Har du hatt på hatten forårsaker håravfall?

10 november 2018

Kort sagt, nei. Håravfall er forårsaket av en kombinasjon av genetiske og hormonelle faktorer, hvorav ingen har noe å gjøre med om du bære en lue.

Har på seg en lue føre til at du mister håret? Det er mange urbane myter knyttet til hårtap, med folk skylde alt fra sollys eksponering for noen hår produkter for sine tynning hairlines.

En av de vanligste hår tap myter er at iført en lue kan føre til at håret til å falle ut, noe som fører til mannlig mønster skallethet. Som de fleste helserelaterte myter, er det 99% falsk og bare i noen svært spesielle omstendigheter, noe du trenger å bekymre seg for.

load...

Nedenfor vil vi forklare den virkelige vitenskapen bak hvordan håret faller ut, samt effekten at iført en lue kan ha på håret tykkelse og helse. Vi vil også ta en titt på hvordan denne myten startet og hvorfor det er blitt så vedvarende i verden av menns hårtap.

Så, gjør seg en lue årsaken til hårtap?

Kort sagt, nei. Håravfall er forårsaket av en kombinasjon av genetiske og hormonelle faktorer, hvorav ingen har noe å gjøre med om du bære en lue.

Men det er lett å anta at en lue er ansvarlig for hårtap. Tross alt, når folk flest ta av seg hatten, vil de legge merke til noen bortkommen hår inne. Plus, omtrent alles hår ser litt flat, tynn og rotete etter seg en lue i flere timer.

Les også:

Mann mønster baldness (håravfall folk flest legger merke til når deres hodebunnen håret begynner å tynne eller deres hårfestet begynner å falle) er forårsaket av dihydrotestosteron (DHT). DHT er et mannlig steroid hormon som er skapt av kroppen din som en normal, naturlig biprodukt av testosteron.

load...

I graviditet og i løpet av puberteten, er DHT et viktig hormon for å hjelpe kroppen utvikle mannlige seksuelle egenskaper. Som en mann, kan du takke DHT for det faktum at du har ansiktshår, kroppshår, mannlige kjønnsorganer og andre fysiske aspekter av maskulinitet.

Utover sin rolle i å hjelpe deg med å utvikle mannlige kjønnskarakteristika, DHT påvirker også visse deler av kroppen inn i voksenlivet. En av disse er hår. Hvis du er genetisk følsomme for DHT, kan normale mengder DHT binder seg til hårsekkene og føre dem til miniatyrisere.

Dette betyr at hårsekkene ikke vokser så effektivt som de pleide. Over en lang tidsperiode, effekten av DHT på hårsekkene (forutsatt at håret er genetisk følsomme for DHT, som ikke alle er like følsomme) resulterer i håravfall.

Nå er det også noen andre faktorer som kan føre til hårtap, for eksempel en dårlig kosthold eller dårlig helse vaner. Men disse vanligvis forårsake midlertidig hårtap, snarere enn den permanente skallethet som skjer når hårsekkene utsettes for DHT.

load...

load...