Akne - symptomer og årsaker

11 november 2018

Oversikt

Akne er en hud tilstand som oppstår når hårsekkene blir tilstoppet med olje og døde hudceller. Det fører ofte whiteheads, Blackheads eller kviser, og vises vanligvis i ansiktet, panne, bryst, øvre rygg og skuldre. Akne er mest vanlig blant tenåringer, men det påvirker mennesker i alle aldre.

Effektive behandlinger er tilgjengelige, men akne kan være vedvarende. Kviser og støt leges sakte, og når man begynner å gå bort, andre synes å dukke opp.

Avhengig av alvorlighetsgrad, kan akne forårsake emosjonelle plager og arr i huden. Jo tidligere du starter behandling, jo lavere er risikoen for slike problemer.

load...

Symptomer

Felles akne

Akne oppstår når åpningene av hårsekkene bli Tett og blokkert med olje sekret og døde hudceller. Dersom tilstoppet pore blir infisert med bakterier, betennelser resultater.

Cystisk akne

Cystisk akne - den mest alvorlige formen for akne - oppstår når olje og døde hudceller bygge opp dypt i hårsekkene. Den resulterende brudd i huden kan danne koke-lignende infeksjoner.

Akne tegn og symptomer varierer avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand:

Når bør du oppsøke lege

Hvis egenomsorg rettsmidler ikke tømme akne, se din primære omsorg lege. Han eller hun kan foreskrive sterkere medisiner. Hvis akne vedvarer eller er alvorlig, kan det være lurt å søke medisinsk behandling fra en lege som er spesialist i hud (hudlege).

load...

For mange kvinner kan akne vedvare i flere tiår, med fakler vanlig en uke før menstruasjon. Denne type akne tendens til å rydde opp uten behandling hos kvinner som bruker prevensjon.

I eldre voksne, kan en plutselig innsettende alvorlig akne signalisere en underliggende sykdom som krever legehjelp.

The Food and Drug Administration (FDA) advarer om at noen populære reseptfrie akne kremer, rensemidler og andre hudprodukter kan forårsake en alvorlig reaksjon. Denne type reaksjon er ganske sjelden, så ikke bland det med rødhet, irritasjon eller kløe der du har brukt medikamenter eller produkter.

Søk medisinsk hjelp hvis etter å ha brukt en hud produkt du opplever:

Fører til

Fire hovedfaktorer forårsake kviser:

Akne vises vanligvis i ansiktet, panne, bryst, øvre rygg og skuldre fordi disse områder av huden har mest olje (sebaceous) kjertler. Hårsekkene er koblet til olje glands.

load...

Follicle vegg kan bule og produsere en Whitehead. Eller pluggen kan være åpne til overflaten, og mørkere, forårsaker en hudorm. En Komedoner kan se ut som skitt fast i porene. Men faktisk pore er overbelastet med bakterier og olje som blir brun når det utsettes for luft.

Les også:

Kviser er hevet røde flekker med et hvitt senter som utvikler når blokkert hårsekker blir betent eller infisert med bakterier. Blokkeringer og betennelser som utvikler dypt inne hårsekkene produsere cystlike klumper under overflaten av huden din. Andre porer i huden, som er åpningene i svettekjertlene, er vanligvis ikke involvert i akne.

Faktorer som kan forverre akne

Disse faktorene kan utløse eller forverre akne:

Akne myter

Hvordan akne utvikler

Akne oppstår når sebum - en fet stoff som smører håret og huden - og døde hudceller plug hårsekkene. Bakterier kan utløse betennelse og infeksjon som resulterer i mer alvorlig akne.

Disse faktorene har liten effekt på akne:

Risikofaktorer

Risikofaktorer for akne omfatter:

load...