Årsaker til hårtap

12 november 2018

Den gjennomsnittlige personen kaster mellom 50 og 100 hår per dag. Dette er ingen reell grunn til bekymring, så lenge kroppen din er påfyll av disse tapene.

Når håravfall begynner å overskride disse grensene, så er det på tide å bekymre deg, og du kan være lider av alopecia (den medisinske termen for hårtap).

Den mest favoriserte forklaring er at alopecia areata er en auto-immun uorden, der antistoffer til personens egne hårsekker blir produsert.

load...

Alopecia er også funnet med andre auto-immune forstyrrelser, så som vitiligo og thyroiditis.

Årsaker til hårtap

Det er fem relativt vanlige årsaker til diffuse håravfall. Disse er: telogen effluvium, nutritive lidelser, medisiner, hormoner abnormaliteter og mannlig skallethet (androgen alopecia).

Hos barn, hårtap gjennom en skalp infeksjon, slik som ringorm, er stadig mer vanlig.

Telogen effluvium er midlertidig hårtap på inntil en tredjedel av en persons hår på grunn av en fornærmelse mot kroppen. Det manifesterer vanligvis to til fire måneder etter hendelsen. Vanlige årsaker er krasje dietter, eksamen stresset, store operasjoner, graviditet og skilsmisse / tap av en kjær.

load...

Det begynner å normalisere etter tre til seks måneder, og etter et år er det nesten alltid tilbake til det normale. Det er mer vanlig hos kvinner og trenger ingen behandling.

Ernæringsmessige årsaker til håravfall

De vanligste ernæringsmessige problemer forbundet med alopecia er jern og sinkmangel. I praksis er dette trolig de eneste som forårsaker alopecia.

Håravfall er også observert i folk som konsekvent tar i for mye selen. Den gjennomsnittlige daglige inntak anbefalinger for selen er 60 mikrogram per dag for menn og 53 mikrogram per dag for kvinner

Fra dette kan du se at det å ta hundrevis av vitaminer, næringsstoffer, sporstoffer etc. (som vet hva noen av concoctions inneholde), vil gjøre noe godt.

Biotin for eksempel kan gjøre håret vokse seg sterk og tykk, men det vil ikke stoppe deg fra å gå skallet. Hvis blodprøver for jern og sink er normalt, er en ernæringsmessig mangel ikke årsaken til alopecia.

Kjønnshormoner ikke spiller en rolle i håret lossDrugs som vanligvis forbindes med alopecia er orale prevensjonsmidler, fortynningsmidler blodet warfarin og heparin (Thrombophop), magesår medisiner cimetidin, og betablokk propranolol.

load...

P-piller hemmer eggløsning ved den kombinerte virkning av hormonene østrogen og progestin eller i noen tilfeller progestin alene.

Les også:

Kvinner som er disponert for hormonrelatert håravfall eller som er overfølsomme for de hormonelle endringene som skjer i kroppen kan oppleve hårtap i varierende grad mens du er på pillen eller mer vanlig, flere uker eller måneder etter avsluttet p-piller.

Hvis dette er en sak for deg, bare bruke lav androgen index p-piller, og hvis det er en sterk predisposisjon for genetisk hårtap i familien din, kan du bruke en ikke-hormonell form for prevensjon.

Kjemoterapi er mye assosiert med hårtap, men dette er en reversibel hårtap i nesten alle tilfeller.

Hårtap kan forekomme under strålebehandling av cancer behandling. Strålebehandling skader cellene som vokser raskt, slik som de i hårrøttene.

Hårtap kan utvikle to til tre uker etter første behandling. Håret kan vokse tilbake tre til seks måneder etter behandling. Men når svært høye doser av stråling blir brukt, håret kan ikke vokse tilbake.

Hormon problemer kan føre til hårtap, men ikke kjønnshormoner. Verken østrogen eller testosteron mangel eller overflødig, spiller en rolle i hårtap.

De sykdommer som er forbundet med alopecia er diabetes mellitus og skjoldbrusk problemer.

Fra ovenfor kan du regne ut at når du har blodprøver tatt for å finne årsaken til hårtap, sjelden man trenger å gjøre mer enn tester for jern, sink, skjoldbruskkjertel hormon, sukker og en full blodstatus.

Noen medikamenter kan også forårsake tap av hår, slik som medisiner for akne, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, antibiotika, vekttap, prevensjon, Parkinsons sykdom, hormonerstatningsterapi og depresjon.

Det er i dine gener

Mannlig skallethet er den mest vanlige formen av alopesi og er av genetisk bestemmelse. Hvis det er skallethet hvor som helst i familien din (enten på din mor eller fars side), vil du sannsynligvis bli skallet også.

Det er med denne form for skallethet at stoffet Propecia (Finasteride) har vist lovende resultater.

I mannlig skallethet, dihydrotestosteron (DHT) fører til en forkorting av vekstfasen og tynning av hår. Finasteride blokkerer et enzym kalt 5a-reduktase som endrer testosteron til DHT og på denne måten hindrer disse endringene finner sted.

I 99% av mennene vil stoppe håravfall innen et år, vil en tredje har en svak økning i håret og en tredje vil vise markert forbedring. Fordi det fungerer på skifting av testosteron til DHT, vil det ikke fungere for kvinner og kan være svært farlig i svangerskapet.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams