Fungerer finasterid for en avtagende hårlinje?

12 november 2018

Brukes av millioner av mennesker over hele verden, finasterid (som er viden kjent som Propecia) er en av de få bevist medisiner på markedet for å forebygge og i noen tilfeller reversere håravfall.

Finasteride gjør dette ved å redusere nivåene av dihydrotestosteron (DHT) i kroppen, det hormon som er ansvarlig for hårsekken miniatyrisering og mannlig skallethet. Over tid kan DHT skade hårsekkene, noe som resulterer i langvarig hårtap.

Alle hårene du mister på grunn av mannlig mønster skallethet er berørt av DHT. Unntakene er hårsekkene på sidene og baksiden av hodet (den “hestesko” skallethet mønster), som har en tendens til å være mer motstandsdyktig mot DHT enn de rundt fronten, toppen og krone.

load...

Siden finasterid virker ved å redusere de totale DHT nivåer, bør det logisk hindre deg fra å miste håret rundt hårfestet.

Men preparatomtalene for finasterid hovedsakelig fokuserer på sin evne til å forhindre håravfall på kronen og toppen av hodet. I denne guiden skal vi se på vitenskapen bak finasterid og forklare hvordan og hvorfor det er også en effektiv behandling for å stoppe en vikene.

Viker hairlines og dihydrotestosteron: vitenskapen

Finasteride virker ved å hemme produksjonen av 5α-reduktase, et enzym som omdanner kroppens testosteron til dihydrotestosteron (mer kjent som DHT).

DHT er den primære hormonet som forårsaker hårtap hos menn. Noen menn er mer følsomme for DHT enn andre, og det er derfor ikke alle begynner å miste håret på samme tid, eller med samme hastighet.

load...

Hårtap kan starte ved hårfestet, på kronen eller på toppen av hodet. Området der du begynner å miste håret bestemmes av genetikk - i noen menn, håret rundt sin hårfestet som er mest følsomme for DHT, mens i andre, området rundt kronen begynner å tynne først.

Finasteride er ikke selektiv når det kommer til å blokkere DHT. I stedet for å påvirke en bestemt del av hodebunnen eller blokkere en bestemt type hårtap, vil det blokkere DHT ved kilden. Dette betyr at finasterid må bremse eller stoppe håravfall og potensielt regrow noen hår uavhengig av spesifikke balding mønster.

Vitenskapelige studier har en tendens til å sikkerhetskopiere dette opp. En studie fra 2009 fant at finasterid “bremset håravfall og økt hårvekst” hos menn med front skalp tynning (i korte, menn med hårtap rundt sin hårfestet).

I løpet av ett år med kontinuerlig behandling med 1 mg finasterid per dag (typisk finasterid dose for hårtap forebygging), deltagerne viste en signifikant økning i håret teller i frontal hodebunnen. Disse resultatene fortsatte i det andre året av finasterid bruk.

Les også:

Finasteride er også vitenskapelig bevist å forhindre håravfall ved toppunktet skalp (området på toppen av hodet, litt bak hårfestet), noe som gjør det en potensiell alternativ hvis du ønsker å stoppe håravfall rundt hårfestet fra forverring.

load...

I en 2008 studie, menn med mannlig mønster hår tap opplevde en bremset hastighet av håravfall og en målbar økning av hår ved toppunktet hodebunnen, med den gjennomsnittlige hår tellingen øker fra 876 ved begynnelsen av studien til 1,014, målt i en 1 -tommers diameter sirkulært område (5,1 cm2) av skallet toppunktet hodebunnen, etter to år med finasterid bruk på 1 mg per dag.

Kan finasterid stoppe en vikene og regrow hår?

Alle er forskjellige, så dette spørsmålet er en tøff å svare. Som en generell regel, er den beste måten å tenke på finasterid er som en form for beskyttelse mot ytterligere håravfall, ikke som en måte å vokse hår som du allerede har tapt.

Men gjør studien data viser at finasterid kan vokse hår. 83% av finasterid brukere slutte å miste håret som et resultat av å bruke medisiner, mens om lag 65% av menn vokste tilbake noen hår som et resultat av å ta finasterid. Mengden av Veksten menn opplever varierer og er uforutsigbar.

Nå, betyr dette at finasterid vil fullstendig gjenopprette vikene? Sannsynligvis ikke, spesielt hvis du har hatt en vikene i lengre tid og har gått helt skallet. Imidlertid kan det resultere i noen grad av etterveksten i områder hvor du har først nylig begynt å legge merke til tynning og nedgangstider. Dette er grunnen til å gjøre noe med håret ditt tap mens de fortsatt har litt hår er så viktig.

Forebygging er mye mer effektivt enn fornektelse

Finasterid, som minoxidil, ble godkjent for bruk som en hår tap forebygging medisiner primært gjennom tester på hodebunnen og kronen. Det er derfor det er litt vanskelig å finne informasjon om hvordan det kan forhindre håravfall rundt hårfestet.

Men både vitenskapelige data og et fjell av anekdotiske bevis viser at finasterid kan og ofte produserer forbedringer i hårfestet, alt fra gjenvekst til en nedgang på ytterligere håravfall.

Finasteride har også en tendens til å slå andre Hårtap behandlinger i effektivitetstester. For eksempel, en studie som sammenlignet finasterid til topisk minoxidil funnet at finasterid resulterte i tett Veksten i 80% av brukerne, sammenlignet med 52% for minoxidil.

Hvis du har en vikene, er finasterid definitivt verdt å vurdere. De langsiktige resultatene er legit og pålitelig, noe som gjør den til en av de mest effektive verktøyene i ditt arsenal for å forebygge hårtap og forbedrer tykkelse og tetthet av hårfestet du allerede har.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams