Behandling for hårtap

14 november 2018

Hårtap rammer 60-70% av alle menn og 4-8% av kvinnene. Gjennom tidene har folk prøvd ulike løsninger for å behandle hårtap. Denne artikkelen omhandler de nyeste behandlingstilbud.

Å miste håret er veldig traumatisk for både menn og kvinner. Mens noen mennesker er i stand til å stoppe håret tap med stoffer som Rogaine og Propecia, andre folk har ingen suksess, og til slutt gå skallet.

Hårtransplantasjon er en moderne løsning på en gammel problem. Man besettelse med hår dateres tilbake til 3500 BC. Fra gammelt bibelsk tid til den romerske perioden har spekter av mannlig mønster skallethet steilet sitt stygge hode. Julius Caesar var opptatt med sin håravfall og vokste håret lang i ryggen og kjemmet det hele fremover. Han hadde også laurbærkranser å kamuflere sin skallethet.

load...

Hippokrates, far til medisin laget en potion for hårtap som består av opium, pepperrot, due droppings, rødbeter; krydder og mange andre eksotiske ingredienser....... (Det ikke fungerte).

Han observerte at evnukker (seksuelt umodne menn) aldri ble skallet. 2400 år senere, forskere ved Duke University viste sammenhengen mellom det mannlige hormonet testosteron og mannlig mønster skallethet.

Skallethet påvirker bare i hodebunnen i en "hestesko" mønster på toppen av hodet. Håret på sidene av hodet er aldri tapt.

Hva forårsaker skallethet?

Håravfall skjer til en viss grad i 60-70% av alle menn, og 4-8% av kvinnene. Dette skallet prosess er forårsaket av arvelige faktorer. Du arve tendensen til å miste håret fra en av foreldrene dine. Dette blir overført i dine gener. Du kan selv ha denne tendensen til tross for at foreldrene dine har hodene fulle av hår - dette er på grunn av en prosess som kalles spontan mutasjon, der den genetiske informasjonen endres ved unnfangelsen.

load...

Hårtap kan også forekomme følgende hendelser som traumer, strålebehandling, brannsår og kirurgi. Dette er ofte mottagelig for transplantasjon, som donorsteder kan ofte være utmerket.

Et stort antall medikamenter og sykdommer forårsake hår tap. Dette håravfall er kun reversibel gang den første årsaken er utbedret. Hårtransplantasjon er ikke svaret i disse tilfellene. Hvis du lider av en skalp sykdom, bør du konsultere en hudlege.

Hvordan er det behandles?

Myter om hårtap som en reduksjon i blodstrømmen, eller en stram hodebunn, tilstoppede eller blokkerte porer, protein oppbygging, bruk av caps og luer ikke lenger noen sannhet.

Når håret har falt ut noen bønner, vil potions eller lotion bringe tilbake håret. Fordi mannlig skallethet er ikke på grunn av en reduksjon i blodstrømmen, reklame utgir seg for å øke blodstrømmen i hodebunnen ved dyre laserterapi kan ikke være effektiv.

Kirurgi

Hår transplantasjonskirurgi involverer flytting av individuelle mikro- og mini follikulære enheter fra sidene av hodet (donor-området), som ikke påvirkes av den hårtap prosessen, inn i området av skallet hud (mottakerstedet).

Les også:

Håret hentet fra donor-området vil fortsette å vokse og ikke falle ut som følge av mønster skallethet fordi dette håret i dette området ikke er følsomme for det mannlige hormonet DHT.

load...

Dagens hårtransplantasjon skylder sin suksess til det faktum at de transplanterte hårsekkene (røtter flyttet fra sin opprinnelige plassering til et annet område) oppfører seg på samme måte som de gjorde i sin opprinnelige området. For eksempel, selv i de mest avanserte tilfeller av mannlig mønster skallethet, en hesteskoformet utkant av hår vedvarer. Hårsekkene flyttet fra denne hårete frynse til lede området på hodebunnen din vil slå rot og vokse.

Lateral slit teknologi

For å best forstå dette konseptet må man se på hvordan håret vokser i naturen. Det kan sees at i stedet for å være anordnet i tilfeldig måte, blir de follikulære enheter anordnet i en av flere mønstre. Tilsvar de enkelte follicles innenfor en follikulær enhet ofte er i faste mønstre. Folliklene ser ut til å bli stilt opp ved siden av hverandre i et plan vinkelrett på retningen av hårvekst.

Dette arrangement forbedrer det området av hodebunnen dekket av folliklene i motsetning til å være anordnet i tilfeldig måte eller en follikkel bak den andre. I praksis er det mange andre fordeler til Lateral Slit teknikk. De follikulære enheter ofte vokse i linjer vinkelrett på retningen av hårvekst. Dette optimaliserer hodebunn dekning og unngår redundans av dekning, noe som vil skje dersom den follikulære enheter ble arrangert tilfeldig eller i et plan parallelt med retningen av hårvekst. Andre fordeler ved lateral spalte teknikken omfatte nøyaktig styring av pode-vinklet i forhold til underliggende vev hodebunnen. Det krever også bare lokalbedøvelse.

Snittene er laget av lateral spalte teknikk er grunnere enn andre innsnitt, og dermed redusere traume på kritiske blodkar dypere i hodebunnen. Når transplantater er plassert i mottaksseter i en sagitalhøyden måte vil den utoverrettede trykk som utøves av hver enkelt follikkelutvikling enhet og de trykk som utøves av nabo follikulære enheter er kumulative. Denne oppbygging av trykk inne i hodebunnen begrenser antallet follikulære enheter som trygt kan plasseres i et gitt område uten å risikere komprimering eller dukker. Når grafts er plassert i sideveis slisser det er fri overføring av trykk til den ytre overflate av hodebunnen og trykkene i nabo follikulære enheter er ikke kumulativt.

Gjennom omfattende forskning og state-of-the-art utviklingen i teknikk og instrumentering har hårtransplantasjon blitt et svært avansert, men likevel relativt enkel prosedyre. Tre til fire måneder senere de transplanterte hårsekkene begynner å vokse. Dette håret må kuttes, vasket og stylet. Det vil aldri falle ut siden det kommer fra donor-området på sidene av hodebunnen.

Husk at hårtap er en livslang prosess og ytterligere prosedyrer kan være nødvendig å fylle pågående hårtap. Det transplanterte håret, men vil aldri falle ut.

load...