Beta-sitosterol og håravfall: virker det?

14 november 2018

Beta-sitosterol er en naturlig forekommende phytosterol som kan finnes i enkelte matvarer, alt fra nøtter og avokado til visse oljer. Det er også funnet i noen korn, sukkerrør og soyabønner.

Mens beta-sitosterol er ikke en medisin på egen hånd, er det en viktig forløper som brukes til å lage visse typer medisin. Det er også mye brukt som et kosttilskudd for immunsystemet, styring av høyt kolesterol og å redusere virkningene av astma, bronkitt, og migrene.

Studier viser at beta-sitosterol kan forbedre urologiske symptomer hos menn med benign prostatahyperplasi (BPH, eller forstørret prostata). Dette har ført til spekulasjoner om at beta-sitosterol er også en potensielt effektiv substans for blokkering av DHT og redusere tap av hår hos menn.

load...

Så, er beta-sitosterol effektiv? I denne guiden skal vi se på den vitenskapelige bevis for og mot beta-sitosterol som en mannlig mønster skallethet behandling og sammenligne effektiviteten til andre populære Hårtap behandlinger.

Har beta-sitosterol arbeid?

Som de fleste naturlige kosttilskudd som hevder å forbedre hårtap, er det ikke veldig mye vitenskapelig bevis tilgjengelig for eller mot beta-sitosterol på dette tidspunktet.

Dette gjør det umulig å si om beta-sitosterol fungerer som et hår tap behandling - akkurat nå, er det bare ikke noen reell, bevis som det er for stoffer som finasterid eller aktuelle Håravfall behandlinger som minoxidil.

Selvfølgelig, dette har ikke stoppet noen supplement produsenter fra markedsføring beta-sitosterol som en potensiell kur mot hårtap.

load...

Akkurat nå, de fleste av vitenskapen på beta-sitosterol fokuserer på sitt potensial som en naturlig behandling for menn med BPH. En undersøkelse viser at når menn med BPH ta beta-sitosterol, det frembringer en forbedring av urinstrøm - en potensiell tegn på at prostatahyperplasi blir bedre.

Siden DHT er en av de viktigste årsaker til BPH, har denne undersøkelsen data blitt spunnet til krav fra noen supplement produsenter som beta-sitosterol er en naturlig DHT blokker som kan redusere DHT-nivåer i kroppen.

Akkurat nå vet vi ikke om beta-sitosterol blokker DHT eller ikke. Selv om det kan potensielt redusere DHT nivåer, er det ingen avgjørende vitenskapelige data å si ja eller nei. Som sådan, er det best å se eventuelle krav som beta-sitosterol er en DHT blocker med en viss grad av skepsis.

Les også:

Det er imidlertid noen vitenskapelig bevis for at beta-sitosterol kan potensielt forbedre hårvekst hos menn med tegn på mannlig mønster skallethet.

En studie fra 2006 viser at menn i alderen 23 og 64 med mild til moderat håravfall viste tegn til bedring etter å ha tatt liposterolic ekstrakt av Serenoa repens (saw palmetto) og beta-sitosterol.

load...

Men bare 60% av personene involvert i studien viste noen forbedring, noe som betyr at beta-sitosterol kanskje ikke fungerer for alle. Det er også mulig at så Palmetto, som har noen vitenskapelig gyldighet som en DHT blocker, var ansvarlig for forbedring.

For øyeblikket er det best å ta de hevdes å være beta-sitosterol bedre håravfall eller blokkerer DHT med en klype salt. Akkurat nå, hører den i kategorien "ukjent" som et naturlig supplement som kan fungere, men også kanskje ikke fungere.

Bør du ta beta-sitosterol?

Beta-sitosterol er tilgjengelig over disk som kosttilskudd, som betyr at du kan enkelt kjøpe det på nettet eller fra din lokale helse butikken uten resept. Som et supplement, kan det ha noen fordeler for behandling av høyt kolesterol, smerte og hevelse.

De fleste beta-sitosterol kosttilskudd er billig, med en måned med kapsler tilgjengelig for 10 € eller mindre når kjøpt i bulk.

Som de fleste kosttilskudd, har beta-sitosterol noen potensielle bivirkninger. Det kan føre til at gass, dårlig fordøyelse, og kvalme når det tas oralt, men disse er ikke veldig vanlig.

Det er også knyttet til sitosterolemi - en tilstand forårsaket av altfor høye nivåer av beta-sitosterol, som kan øke risikoen for hjertesykdom. Som et resultat, er det definitivt ikke en god idé å ta beta-sitosterol hvis du har sitosterolemi.

Som alltid er det beste alternativet for å snakke med legen din om beta-sitosterol. De vil være i stand til å gi deg en fullstendig forståelse av sin sikkerhet som en del av din helse og kosttilskudd rutine.

Som for sin verdi som en behandling for hårtap, er juryen fortsatt ute. Mens beta-sitosterol effekter på BPH symptomer og observasjonsdata på hårvekst er interessant, det er bare ikke nok bevis til å kalle dette et effektivt supplement for behandling av mannlig mønster skallethet ennå.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams