5 håravfall myter

10 november 2018

Håravfall er ikke noe nytt. Som vi har nevnt før, det har vært en del av menneskets kultur siden antikken. I 3000 år siden den første dokumentasjon av hårtap kom, har tusenvis av myter kommet og gått.

Hva er mest alarmerende om disse mytene er at ifølge National Institute of Health disse mytene kan begrense effekten av hva en hudlege kan foreskrive. Her er noen vanlige myter som kan hjelpe deg med å få et innblikk i hva som forårsaker hårtap, og hjelpe deg å få effektiv behandling så snart som mulig.

load...

Håravfall myte # 1 håravfall bare skjer med alderen.

Studier viser at du er aldri for ung til å begynne å miste håret. Hvis du er genetisk disponert, kan det treffe så tidlig som i tenårene. Den (slags) gode nyheten er at hvis håret er ikke fullt så full som den en gang var det ikke nødvendigvis er noe helseproblem bak det. Det kan bare være i dine gener som kan føre til at håret til å tynne sakte over tid, men kan ikke føre til omfattende hårtap. Det er best å følge nøye med, skjønt, er håret tynning kronisk og progressiv, så jo før du behandler det, jo bedre.

Håravfall myte # 2: skallet gutta har mer testosteron

Legenden sier at skallet gutta er ofre for sine egne forhøyet testosteronnivå. De har også mer sex med en overflod av partnere. De er Hollywood-stjerner, MMA legender, krigshelter, og Mr. Clean. Alle som testosteron er for mye for sine feminine hårsekkene til å håndtere og så håret faller ut. Dette er falske.

load...

DHT (dihydrotestosteron) er et biprodukt av testosteron, som fører til mannlig mønster hårtap å forekomme i den første plass. Typisk DHT-nivåer er forhøyet i løpet av perioder med mannlig hårtap som selvsagt ville føre mange til å tro at høye nivåer av testosteron har skylden for dette. Selv om ikke helt usant, har håravfall blitt observert i både høye og lave testosteron menn.

Det er viktig å merke seg at det er nyanser til DHT, Skillet mellom serum og vev DHT saker. Det viser seg at vev DHT er forhøyet i hodebunn av balding menn. Vev DHT i hodebunnen er knyttet til mønster Hårtap. Hvor DHT samler i hodebunnen, har en tendens til håravfall å følge.

Les også:

Faktisk har undersøkelser vist at menn som går skallet og de som ikke har samme nivå av testosteron. Det handler mer om hvor følsom hårsekkene er for påvirkning av hormoner i kroppen din. Og hva bestemmer at følsomheten? Mest sannsynlig genetikk.

Håravfall myte # 3: iført en lue for ofte kveler håret

Hvem kom først? Hatten eller vikene? Populær (internett) vitenskapen sier hatter kan kveles håret og fremskynde den hastigheten som det forsvinner. Selve vitenskapen sier at er baloney.

load...

Hvis du er iført en veldig stram lue, kanskje det kan legge press på områder der den kommer i kontakt ditt hode, noe som potensielt kan føre til trekkraft alopecia. Det er det medisinske navnet for hårtap utløst ved å trekke håret for stramt.

Håravfall myte # 4: Stress gjør at håret faller ut

Det er definitivt sant at visse traumatiske hendelser har vært knyttet til hår tap-ting, som lider en alvorlig sykdom, økende vekt, karriere kamper eller en død kjær, kan utløse hårtap. Imidlertid er de typer av hår tap forbundet med høy spenning typisk telogen effluvium, en "hvilefase" der hårsekkene slutter å vokse, og alopecia areata, flekkvis håravfall. Som begge kan være forbigående, reversibel, og lett behandles med topiske eller orale løsninger for å jumpgjenopprettingen.

Håravfall myte # 5: Bruke mye produkt i håret

Elsker å sleip tilbake låser, eller legge til noen 360-graders bølger? Kan ikke motstå fristelsen til å skumme på noen voks, mousse eller gel? Vel, frykt ikke, fordi ingen mengde hår produktet kommer til å føre til mannlig mønster skallethet. Enten du er en kort-bærer fashionista som virkelig liker å se sitt beste eller håret ditt trenger litt av kjemisk indusert disiplin til å bo der du forteller det til, trenger du ikke frykte en masseflukt av hår bare fordi du ga det en spray med en lakk. Nyt håret ditt mens du kan, og ikke ta det for gitt.

load...