DHT og mannlig hårtap forklart

11 november 2018

Hvis du har lagt merke til håret begynner å tynne eller falle, er det lett å stress over hva som forårsaker det å skje. Er det stress? En dårlig kosthold? Uheldig genetikk? Eller er det en livsstil faktor du kan fikse gjennom en endring i atferd?

Realiteten er at håravfall hos menn skyldes primært dihydrotestosteron (DHT), en mannlig steroid hormon som bindes til reseptorer i hodebunnen og - i genetisk ømfintlige menn - er ansvarlig for tap av hår.

DHT kan virke komplisert, men dens rolle i Hårtap er ganske lett å forstå når du har en grunnleggende kunnskap om hvordan kroppen produserer DHT og effekten DHT har på hårsekkene.

load...

I denne guiden vil vi forklare hva DHT er, hvordan den er produsert av kroppen din, og alternativene som er tilgjengelige for å begrense de negative effektene av DHT på hårfestet.

Hva er DHT?

DHT, eller dihydrotestosteron, er et androgen som produseres som et biprodukt av testosteron. DHT er en ganske kraftig mannlige kjønnshormonet som er ansvarlig for ting som danner mannlige kjønnsorgan under svangerskapet.

Kort sagt, er DHT en av de mange hormoner som gjør at menn, vel, menn. Men det er forskjellig fra andre mannlige kjønnshormoner som testosteron i flere viktige måter.

Kroppen produserer DHT som et biprodukt av testosteron gjennom 5α-reduktaseenzymet - et enzym som omdanner en viss prosentandel av testosteron til DHT i vev, slik som hud, lever, prostata og hårsekker.

load...

Hvis du er genetisk utsatt for hårtap, kan DHT binder seg til reseptorer i hårsekkene og føre dem til å krympe, svekkes og til slutt dø. Denne prosessen kalles 'miniatyrisering', og det til slutt fører til en fullstendig slutten av hårvekst i DHT-berørt hårsekker.

Interessant, er DHT et viktig hormon for hårvekst i andre områder av kroppen, noe som betyr det samme hormonet som er ansvarlig for forårsaker mannlig mønster skallethet er også ansvarlig for å fyre opp under veksten av hår på brystet, ryggen og andre områder.

Siden DHT er den primære hormon ansvarlig for hårtap hos menn, til den mest effektive måten å bremse ned og forhindre håravfall er å blokkere DHT.

Du kan gjøre dette på follikulær nivå ved hjelp av en aktuell DHT blokkere sjampo eller spray for å holde DHT av hårsekkene. Dette er mest effektivt, men det betyr ikke fullstendig blokkere DHT fra binding til reseptorer i hodebunnen.

En mer effektiv fremgangsmåte for å blokkere DHT er å blokkere det ved kilden. Legemidler som finasterid er laget for å blokkere omdannelsen av testosteron til DHT ved binding til 5α-reduktaseenzymet, hindrer kroppen i å produsere en hvilken som helst DHT i første omgang.

load...

Vi vil gå mer i detalj på finasterid og andre DHT blokkere under. For nå, bare husk at mens faktorer som stress og kosthold kan ha en betydelig effekt på håret ditt, er din hårtap mest sannsynlig forårsaket av en genetisk følsomhet for dihydrotestosteron.

Finasteride og dihydrotestosteron

Data fra en studie publisert i Journal of American Academy of Dermatology viser at finasterid, i kombinasjon med minoxidil, er den mest effektive behandling for å bremse og stoppe mannlig mønster skallethet.

Finasterid tilhører en kategori av stoffer som kalles 5α-reduktase-inhibitorer. Det fungerer ved å binde til 5α-reduktase enzymet og blokkerer enzymet fra å konvertere testosteron til DHT.

Den beste måten å tenke på finasterid er som en hormonell skjold som holder testosteron slik det opprinnelig var, alt mens stoppe DHT produksjon. I stedet for bare å blokkere DHT på hodebunnen din, du blokkerer den i den opprinnelige kilden.

Les også:

Husk tidligere, da vi sa at DHT binder seg til reseptorer i prostata? Finasterid faktisk ble opprinnelig utviklet som en behandling for prostatavekst. Det var ikke før den medisinske studietiden at Merck, stoffet skaper, oppdaget det også stoppet mannlig mønster skallethet.

I gjennomsnitt, en daglig dose på 1 mg finasterid blokkerer DHT produksjonen nok til å stoppe mest håravfall. I enkelte tilfeller kan det også føre til miniatyriserte hårsekkene skadet av DHT å begynne å vokse igjen.

Hvis du begynner å legge merke til håravfall og ønsker å iverksette tiltak, er den mest effektive metoden for å snakke med en lege ved hjelp av vår enkle online prosess for å se hvilken behandling alternativer er riktig for deg.

Hva er bivirkningene av å blokkere dihydrotestosteron?

For det meste, blokkerer DHT ikke gi noen merkbare bivirkninger for de fleste menn. Det store flertallet av folk som bruker narkotika som finasterid og aktuell DHT blokkere ikke opplever noen negative effekter - i stedet, merker de tykkere og sunnere hår.

Men noen menn opplever negative effekter av DHT blokkere, med finasterid en ganske vanlig skyldige. Nedenfor har vi listet opp de viktigste bivirkninger av å blokkere DHT, alt fra positive bivirkninger til potensielle negative:

Hvis du konkurrerer i testet idrett, bør du være oppmerksom på at denne effekten på testosteron produksjonen betyr at finasterid kan være på det forbudte stoffet listen.

Ser skremmende, ikke sant? Mens de ovennevnte bivirkningene virke skremmende, er realiteten at det store flertallet av menn som bruker DHT blokkere som finasterid ikke får alvorlige bivirkninger.

For å sette ting i perspektiv, en 2016 studie av finasterid i japanske menn fant at av de 3,177 mennene gitt finasterid, bare 23 hadde bivirkninger. Selv på fem ganger den vanlige dosen for å forebygge hårtap, er bivirkninger sjelden rapportert.

Det er også verdt å merke seg at i sjeldne tilfelle av seksuelle bivirkninger oppstår, vil de nesten alltid stoppe når du kommer ut finasterid. Det er ekstremt sjelden at eventuelle negative symptomer vedvarer hvis du ikke aktivt ta en DHT blocker.

Skulle du blokkere dihydrotestosteron?

Hvis du begynner å legge merke til hårtap, medikamenter som blokkerer DHT er de mektigste våpen du har i ditt arsenal for å bremse ned og stoppe det.

Hvorvidt å ta dem er til syvende og sist ditt valg. Hva er klart er at jo tidligere du begynner å blokkere DHT, jo mer vellykket vil du være i å hindre ytterligere håravfall. Når håret er borte, kan ikke mengden av DHT blokkerings bringe den tilbake og gi deg det du en gang hadde.

Den beste måten å starte å blokkere DHT produksjon er å bruke finasterid, sammen med minoxidil og en sjampo som kan blokkere DHT i hodebunnen.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams