste bransjer, hår forebygging tap verden har pålitelige, påvist produkter som faktisk kan hindre mot håravfall og forbedre hårvekst. Det dessverre har også rikelig med slange olje, udokumenterte behandlinger og produkter som vanligvis ikke er verdt pengene.

Nedenfor har vi listet opp de mest populære håravfall forebygging og hår vekst produkter tilgjengelig på markedet. For hvert produkt, har vi sett på den vitenskapelige bevis for å avgjøre om det er en effektiv behandling som er verdt å vurdere, eller noe du bør unngå.

Finasteride

Finasteride er en resept medisin utviklet for å forhindre håravfall ved å blokkere DHT, det mannlige hormonet som forårsaker hårsekkene til å miniatyrisere og til slutt slutte å vokse nye hår.

load...

Finasteride ble innført som et hår tap behandling i slutten av 90-tallet etter flere år som behandling for BPH. Du har sikkert sett finasterid annonsert på TV eller i blader under merkenavnet Propecia.

Ved å blokkere testosteron fra konvertering til DHT, hindrer finasterid hår tap oppstår, og hjelper deg å holde håret du allerede har. Noen menn også merke et lite antall "Lost" hår etterveksten etter å ha tatt finasterid, selv om dette ikke er garantert.

I motsetning til de fleste hårtap forebygging produkter, fungerer finasterid svært godt. Å ta den på en daglig basis redusere DHT-nivået med ca. 70%, som er tilstrekkelig til enten å stoppe eller forsinke virkningene av skallethet hos menn.

Hvis håret ditt er i tilbakegang eller tynning, bør finasterid være en av de første produktene du anser som et behandlingsalternativ.

Minoxidil

Minoxidil er en spray, skum eller væske løsning som du bruker til hodebunnen. I motsetning finasterid, som stopper håravfall ved å blokkere dannelsen av DHT, er minoxidil en hårvekst agent som er designet for å skape ideelle forhold for hårvekst i hodebunnen.

load...

Studier viser at bruk av minoxidil over en 48 ukers periode resulterer i en 12,7% til 18,6% økning i total hår teller. Hvis du har tynt hår, kan den ekstra tykkelsen levert av minoxidil gjøre en stor visuell forskjell.

Ettersom minoxidil ikke blokkerer DHT, er det ikke ansett som effektive som et langsiktig forebyggelse middel for stopping av skallethet hos menn. Det er best å tenke på finasterid som et skjold mot håravfall og minoxidil som gjødsel for ditt eksisterende hår.

På grunn av sine vitenskapelig dokumentert effekt, er minoxidil annet hårtap produkt som bør være nær toppen av listen over behandlingstilbud.

Så palmetto

Saw Palmetto er en av de mest populære ingredienser i hår skadeforebyggende kosttilskudd. Det er også en av de få supplement ingredienser som faktisk vist seg å ha noen effekt på nivåene av DHT - hormonet som er ansvarlig for hårtap - i menneskelig vev.

Studier av så Palmetto og finasterid viser at Saw Palmetto har en målbar effekt på DHT nivåer i prostata. Selv om denne effekten er ikke like sterk som finasterid, betyr det viser at en vanlig dose av så Palmetto kan potensielt redusere omdannelsen av testosteron til DHT.

Betyr dette at du kan erstatte finasterid med en så Palmetto supplement? Ikke helt. Bevisene for så Palmetto er foreløpig svært begrenset, noe som betyr at du bør ikke se på det som en bevist erstatning for farmasøytiske DHT blokkere som finasterid.

Det er også viktig å vite at å ta så Palmetto og finasterid sammen kan resultere i et samspill mellom de to stoffene, som betyr at du bør snakke med legen din før du vurdere å bruke begge produktene samtidig.

Hårvekst vitaminer

Noen vitaminer, som vitamin A, vitamin D og biotin, spille en rolle i å hjelpe deg å vokse en tykk, sunt hår.

Hvis du er mangelfull i noen av disse vitaminene, og legger en vitamin supplement til din hårpleie stack kan være en god idé. Men det er viktig å være klar over forskjellen mellom vitaminer som støtter hårvekst og farmasøytiske behandlinger som hindrer hårtap.

Les også:

Vitaminer spille en rolle i å hjelpe deg å vokse sunn, sterk hår, men de er ikke vist seg å ha noen effekt på mannlig mønster skallethet. Siden mannlig skallethet er et resultat av følsomhet til DHT, er den eneste virkelige behandlings mulighet til å blokkere DHT ved hjelp av et produkt som finasterid.

