Alt du trenger å vite om hårvekstprosessen og regrowing hår

14 november 2018

Det er langt mer hårvekst enn mange er klar over. Hårvekst prosessen skjer i en syklus, med hårsekkene går gjennom fire forskjellige stadier som de vokser, regress, hvile og kaster i løpet av flere år.

Forstå hårvekst er en viktig del av å lære mer om hvorfor håret tynner og faller ut. Det er også nyttig kunnskap for regrowing håret ditt og hjelpe deg å opprettholde så mye hår som mulig over tid.

I denne guiden vil vi forklare hele håret vekstprosessen, fra den voksende fasen rett gjennom til Shedding og regrowing hår. Vi vil også forklare hvordan forstå hårvekst prosessen kan hjelpe deg med å bekjempe og reversere effekten av hårtap.

load...

De fire stadier av hårvekst

Hårvekst prosess (eller hårvekst syklus, som det ofte referert til i medisinsk litteratur) har fire forskjellige faser:

Hver av disse stadiene varer i en annen tid, noe som betyr håret kan vokse i mange år før den kommer inn i katagene, telogen og Exogen faser. Nedenfor har vi forklart hvert hår vekstfase i mer detalj for å hjelpe deg å bedre forstå hårvekst prosessen.

load...

Anagen (voksende) fase

Under anagenfasen, er håret aktivt og stadig voksende. Denne fasen av hår vekst prosessen vanligvis varer i tre til fem år, selv om noen mennesker har anagen faser av inntil syv år.

Fordi håret vokser stadig under anagenfasen, lengden på denne fasen av hår vekst syklus bestemmer den maksimale lengden på håret ditt. For de fleste er dette 18 til 30 inches.

Den katagene (regresjon / overgang) fase

Etter hver hårsekken fullfører sin anagenfasen, går det Katagen, eller regresjon fase. En hårfollikkel i den katagene fasen vil krympe litt i størrelse og løsner fra huden, og starter sin ferd med å falle ut.

Selv om håret i denne fasen "løsner" fra huden din, er det vanligvis ikke faller ut før mye senere, vanligvis når det nye håret “dytter” den ut fra hodebunnen.

Den telogen (hvile) fase

Etter en hårsekken entrer catagenfasen og løsner fra hodebunnen din, går det en hvileperiode som kalles telogen fase. Denne fasen varer vanligvis tre til fem måneder før et hår er "presset" ut av veksten av nye hår.

load...

De fleste mennesker har om lag 10 til 20% av håret i telogen fase når som helst. Noen ganger, når en person er stresset eller fysisk uvel, kan andre helsemessige forhold føre til flere hårsekker enn normalt å gå inn i telogen fase, noe som resulterer i midlertidig hår Shedding.

Den Exogen (shedding) fase

Når det nye håret har vokst, går den gamle håret Exogen fasen. I denne fasen, den gamle håret løsner helt fra hodebunnen og faller ut, vanligvis mens du bruker en kam, børste eller vaske håret i dusjen.

Det er normalt for ca 50 til 150 hår å gå inn i denne fasen og faller ut på en daglig basis, noe som betyr at det er ingen grunn til panikk hvis du oppdager noen hår på din kam eller børste etter styling håret ditt.

Som det nye håret vokser, erstatter den gamle hår og fullfører hårvekst syklus, noe som gir deg erstatning hår for alle hårene tapt under katagene, telogen og Exogen faser av vekstprosessen.

Forstå hårvekst prosessen

Akkurat som andre viktige prosesser i kroppen din, kan håret vekstprosessen bli avbrutt, og påvirkes av ytre faktorer som stress, underernæring og sykdom.

Les også:

For eksempel kan en mangel på protein føre til at håret for å gå inn i telogen fase for tidlig, noe som resulterer i overdreven fortynning og håravfall. Dyrestudier viser også at stress kan hemme vekst hår ved å bringe håret til å gå inn i catagenfasen for tidlig.

Fordi prosessen med Shedding hår tar flere måneder (husk, telogen fase er en 3-5 måneders prosess for de fleste), endringer i kosthold eller stressnivå kan føre til hårtap som ikke skjer før måneder senere når håret trer inn i Exogen fase.

Dette betyr at hvis du plutselig begynner å føle stresset eller slutte å få nok vitaminer eller mineraler, kan det ta måneder å merke en forskjell i håret.

Som alltid, den beste måten å forebygge denne typen skade på håret ditt er å spise et sunt kosthold og spiser de viktigste vitaminer og mineraler for sunn, tykk og sterk hår.

Mannlig skallethet og hårvekst prosessen

Mannlig skallethet påvirker hårvekst prosessen ved å gjøre virkningene av den katagene, eller regressiv, fase mer alvorlig.

DHT, den androgene hormon som forårsaker skallethet hos menn, stimulerer TGF-β1, TGF-β2, DKK1 og interleukin 6, som alle har en effekt på miniatyrisering av hårsekkene. Over tid, dette resulterer i hårsekkene krymper og til slutt ikke klarer å produsere hår vekst.

Ikke alle hårsekkene er følsomme for virkningene av DHT. Mesteparten av tiden, miniatyrisering del av hårvekst prosessen påvirker hårsekkene rundt hårfestet eller krone først, før du begynner å påvirke andre hårsekkene som er følsomme for DHT.

Hvordan regrow hår

Det er flere måter å regrow hår. Den mest effektive måten å regrow håret ditt avhenger av hvordan du mistet den, enten årsaken er kosthold, stress eller androgener.

Hvis håret ditt tap er forårsaket av stress, den beste måten å reversere effektene og regrow håret ditt er å fjerne kilden til stress fra livet ditt. For alvorlig stress, er det alltid en god idé å snakke med en lege og lære mer om de beste løsningene.

Hvis håret ditt tap er forårsaket av en ernæringsmessig mangel, den beste måten å regrow håret ditt er å gjøre endringer i kosthold og kosttilskudd regime. Igjen, det er alltid en god idé å snakke med en lege for en sakkyndig uttalelse.

Hvis håret ditt tap er resultatet av mannlig mønster baldness, den beste måten å starte etterveksten noe av håret du har tapt er ved å blokkere dihydrotestosteron (DHT), som er årsaken til mannlig mønster skallethet.

Man kan også bruke aktuell spray og gel-produkter, slik som minoxidil, noe som forkorter telogen fase og forårsaker gamle hår for å felle og erstattes med friske, nye hår i den anagene fase.

Det er viktig å vite at du bare kan vokse fra områder hvor hårsekkene er fortsatt aktiv, sunn og i stand til å produsere nye hår. Hvis du har mistet håret i et område i flere år, er det ikke mye sjanse for det etterveksten selv med en full dose av finasterid og daglig minoxidil bruk.

Det er heller ingen garanti for at noen av håret du har tapt som følge av mannlig mønster baldness vil vokse, selv i områder hvor det er først nylig begynt å tynne. Det er best å tenke på etterveksten som en bonus, ikke som en forutsigbar effekt av å bruke finasterid og minoxidil.

Forstå hårvekst

Jo bedre du forstår hårvekst prosessen, jo lettere er det å fortelle forskjellen mellom vanlig Exogen Shedding og hårtap.

Dette kan hjelpe deg ta affære tidligere hvis du merker håret begynner å tynne. Det kan også spare deg for mye stress hvis du oppdager Shedding men erkjenner at det er bare et naturlig resultat av follicles inn i siste fase av vekstsyklusen.

For det meste, er det best å ikke få panikk om hårets vekst eller mannlig hårtap. I stedet, ta en begrunnet tilnærming til håret og tilnærming hårtap som et valg ved å ta initiativet til å begrense fremtidige hårtap og beholde så mye av håret ditt som mulig.

load...


Topp 10 Chat Nettsteder i 2020

Vi finner, test og vurderer nettsteder i en rekke kategorier, og gir deg en grundig analyse av hver og alle viktige detaljer slik at du kan finne den perfekte på få minutter. Bla gjennom våre topplister nå for å begynne reisen din!

Rang Nettstedet Egenskaper Utøvere Vurdering Besøk nettstedet
# 1 Jeg er live Møt tusenvis av amerikanske webkamera jenter på nettet
Modeller Bruk Whiteboards til å liste favorittaktiviteter
100% gratis, ingen registrering nødvendig
20.000
MyFreeCams
Review
Se MyFreeCams
# 2 ImLive Chat med jenter som deler dine interesser
Spesielle arrangementer med ekte pornoster
Gratis å bruke + Premium
6000 +
ImLive
Review
Se ImLive
# 3 livejasmin Chat med profesjonelle live-modeller, ingen amatører
Bli med på din favoritt cam modellens fan club
Gratis å bruke + Premium
10000
LiveJasmin
Review
Se LiveJasmin
# 4 Chaturbate Gratis Nakenhet og Live Sex garantert
Utøvere List deres tips-tjene aktiviteter
100% gratis
50.000
Chaturbate.com
Review
Se Chaturbate.com
# 5 CrazyLiveCams Chat med hundrevis av Cam Girls
De fleste Cam Girls bruker Teledildonics
Gratis å bruke + Premium
10000
CrazyLiveCams
gjennomgang
Se CrazyLiveCams
# 6 RabbitsCams.com Samhandle med tusenvis av europeiske babyer
Oppdag friske ansikter via delen "Nye Modeller"
Gratis å bruke + Premium
6000 +
RabbitsCams
Review
Se RabbitsCams
# 7 CamSoda Snakk med internasjonale amatører
Tags og kategorier for å hjelpe deg med å finne utøvere
Gratis å bruke + Premium
2000 +
CamSoda
Review
Se CamSoda
# 8 bongacams Rask opprinnelig registrering
Hold orden på tegn med økt tidtaker
Gratis å bruke + Premium
10000
BongaCams
Review
Se BongaCams
# 9 XLoveCam Chat med sexy jenter og bruk teledildonics
Spesielle Topless Webcam Events
Gratis å bruke + Premium
35.000
XLoveCam
Review
Se XLoveCam
# 10 SexyOnCams Chat med voksenmodeller 18 til 50+
Informative profiler med sexy bilder
Gratis å bruke + Premium
10000
SexyOnCams
Review
Se SexyOnCams