Går så palmetto forhindre håravfall?

11 november 2018

Kjøpe hårvekst løsninger på nettet kan føles som litt av en bakgate avtale. Når du er hip til det faktum at mange folk er peddling håravfall tilsvarer slange olje, er det vanskelig å tro noe er legitimt. Men du er en kresen mann. Når presentert med fakta og bevis, kan du ta kloke avgjørelser. Så, hva er fakta og bevis rundt så Palmetto?

Vi får inn disse. Men først forstå: vil du i dag ikke finner et produkt på markedet som kan utvetydig kurere skallethet. Det vil ikke skje fordi et slikt produkt ikke finnes. Men det finnes produkter som kan hjelpe. Mange av disse er støttet med vitenskapelige bevis som tyder på deres effektivitet. Din jobb er å dechiffrere som er støttet med mest lyd bevis og som faktisk er verdt å prøve.

load...

I tilfelle av så Palmetto, funnene er mer lovende enn blant andre kosttilskudd. Igjen, det er ikke en kur, men det er dokumentert at denne urten kan tilby noen hårvekst fordeler.

Hva du trenger å vite (TL / DR kortversjon):

Hva er så Palmetto?

I sin rå form, så Palmetto er en plante innfødt til Karibien og i dag funnet i det sørøstlige USA. Det har vært brukt i århundrer av indianere som både en kilde til mat og medisin. Foran øynene dine glasur over ved tanken på oss anbefale deg knuse den og gni det på hodet, sove med bunter av den under puta, eller bad i det - dette er ikke en av disse nettstedene, og vi er ikke en ny tidsalder kjendis sprutende junk science for profitt.

load...

Du kan finne så Palmetto i kapsel og olje former og det er flere legitime studier knytter det til potensielle fordeler.

Saw Palmetto, din helse og ditt hår

Så Palmetto kan anvendes for å behandle en rekke helsemessige problemer, inkludert migrene, bronkitt, lav libido, inflammasjon og diabetes, i henhold til klinikken. Men bevis for sin effektivitet i alle disse symptomene er blandet. Der så Palmetto skinner - eller i det minste hvor det er en anstendig mengde vitenskapelige bevis for det skinner - er i behandling av to forhold: forstørret prostata og håravfall.

Når du forstår hvordan det fungerer urten, er det lett å se hvorfor det kan være nyttig i disse tilsynelatende urelaterte symptomer.

Det er antatt at Saw Palmetto blokkerer konvertering av testosteron til DHT eller dihydrotestosteron. Dette er viktig fordi DHT er det primære androgen, eller kjønnshormon, både i prostataforstørrelse og androgen alopeci.

DHT, et derivat av det mannlige hormonet testosteron, er fiende av hårsekkene på hodet. Enkelt sagt DHT ønsker de follikler døde. Det fungerer i hovedsak ved å krympe hårsekkene, choking hår ut fra sin livskilde.

load...

Virkningene av så Palmetto sies å ligne de handlinger og virkningene av stoffet finasterid, også kjent under merkenavnet Propecia. Begge er antatt å hemme type 2 5 alfa reduktase, et enzym som er nødvendig for å omdanne testosteron til DHT. Og som så Palmetto er finasterid primært brukes til å behandle prostataforstørrelse og hårtap.

Forskningen

Det er ikke en stor mengde forskning på så Palmetto og androgen alopeci. Og av de studiene som foreligger, ingen er perfekte. Det er imidlertid tre som ofte sitert som muligens demonstrerer positive effekter på anleggets ekstrakt ved behandling av hårtap.

Les også:

Sikkerhet, bivirkninger, og forsiktighetsregler

Samlet sett er det få bivirkninger og sikkerhet bekymringer med bruk av så Palmetto. I Journal of Alternative og Complementary studien nevnt ovenfor, ble bivirkninger rapportert i syv av studiens fag. Disse inkluderte akne (rapportert av bare én deltaker) og gastrointestinale symptomer.

Klinikken rapporterer at noen mennesker kan være allergisk mot anlegget. De sitere en studie med et tilskudd som inneholder så Palmetto sammen med syv andre urter, hvor 3/70 deltakerne rapportert allergiske reaksjoner. Men fordi det var flere andre urter i supplement, reaksjonene kan ikke definitivt koblet til så Palmetto.

De vanligste bivirkningene som er rapportert med supplement er fordøyelses i naturen, og inkluderer ting som forstoppelse og diaré, urolig mage, kvalme, dårlig fordøyelse, gass, halsbrann og oppkast. Disse effektene kan reduseres ved å ta så Palmetto med mat.

Kanskje den største bekymringen med å ta så Palmetto, eller 5 alfa reduktase hemmere, er at det kan forsinke oppdagelsen av prostatakreft. Fordi disse produktene kan behandle prostataforstørrelse, kan en cancerous prostata gå udiagnostisert. Regelmessige prostata screenings er viktig for alle mennesker, men særlig de som tror de er på en økt risiko.

Snakk med legen din før du tar så Palmetto sammen finasterid. De opererer ved de samme mekanismer, og en slik kombinasjonsbehandling er usannsynlig å forbedre resultatene.

Bunnlinjen

Som vi tidligere har sagt, er det bevis for at så Palmetto kan bremse hårtap og stimulere hårvekst. Imidlertid gjenstår det vitenskapelige miljøet overbevist. Forskere er en tøff publikum, og med rette. Hard "bevis" er vanskelig å komme med, uansett hva helsetilstand og avhjelpe du snakker om.

Fordi så Palmetto og finasterid fungerer på samme måte, men interessert i å høste disse DHA-undertrykkende fordelene bør snakke med en lege. FDA godkjente medisiner, som finasterid, er utviklet under strammere kontroller enn kosttilskudd, som så Palmetto. Fordi kvalitet er høyere, står resept alternativet en sjanse til å bli mer effektive.

Bevisene er der: Noen menn kan oppleve positive resultater når du tar så Palmetto. Risikoen er lav. Nå bør du investere dine livs inntjening i et så Palmetto supplement fabrikken? Sannsynligvis ikke. Men hvis du bestemmer deg for å velge et supplement enn reseptbelagte stoffet, investere tid og relativt nominell pris i å prøve så Palmetto personlig kunne lønne seg.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams