8 beste sjampoer for fet hår 2018 - fettete hårløsninger

12 november 2018

Disse plukker vil forlate hodebunnen din følelse squeaky ren.

Ingenting setter en demper på en god hår dag som fett-bokstavelig talt. Hvis du knapt kan gjøre det gjennom arbeidet med håret ned på grunn av fet tråder, du har sikkert lurt på hvorfor din lokker ikke kan opprettholde sin sprett.

Fett hår kan være forårsaket av mange ting, sier Jessica J. Krant, MD, MPH, hudlege ved Laser & Skin Surgery Center i New York. Stadig farging eller styling låser med varme kan piffe opp fett, siden skitt og olje har en tendens til å bli fanget i skadet hår neglebåndene. Hormoner kan også en rolle, og produserer for mange androgener-en kjønnshormonet som også har vært knyttet til akne -kan overstimulate talgkjertler (de som pumpe ut oljen).

load...

Men sjampo kan være en gjerningsmann, også, sier hun. Mens sulfat-fri og fargesikker shampo er sikkert mer skånsom mot håret ditt, gjør de ikke alltid la hodebunnen squeaky ren, noe som kan føre til at olje til å bygge opp på håret over tid.

Du har kanskje hørt at å vaske for mye kan faktisk gjøre problemet verre, men det er en myte. “I virkeligheten, er aktiviteten til talgkjertlene hovedsakelig drevet av androgen stimulering versus tilstedeværelse av olje på overflaten av huden,” sier Julia Tzu, MD, grunnlegger og medisinsk direktør i Wall Street Dermatology. “Fysisk fjerning av overflødig olje er faktisk den beste måten å motvirke oiliness og gi mye nødvendig lettelse for dem som lider av fet hud, så lenge fjerning ikke resulterer i overkant irritasjon i huden.”

load...

Det beste alternativet? Vask håret jevnlig, men ikke mer enn en gang per dag med en av disse fett-kampene plukker.

Selv om dette shampoo er best kjent for sin evne til å bekjempe flass, kan det også hjelpe nix olje. “Dette sjampo inneholder salisylsyre, som fjerner overflødig olje fra huden og eksfolierer døde celler som fører til flass”, sier bord-sertifisert hudlege Joshua Zeichner, MD, direktør for kosmetisk og klinisk forskning ved Mount Sinai Hospital. Han anbefaler å synge alfabetet mens vaske håret (og skylling etter at du er ferdig med å synge) for å sikre nok tid har gått for produktet å gjøre jobben sin.

Du har allerede prøvd trekull produkter på tennene og ansikt (og muligens til og med mat), så hvorfor ikke hodebunnen? “Charcoal er ekstremt absorberende og kan bidra til å fjerne overflødig olje fra huden,” sier Dr. Zeichner. Han legger til at det er vanlig i pasienter som har akne, og blir nå innlemmet i sjampo, også. Denne formelen bruker kull avledet fra kokosnøttskall sammen med sitron og grapefrukt oljer for å la håret følelse og lukter friskt.

Les også:

load...

En avklare sjampo trenger ikke å være tørking. Dette alternativet fra R + Co inneholder kokosolje til tilstanden, trollhassel og rosmarin blad ekstrakt for å rense og fjerne buildup, og aminosyrer for å etterlate en blank-ikke fettete-finish.

Når det er på tide å komme til saken, se etter avklare sjampo som fjerner mer olje og smuss fra håret og hodebunnen. Disse kan være for harde til å bruke daglig for noen mennesker, men er perfekte daglige sjampo for andre. To ingredienser som finnes i dette alternativet fra Pantene, natrium lauryl sulfate og natrium laureth sulfat, blir ofte strippet fra farge trygge sjampo, men de gjør en bedre jobb med rengjøring.

Jada, granateple og ingefær er stor på tallerkenen din, men de har også Boons når det kommer til skjønnhet. “Granateple og ingefær har anti-inflammatorisk egenskaper,” sier Dr. Zeichner. Granateple olje er også rik på linolsyre (som fet hud mangler) legger til, han, og forskning viser at visse tanniner i granateple ekstrakt bidrar til å holde sebum produksjon under kontroll.

Takket være natrium laureth sulfat, vil dette alternativet fra Neutrogena forvise noen buildup venstre fra tørr sjampo, hårspray, og oljer på hodebunnen din. Formulert for alle hårtyper (selv fargebehandlet låser!), Vil dens tykke skum komme inn til dyp-ren hodebunnen. Plus, det er designet for å være effektive for en gang i uken bruk, slik at du kan bruke din go-to sjampo resten av uken. Bare eksperimentere med vasking til du finner ut hva som fungerer best noen mennesker trenger daglig vask, mens andre kan komme unna med å hoppe flere dager, sier Dr. Krant.

Enten håret ditt er rett, bølgete, krøllete eller tett kveilet, dette skalp-beroligende sjampo fra Christophe Robin utnytter naturlige ingredienser-lignende jujube bark og Cherry Blossom ekstrakter-å absorbere overflødig olje, rolig irritasjon, og fukte hodebunnen. Best brukes daglig, vil dette lyset og skånsom formel la tråder føler silkeaktig.

Salisylsyre igjen gjør en opptreden i denne anbefalingen fra Dr. Tzu, en ultra-kraftig ingrediens som er rettet mot olje glands. Dette sjampo kan hjelpe behandle hudsykdommer som flass, psoriasis, eller seboreisk eksem, så det er fortsatt mild nok til å bruke på sensitiv hud.

load...