Dette betyr ikke at å ta et vitamintilskudd er en dårlig idé - fra en generell helse og velvære perspektiv, er det vanligvis en veldig god idé. Bare ikke forvent å reversere din vikene eller annet genetisk hårtap ved å legge vitaminer til din morgen rutine.

For mer informasjon om de beste vitaminer for hår vekst, sjekk ut våre viktige vitaminer for en sunn hår guide.

Hårvekst sjampo

Hårvekst sjampo med ingredienser som ketokonazol, pyrithione sink, så Palmetto og biotin kan ha noen innvirkning på hvor raskt håret vokser, noe som gjør dem verdt tillegg til din hårpleie rutine.

I stedet for å vise hårvekst sjampo som helhet, er det best å fokusere på bestemte ingredienser og deres innvirkning på hårtap. Ingredienser som ketokonazol og så Palmetto er påvist å ha noen effekt på hårvekst; andre vanlige sjampo ingrediensene kanskje ikke.

Før du kjøper en hårvekst sjampo, må du sjekke etiketten for å se om de ingrediensene som brukes i sjampo er støttet opp av virkelig vitenskap. Vår Hva du skal se etter i menn Håravfall Shampoo guide inneholder en fullstendig liste over ingrediensene du bør se etter i en sjampo.

Hårvekst oljer

Noen naturlige oljer, for eksempel gresskar frø olje og rosmarin olje, har vist seg å ha begrenset effekt på hårvekst i studier.

For eksempel, daglig tilskudd av gresskarfrøolje ga en 40% økning i håret teller over en periode på 24 uker, sammenlignet med ca. 10% for folk får et placebo.

Det er også begrenset bevis til støtte for rosmarin olje som et hår vekst behandling. En studie fra 2015 fant at rosmarin olje var like effektiv på å forbedre hårvekst over en seks måneders periode som minoxidil, noe som gjør det til et interessant naturlig behandlingsalternativ for hårtap.

Vil naturlige oljer arbeid samt produkter som finasterid og minoxidil? På dette punktet, det er bare ikke nok forskning til å vise disse produktene som bevist Hårtap behandlinger, spesielt på samme nivå som behandlinger med omfattende vitenskapelige bevis som finasterid og minoxidil.

Laser kammer og hjelmer

Laser kammer og hjelmer, som bruker kjøle lasere for å fremme hårvekst, har dukket opp på markedet i løpet av de siste årene. De fleste av disse produktene lover noen mengde hår vekst som følge av eksponering for lasere, som angivelig bedre blodtilførselen til hodebunnen.

De vitenskapelige dataene bak disse produktene er blandet, i beste fall. En studie viste at brukere av en laser kam rapporterte en forbedring i hårvekst, med en moderat økning i håret teller per kvadratcentimeter.

Noen av selskapene som produserer og markedsfører disse produktene anbefale å bruke dem sammen med hårtap piller som finasterid for raskere resultater. Akkurat nå er det ikke noen pålitelige vitenskapelige data som viser at de har noen synergieffekter med andre Hårtap behandlinger.

Mens laser kammer, hjelmer og andre produkter kan potensielt være effektive for hårvekst og hindre hårtap, bare er de vitenskapelige bevisene ikke der ennå. Det er best å fortsette med forsiktighet når det gjelder laser hår vekst produkter, spesielt for noe markedsført som en mirakelkur.

Elektriske skalp massører

Elektriske skalp massører, som hevder å forbedre hårvekst ved å stimulere hodebunnen, er også best med en viss grad av skepsis og forsiktighet. Disse produktene er vanligvis billig (de fleste er 25 € eller mindre på Amazon), men støttes ikke av noen vesentlig vitenskapelige bevis

Mens det er studier som støtter hodebunnsmassasje som et hår vekst behandling, de fleste har store begrensninger som gjør dem vanskelig å ta på alvor. For eksempel, en 2018 studie som er tidvis omtalt som "bevis" på hodemassasje arbeids har en utvalgsstørrelse på bare ni mennesker.

Som med laser kammer og hjelmer, bare er vitenskapen ikke der for å sikkerhetskopiere krav fra elektriske skalp massører ennå. Som alltid bør du være skeptisk til ethvert produkt som gjør store skader uten en like stor mengde bevis for å sikkerhetskopiere dem.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams