6 eple cider eddik fordeler for håret ditt

9 november 2018

Påfør en gang i uken for salon-verdig resultater.

Apple cider eddik (ACV) har litt av en rep på internett-du kan bruke den som et hudvann, en naturlig husholdning renere, fordøyelse regulator, og selv som en potensiell vekttap hjelpemiddel. Det er den ultimate gjør-det-alt ingrediens, og selv om du ikke trenger det på kjøkkenet det er en annen god grunn til å hamstre: eple cider eddik kan være en eliksir for håret ditt.

load...

“Apple cider eddik er en av de beste rens og soft behandlinger for hår”, sier NYC kjendis frisør Netty Jordan. Det er takket være sin syrlig karakter som hjelper eple cider eddik eksfoliere tørre flak fra hodebunnen, fjerne rester, og øke glans, sier bord-sertifisert hudlege Anna Guanche, MD.

Høster fordelene av eple cider eddik for håret ditt er litt mer komplisert enn upending en flaske den over hodet under en dusj. Her eksperter deler de beste måtene å bruke den sammen med noen anbefalte produkter.

Gjenopprette skalp pH

Hvorfor hodebunnen pH saken, likevel? Ifølge en tidligere studie i International Journal of trichology høyere alkalisk pH en sjampo har, desto høyere skalp pH være, noe som betyr at håret er mer sannsynlig at lider av cuticle skade, krus, og en tørr, irritert hodebunn. Surhetsgraden i eple cider eddik motvirker alkalisk pH, bidrar til å forbedre hodebunnen helse.

load...

For å balansere hodebunnen pH, sjekk ut dp HUE Apple Cider Eddik Salt Scrub, anbefaler Debra Jaliman, MD, bord-sertifisert NYC hudlege, assisterende professor i dermatologi ved Icahn School of Medicine ved Mount Sinai og forfatter av Skin Rules: forretningshemmeligheter fra en Top New York hudlege.

“Dette skrubb vil hjelpe forsiktig exfoliate hodebunnen, noe som igjen vil fremme hårvekst og sunnere hår,” sier Dr. Jaliman, og bemerker at kratt øvrige ingredienser-Himalaya havsalt, olivenolje og antioksidanter som vitamin E og polyphenols- er alle nærende og gunstig for håret ditt.

Fjern produkten buildup

Hvis du bruker produkter på håret-hverdag shampoo og balsam, hårspray og gele, mousse og skum-noen små rester fra slike produkter forblir på hodebunnen og håret, slik at strengene for å se matt og livløst. “En av de enkleste og billigste måtene å bli kvitt denne [rest] akkumulering og gjenopprette livet til låser er ved hjelp av eple cider eddik,” sier Felix Fischer, en NYC-baserte kjendis frisør.

load...

Juliene Featherman, frisør og eier av juju salon & organiske i Philadelphia, PA, anbefaler dette DIY eple cider eddik tonic til kunder:

Ingredienser:

Trinn:

1. Kombiner eple cider eddik og vann i en gammel shampoo flaske.

Les også:

2. Rist for å kombinere.

3. Vask håret som normalt.

4. Håndkle tørke håret, deretter bruke eple cider eddik tonic i hele håret fra rot til tupp.

5. La sitte i noen minutter.

6. Skyll grundig og tilstand.

Hydrat naturlig eller krøllete hår

Alle med krøllete hår vet at det kan være litt av en utfordring, danner perfekte korketrekkere en dag og en tomme dyp lag av frizz neste. Krøllete og naturlig hår har en tendens til å være veldig tørr, og fuktighetsgivende produkter kan tynge tråder. Apple cider eddik skyllinger er super nyttig for disse hårtyper, sier Jordan. “The eplecider eddik vil naturligvis fjerne opphoping under infusjonen hår ved hydrering og tettende ned det ytre lag av håret. Denne behandlingen vil ikke tynge de nøytrale fibre som andre condition masker,”sier hun.

Å gi dehydrerte tråder lettelse-og gjenopprette naturlige curl mønstre-er enkelt. Start med å vaske håret med en sulfat-fri shampoo, sier Jordan. Da hun anbefaler å skylle med et produkt som inneholder eple cider eddik. Du kan bruke tonic oppskriften over eller Jordans plukke, Pureology Eddik Hair Skyll. La virke i to til tre minutter, og skyll og tilstand for ren, skinnende hår.

Forebygge eller behandle en tørr, irritert hodebunn

Takket være sine antibakterielle og soppdrepende egenskaper, kan eple cider eddik hjelpe hvis du er plaget av flass, en skalp buildup som oppstår når det er for mye gjær stede på fet hud, sier Dr. Jaliman. Bruk Featherman sin DIY eple cider eddik skyll å unngå flass. Fischer anbefaler også John Masters Organics Herbal Cider Hair Clarifier & Color Sealer.

Gjenopprette glans

Vi ønsker alle at shampoo kommersielle hår-omfangsrik, krusfritt, og full av glans. Bruk av eple cider eddik jevner nedover håret er skjellaget, sier Dr. Guanche. Resultatet? Skinnende, glatt hår uten frizz og ruhet. Fischer anbefaler å gjøre et eple cider eddik behandling skylling hver søndag til prep håret for uken som kommer. Bland en tredjedel kopp eplecider eddik med to kopper vann. Kombiner en bit av shampoo for din første vask med, og skyll og tilstand som vanlig.

Forhindre håravfall

Er eple cider eddik nyttig for hårtap? Dr. Jaliman tenker slik, siden ACV er så veldig gunstig for sammensetningen av hodebunnen. “En sunn hodebunn er nøkkelen til å holde håret sunt og hindre håravfall. Apple cider eddik vil bidra til å holde hodebunnen beskyttet av warding av bakterier og holde en balansert pH-nivå “, sier hun.

For hodebunnen helse, anbefaler Dr. Jaliman blande tre til fire spiseskjeer av eple cider eddik med en kopp vann i en sprayflaske. Bruk den til hodebunnen og massasje i, la blandingen sitte i 10 til 15 minutter før sjamponering. “Masserer vil bidra til å øke sirkulasjonen og stimulerer hårvekst,” sier Dr. Jaliman.

load...