Aminosyrer for hårvekst

12 november 2018

Sikkert aminosyrer aka protein har noe å gjøre med håravfall. Jeg mener, mer protein er løsningen på muskelvekst og mandighet generelt, ikke sant? Det er ikke mye som en gigantisk biff (og whisky) ikke kan løse.

Fra spøk til alvor, du står overfor en trussel mot attraktivitet og ungdom. Du føler det, og vitenskapen har bekreftet det. Du kan late til å riste den av alt du vil, men å miste håret er skremmende. Du er ikke alene. En fjerdedel av amerikanske menn har noen hår tap ved alder 21, og to tredjedeler av 35 år, ifølge American Hair Loss Association. Likevel vet vi at du vil heller ikke være en del av denne klubben.

load...

Listen over useriøs vitenskap og kvakksalveri rundt håravfall løsninger er lang. Kosttilskudd, urter, sjampo og hjem rettsmidler som lover rask hårvekst er en krone et dusin, og du kan kaste bort en masse tid og penger på å teste dem ut.

Så, hvor går aminosyrer og proteiner passe inn? Vi er i ferd med å bryte ned vitenskap, men her er de viktigste takeaways:

  1. Aminosyrer er til stede og avgjørende i nesten alle vev, inkludert håret.
  2. Sjansen for at tynt hår er forårsaket av en aminosyre eller proteinmangel er veldig, veldig slank.
  3. Det er ingen klare, overbevisende bevis for at aminosyre-tilskudd eller aktuelle løsninger kan forbedre hårvekst hos menn.
  4. Få Hårtap behandlinger på markedet er faktisk støttet av vitenskapelig lyd forskning. Finasterid og minoxidil er blant de få.

Hva er aminosyrer?

Proteiner er "byggesteinene i livet!" Du har hørt det før. Vi har alle. Siden som junior high biologi klassen. Men du kan ikke vite at aminosyrer er byggesteinene i proteiner - de er organiske forbindelser som utgjør de større protein molekyler.

load...

"Du kan tenke på et protein som et perlekjede, hvor hver kule er en aminosyre", forklarer Khan Academy. Leddene i kjeden: peptidbindinger. Men, vi får for dypt.

I alt er det 20 aminosyrer som kreves av kroppen. Kroppene våre produserer noen naturlig. Selv om de er viktige, er de kjent som "unødvendige" aminosyrer. De andre, kjent som “essensielle” aminosyrer, må vi få fra kostholdet vårt. Når kroppen bryter proteiner ned, blir de mindre viktige og ikke-essensielle aminosyrer absorbert og gå på jobb å gjøre det de gjør best.

Så, hva gjør de?

Aminosyrer spiller en rolle i mange kroppslige (og cellulære) funksjoner: som virker som en energikilde, bryte ned mat, transport av næringsstoffer, fjerning av avfall som produseres ved forbrenningen, reparasjon og økende mengde vev, hjelpe på immunfunksjon, regulerer hormoner, regulere appetitten, og videre, og videre. Bottomline: de er avgjørende. Uten dem, menneskekroppen og alle dens proteiner - inkludert våre håret - ville være umulig.

load...

Når det gjelder hårvekst, aminosyrer er nødvendig, men det alene ikke skal sende deg ut for nye tilskudd.

Aminosyrer og håret

Til forskjell fra i tilfellet av huden, tilstedeværelse og rollen til naturlig forekommende frie aminosyrer i hårskaftene er ennå ikke kjent. Ja, som med de fleste vitenskap, det vi ikke vet om aminosyrer og hårtap langt enn det vi gjør.

I likhet med resten av kroppen din, er håret lastet med aminosyrer. Der de finnes naturlig i form av keratin, type protein håret er laget av. Men aminosyrer er også opprettet som følge av protein nedbrytning forårsaket av miljøskader, for eksempel, ikke bare til stede i keratin når håret forlater hodebunnen. Dessuten er det flere ting som kan endre den kjemiske sammensetningen av håret, hårsekkene og din evne til å vokse hår. Aldring, værsskader, kjemisk behandling, genetikk og ernæringsmessige mangler kan påvirke aminosyre-konsentrasjon i den eksisterende hår alene.

Fordi det er så mange faktorer som spiller inn, er løsningen til håravfall ikke så enkelt som, solen tapper arginin (en aminosyre) i håret, så ta en arginine supplement! Mange nettsteder og snake oil peddlers ville elske å overbevise deg om noe annet, men som de selger løsninger støttet av forenklede utsagn akkurat som denne. Hvis det bare var så enkelt.

Les også:

Som et spørsmål om faktum, forskning som definitivt knytter behandlinger for å løse problemet med håravfall - eller til å hjelpe oss ut litt - mangler totalt. Mye av den eksisterende forskningen har vært gjennomført bare om kvinner, kanskje fordi mønster Hårtap i rettferdig sex er sjeldnere. Jada, vi er alle mennesker, men våre forskjeller er langt mer enn bukser-dyp.

Det er konkrete bevis for at biotin, aktuell minoxidil og finasterid kan være effektive, men når det kommer til de fleste kosttilskudd og kosmetiske programmer, eksisterer ikke den samme klare bevis.

Forskningen: ernæring

Cystein, en aminosyre, utgjør om lag en fjerdedel av keratin - nøkkelen protein som gjør opp hver strand av det som er igjen av håret ditt. Det er også nyttig i å beskytte håret og hårroten fra oksidativt stress. Noen små studier har knyttet cystein tilskudd til positive resultater:

Lysin er en annen aminosyre som er tilstede i håret, som er nødvendig for produksjonen av kollagen (et protein!), Og som er tilstede i hårrøttene. Hvis du har gjort noen mengden forskning på aminosyrer og hårtap, det er en sjanse du har hørt om lysin, mye på grunn av denne forskningen:

Forskningen: aktuelle programmer

Forskere, ofte finansiert av kosmetiske industrien, har brukt ganske mye tid og energi å se på effekten av proteinene brukes direkte på håret. Fordi kjemiske reaksjoner, som de som skjer i solen, eller når du farger håret ditt, kan utarme proteiner og aminosyrer i håret, har i stor grad fokusert på effekter av hår produkter på håret helse og styrke, ikke håravfall eller vekst forskning.

For eksempel, i 2005, en studie i Journal of American Academy of Dermatology, sier at 6 forskjellige aminosyrer kan gå tapt under hår "forvitring", men at noen av disse aminosyrene kan gjeninnføres til håret. Kosmetiske anvendelser inneholder aminosyrer, idet forskerne, “hadde en direkte virkning på styrken av det hår”.

Men med mindre hårtap er forårsaket av skade fra farge, varme styling, miljø eller andre ytre faktorer, er det lite sannsynlig denne eksisterende forskning gjelder for deg.

Bunnlinjen

I sjeldne tilfeller kan håret tynning og tap være forårsaket av proteinmangel og feilernæring. I den moderne vestlige verden, er det svært lite sannsynlig dette er hva som er bak skallet - selv om du er på trendy veganer toget. Proteinmangel i USA er "svært sjelden og skyldes ikke nok mat, generelt, ikke bare mangel på dyr-baserte protein. På den ekstremt utenfor sjansen mangel var årsaken til balding imidlertid økt protein ville være den mest vanlige forstand løsning, ikke aminosyre tilskudd eller topiske proteinløsninger.

Som forskerne sa det:

Mens forsøk med aminosyre og proteintilskudd er blitt publisert, blir de formulert med en rekke næringsmidler, og derfor er det uklart hva rolle, om noen, blir spilt av aminosyre og proteintilskudd i fravær av kjent mangel.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams