Gir adderall hårtap?

14 november 2018

Adderall er en av de mest foreskrevet behandling for ADHD. Det er også ofte brukt som et ulovlig studie hjelpemiddel av studenter, med data som viser at om lag en av fem college barna har brukt Adderall (eller Ritalin, en annen ADHD narkotika) på et tidspunkt.

Personer med narkolepsi kan også bruke Adderall som en våkenhet narkotika for å unngå tretthet på dagtid og andre vanlige problemer.

Som de fleste sentralstimulerende midler, er Adderall et kraftig medikament som har noen ganske alvorlige bivirkninger. På en normal dose, kan Adderall gjøre det vanskelig å sove, undertrykke appetitten og endre måten du oppfører deg rundt andre mennesker.

load...

Ved høyere enn normalt doser eller over lang sikt, kan Adderall ha noen enda mer alvorlige bivirkninger. En av disse bivirkningene kan være midlertidig håravfall forårsaket av stress, dårlig søvn og ernæringsmessige mangler.

Mens sjeldne, kan håravfall fra Adderall potensielt skje. I denne guiden vil vi forklare hvordan legemidler som Adderall kan påvirke håret helse, samt hvordan du kan reversere effekten av håravfall forårsaket av Adderall.

Hvor vanlig er Adderall hårtap?

Hårtap er ikke en vanlig bivirkning av Adderall. Men det er oppført som en sjelden potensiell bivirkning, noe som betyr at det er en mulighet for vanlig Adderall bruk påvirker hårets tykkelse og generelle helse.

load...

En langt mer vanlig bivirkning av Adderall - en som kan bidra til hårtap - er angst.

Adderall er en kombinasjon av levoamphetamine og dextroamphetamine salter - to kraftige typer stimulerende. Mange mennesker, spesielt mennesker uten ADHD som bruker Adderall for å studere mer effektivt, føler sterkere stress og angst etter å ha tatt Adderall.

Dette stress kan ha en negativ effekt på håret ditt. Høye nivåer av stress kan føre til telogen effluvium, som er en type diffus hår Shedding som kan resultere i en stor mengde av hårsekkene inn i Shedding fase tidlig.

Adderall kan også ha en alvorlig effekt på søvnmønster. Fordi det er et sentralstimulerende, kan til og med terapeutiske doser av Adderall holde deg våken om natten hvis tatt sent på dagen, noe som betyr at du vil gå uten søvn du trenger for å fungere skikkelig.

Mindre søvn tilsvarer mer stresshormoner, som igjen kan føre til hårtap på grunn av telogen effluvium.

Endelig kan Adderall ofte resultere i en svakere appetitt, noe som betyr at du er mindre sannsynlig å konsumere vitaminer, mineraler og næringsstoffer som er viktige for sunn hårvekst.

load...

Mange av disse bivirkningene er også vanlig med andre ADHD medisiner. For eksempel er søvnproblemer og hodehårtap også oppført som potensielle bivirkninger av metylfenidat - den aktive ingrediensen i ADHD medikament Ritalin.

Les også:

Adderall håravfall agins mannlig mønster skallethet

Håravfall forårsaket indirekte ved Adderall er ikke det samme som mannlig mønster skallethet. Mesteparten av tiden, noen hår du mister fra å ta Adderall er borte midlertidig som følge av høyere nivåer av stress, lavere nivåer av søvn eller dårlig ernæring.

Mannlig skallethet, på den annen side er permanent hårtap forårsaket av mannlige kjønnshormoner slik som DHT.

Mesteparten av tiden, håravfall forårsaket av Adderall kommer i form av tynning, hvor du vil miste hår fra de fleste eller alle områder av hodet. Det finnes ingen vitenskapelige bevis knytter stress til bestemte områder av hår tap, som en vikene eller balding rundt kronen av hodet.

En viktig ting å merke seg er at midlertidig håravfall forårsaket av Adderall kan potensielt dekke opp resultatene av mannlig mønster skallethet, noe som gjør det vanskeligere å si om du mister håret på grunn av Adderall eller på grunn av DHT.

For eksempel, hvis håret er allerede tynn på grunn av underernæring eller mangel på søvn forårsaket av Adderall, vil du finne det mye vanskeligere å få øye på DHT-indusert diffuse tynning.

Dette betyr også at finasterid og andre DHT blokkere sannsynligvis ikke vil ha noen effekt på hårtap forårsaket av Adderall. Finasteride er utviklet for å stoppe konvertering av testosteron til DHT, og er ikke effektiv på å redusere stressnivået eller hjelpe deg å sove.

Hvordan reversere håravfall fra Adderall

Den beste måten å reversere hår bivirkninger av Adderall er å sørge for at du får nok søvn, mat, vitaminer og mineraler. Hvis du tar Adderall uten resept som en studie eller arbeid hjelpemiddel, stopper Adderall kan gjøre dette enklere.

Det er også viktig å ta forholdsregler for å minimere stress nivå. Hvis du tar Adderall å holde tritt med en krevende arbeid eller studium, noe som gjør noen endringer i livsstil og studere / arbeidsvaner kan gjøre en stor forskjell, både i din generelle helse og tykkelsen på håret ditt.

Det kan også være mulig å fremskynde hårvekst etter å ha tatt Adderall ved hjelp hårbehandlinger som minoxidil, selv om det er ingen vitenskapelig forskning spesifikt knytte minoxidil til hårvekst etter stressinduserte hår Shedding.

I konklusjonen, er håravfall fra Adderall sjeldne, men mulig. Hvis du tar Adderall og har søvn eller appetitt problemer, er det en sjanse for at disse kan føre til hår Shedding, og gir deg en tynnere og mindre sunt hår som er indirekte forårsaket av Adderall bruk.

Imidlertid er Adderall ikke knyttet til en vikene eller mannlig mønster skallethet. Denne type hårtap er forårsaket av en kombinasjon av genetikk og mannlige hormoner, og har en helt annen metode for behandling.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams