Fungerer minoxidil for en avtagende hårlinje?

14 november 2018

Som finasterid er minoxidil vitenskapelig bevist å forbedre hårvekst og potensielt hjelpe menn med mannlig mønster skallethet regrow “mistet” hår.

Men det er noen debatt på nettet om hvorvidt minoxidil fungerer på hårene rundt hårfestet. I forsøkene ble anvendt for å sikre FDA-godkjenning ble minoxidil primært testet på toppen av hodebunnen og kronen, noe som resulterer i en vanlig oppfatning at det bare virker på disse områdene.

Til tross for dette, det er massevis av bevis for at minoxidil er effektiv på å fremme hårvekst på hele hodebunnen, inkludert hårfestet.

I denne guiden skal vi se på vitenskapen bak minoxidil å gi deg en dypere forståelse av hvordan det fungerer, hvorfor det er effektivt, og hvorfor det er verdt å vurdere (sammen med finasterid) hvis du har lagt merke til hårfestet begynner å tynne og falle.

load...

Minoxidil og hårvekst: vitenskapen

Minoxidil er en vasodilator, som betyr den er designet for å utvide blodårene og forbedre flyten av blod til visse områder av kroppen din.

Når den påføres topisk i form av et serum eller skum, øker minoxidil blodtilførselen til deler av hodebunnen hvor håret vokser. Ved å øke blodstrømmen, mer oksygen og næringsstoffer er i stand til å bli transportert inn i hver hårsekken, fremme vekst og hår helse.

I motsetning finasterid, som virker ved å redusere nivåene av DHT i blodet, har minoxidil ingen kjent effekt på hormoner. Det er best å tenke på minoxidil som en lokal løsning som kan bidra til å forbedre hårvekst, mens finasterid er utformet for å beskytte din follicles fra DHT.

load...

En av de vanligste misforståelsene om minoxidil er at det er bare effektiv i hodebunnen og krone. Kort sagt, mange mennesker er overbevist om at minoxidil er ikke effektiv for å forebygge hårtap rundt hårfestet. Dette stammer fra en misforståelse av studier på Minoxidil.

I sine tidlige dager, før det ble en mainstream hår tap behandling, ble minoxidil utviklet som en behandling for hypertensjon.

Legge merke til at minoxidil produsert hårvekst som en merkbar bivirkning, forskere ved Upjohn (selskapet opprinnelig utviklings medisiner) repurposed det som en aktuell hår tap behandling for menn som lider av androgen alopeci.

Les også:

For nye medisiner for å gå inn på markedet, må de passere gjennom en streng test prosess for å vise at de er ikke bare trygt, men også effektiv.

Upjohn lansert store kliniske tester av minoxidil hele USA på slutten av 1970-tallet, med testing fortsetter gjennom 80- og 90-tallet. Effekten side av denne testingen hovedsakelig fokusert på minoxidil virkninger på hårveksten omkring hodebunnen og kronen.

load...

For eksempel, en undersøkelse fra 1986 fokuserer på virkningene av minoksidil på en skallet kronen. I studien, 53% av deltakerne opplevde betydelig hårvekst. Kort sagt, Upjohn innså at minoxidil jobbet veldig effektivt, men fokusert mest av sin testing på kronen og hodebunn.

De fleste andre studier av minoxidil har vurdert hårvekst i hodebunnen. For eksempel, en annen studie fra 2012 testet 5% minoxidil mot 2% minoxidil, igjen ved å telle hår rundt i hodebunnen i stedet nær hårfestet.

For det meste, påstanden om at bare Minoxidil fungerer på hodebunnen og kronen på hodet kommer fra denne forskningen. Det er ikke at minoxidil er ikke effektiv rundt hårfestet (logisk, er det), men at det så langt ikke har vært omfattende forskning på minoxidil og hårfestet restaurering.

Har Minoxidil arbeide for en vikene?

Minoxidil fungerer ved å forbedre blodtilførselen til området der det er brukt. Bruk den til hodebunnen og det kan potensielt øke tilførsel av blod og næringsstoffer til hårsekkene, bedre hår tetthet og øke veksttakten.

Som sådan, er det ingen grunn minoxidil bør ikke arbeide for en vikene. Hårsekkene i hårfestet er ikke signifikant forskjellig fra de andre på hodebunnen eller krone, noe som betyr at du bør likevel oppleve fordelene med minoxidil når du bruker den til hårfestet.

Det finnes også utallige anekdotiske tilfeller av folk med viker hairlines bedre vekst og økende tykkelse ved å bruke minoxidil.

Men akkurat nå er det ikke noen detaljert forskning på effekten av minoxidil på hårfestet. Som sådan, er det best å se minoxidil som noe med potensielle fordeler, i stedet for som en garantert måte å regrow hårfestet.

Det er også verdt å vurdere minoxidil i kombinasjon med en DHT blocker som finasterid. Studier viser at minoxidil og finasterid kan ha en synergistisk effekt i å forebygge håravfall, noe som gjør de to medikamentene et populært combo for å beskytte hårfestet og hodebunnen av skallethet.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams