Finasteride mot dutasterid: Hva er bedre for å forebygge hårtap?

11 november 2018

Finasterid og dutasterid er to av de mest kjente og mest brukte 5α-reduktasehemmere finnes i dag.

Begge stoffer er designet for å inhibere omdannelsen av testosteron til dihydrotestosteron - androgen som forårsaker skallethet hos menn. Mens finasterid og dutasterid dele noen viktige fordeler, de er både unike legemidler med litt forskjellige formål og effekter.

I denne guiden vil vi sammenligne finasterid og dutasterid som hår tap behandlinger og se på de viktigste forskjellene mellom de to stoffene.

load...

Av de to alternativene, er finasterid mer grundig studert

Mellom finasterid og dutasterid, er finasterid den eldre stoffet. Finasterid ble utviklet på 1970-tallet og fått FDA-godkjenning som en behandling for benign prostatic hyperplasia (BPH, eller prostataforstørrelse) i 1998.

Finasteride slutt ble godkjent for bruk som en mannlig skallethet behandling i 2005, med en lavere dose (1 mg vs 5mg) enn den høyere-dosert BPH behandling versjon av finasterid.

Dutasterid, derimot, ble bare patentert i 2004 og ble godkjent av FDA som en behandling for BPH i 2008.

Fordi finasterid er den eldste av de to 5α-reduktase-hemmere, er det blitt studert i en større grad av detalj enn dutasterid. Finasteride er effektivitet, bivirkninger og langtidsvirkninger er alle bedre kjent enn de av dutasterid, som vitenskapelige data er ikke alltid tilgjengelig.

load...

Dette er ikke å si at dutasterid ikke har blitt forsket mye, men bare at dets bivirkninger og langtidseffekter ikke har vært så grundig studert som de av finasterid.

Finasteride er en FDA godkjent hår tap behandling, mens dutasteride er ikke

Selv om dutasteride er godkjent som behandling for mannlig mønster baldness i enkelte land, er det fortsatt ikke har fått FDA-godkjenning som håravfall narkotika i USA.

Dutasterid er godkjent av FDA, men bare som en behandling for BPH. Dette betyr at det er gått gjennom FDA nøyaktig testing og forskningsprosessen, men bare som et legemiddel markedsføres med formål å bekjempe prostata utvidelse.

Dette betyr ikke at dutasterid er ikke effektivt for å forhindre håravfall (vi vil dekke dette temaet lenger ned på siden). Dutasterid gjør forhindre håravfall, men det kan bare være foreskrevet for dette formålet som en off-label behandlingsalternativ.

Finasteride blokkerer 70% av DHT, mens dutasterids blokker 90 +%

Studier viser at dutasteride er litt mer effektiv til å blokkere testosteron fra å konvertere til DHT - hormonet som forårsaker skallethet hos menn.

load...

I en studie av 399 pasienter, fant forskerne at dutasterids blokkert 98,4% +/- 1,2% av DHT ved en 5 mg daglig dosering, sammenlignet med 70,8 +/- 18,3% med den samme dose av finasterid.

Denne studien ble utført på mennesker som lider av prostata utvidelse, noe som betyr at det brukes langt høyere doser av dutasterid og finasterid enn dosene som brukes til å behandle hårtap. Likevel viser det at dutasteride er, milligram til milligram, mer effektive i å senke DHT enn finasterid.

Det viser også at dutasteride er mer konsekvent ved å blokkere DHT enn finasterid. Den variasjonsnivå for dutasteridgruppen var +/- 1,2%, som viser en nesten total eliminering av DHT, med langt mindre variasjon mellom pasienter enn +/- 18,3% av finasterid gruppe.

I klartekst betyr dette at dutasteride er sannsynligvis mer effektiv til å blokkere DHT og mer konsekvent i sin DHT blokkere effekter enn finasterid.

Dutasterid kan være mer effektiv på å øke hårvekst

Studien data viser også at dutasteride er mer effektiv på å fremme hårvekst hos mennesker med mannlig mønster skallethet enn finasterid.

En 2016 studie av 416 menn i alderen mellom 21 og 45 viser at dutasterid ga bedre resultater enn hår telle finasterid i løpet av en periode på 12 til 24 uker. Forskerne brukte et ekspertpanel og før og etter bilder for å sammenligne og kontrollere effekten av de to stoffene.

Dette kan bety at dutasterids er sterkere virkning på blokkeringen av DHT gjør den mer effektiv som en behandling for å forhindre mannlig skallethet.

Les også:

En årsak til dette kan være dutasterid lange halveringstid. Dutasterid har en halveringstid på nesten fire uker, noe som betyr at det fortsatt er aktiv i kroppen lenge etter at den er fortært. Finasteride er halveringstid, derimot, er bare seks til åtte timer.

Det er viktig å huske at dette ikke betyr finasterid er ikke effektiv på å stoppe håravfall hos menn - bare at dutasteride er potensielt mer effektive. Det finnes utallige studier som viser at finasterid fungerer veldig bra på å forebygge hårtap både på kort sikt og lang sikt.

Det er også viktig å huske at en studie betyr ikke dutasteride er utvilsomt et bedre alternativ. Akkurat nå er det begrenset data om dutasterid langsiktige resultater som et hår tap behandling, noe som betyr at det er ingen perfekt måte å vite hvor effektivt det er på lang sikt.

Finasteride og dutasterids begge har sjeldne, tålelig bivirkninger

Finasterid og dutasterid både har bivirkninger, men de er sjeldne og påvirker bare en svært liten andel av brukerne.

En av de mest vanlige rapporterte bivirkninger av finasterid er en reduksjon i seksuell stasjonen og seksuell ytelse. Mens studier viser at dette bivirkninger kan og ikke skjer, er det en svært sjelden forekomst.

De fleste studier av langvarig finasterid bruk viser få, om noen, brukerne opplever seksuelle bivirkninger fra behandlingen. En 2002 studie av finasterid gav ingen rapporter om negative seksuelle bivirkninger i 895 menn som brukte behandling i 12 måneder, selv på en 5 mg daglig dose.

I løpet av 24 måneder, de eneste negative bivirkninger rapportert redusert libido og utløsning problemer, som rammet om lag én prosent av pasientene.

Andre studier viser lignende resultater. En 48-ukers studie av finasterid som involverte 212 menn resulterte i to personer som opplever seksuelle bivirkninger av finasterid, med en person i placebogruppen også rapportere seksuelle bivirkninger.

Deltakerne i denne studien rapporterte også at de negative effektene stoppet etter at de sluttet å bruke finasterid.

Som helhet, viser data at finasterid er trygt og at bivirkninger er sjeldne, reversible og ikke-permanente. Den viser også at mange av de tenk bivirkninger av finasterid kan være et resultat av en placeboeffekt.

En studie viser at når folk blir informert om finasterid potensielle bivirkninger, de er langt mer sannsynlig å rapportere dem, selv når de er gitt en placebo i stedet for den virkelige stoffet.

En viktig ting å være klar over er at mange av studiene i finasterid bivirkninger bruker en høyere dose av behandlingen enn den vanlige dosen for hårtap. Dette kan bety at bivirkninger ved en hårtap dose er enda sjeldnere enn de synes i medisinsk litteratur.

Likeledes viser studie data som dutasteride er trygt og tolereres godt, selv ved de høyere doser som brukes for å behandle BPH. Bivirkninger er sjeldne og reversible, med bare en liten prosentandel av personer som berøres negativt av finasterid eller dutasterid.

Det er viktig å huske at selv om bivirkninger fra finasterid og dutasterid er sjeldne, kan de fortsatt skje. Hvis du opplever bivirkninger fra enten behandling, er det alltid viktig å snakke med legen din og la dem få vite om dine erfaringer.

Som er bedre for å hindre hårtap?

Finasterid og dutasterid er to forskjellige legemidler med lignende effekt. Både forhindre håravfall ved å hindre konvertering av testosteron til DHT. Begge er vist seg å fungere. Begge har sjeldne bivirkninger som, for de fleste brukere, er utholdelig.

Begge stoffene har også spesielle fordeler. Finasteride er den eldste av de to stoffene, og har langt flere vitenskapelige data om dens effektivitet, sikkerhet og langtidseffekter. Fordi dutasteride er nyere, er det langt mindre data om sin langsiktige effektivitet.

Fordi dutasterid ikke er FDA godkjent for hårtap, vi fortsatt tror finasterid er bedre mannlig mønster skallethet behandling, hvis bare på grunn av det vell av data om langsiktig sikkerhet og effektivitet.

Likevel, ser fremtiden lys ut for dutasterid, og når mer informasjon er tilgjengelig kan det etter hvert bli den ledende behandling for mannlig mønster skallethet.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams